De la specialiști

Scaune ergonomice: 7 modele pentru biroul de acasă alese conform criteriilor date de designeri și arhitecți

    Mai mulți designeri și arhitecți de interior ne-au dat criteriile esențiale care să ghideze căutarea unor scaune ergonomice potrivite oricăror tipuri de nevoi. Apoi am căutat scaune care să respecte aceste criterii și care să te ajute în alegerea modelului în care să investești. Iată ce a ieșit. 

    Ți-am pregătit o listă cu șapte scaune ergonomice pentru toate tipurile de buget, care respectă cele mai importante criterii de confort și atenție la detalii, de la spătar pentru picioare la capacitatea de a regla fiecare piesă conform poziției ideale a corpului tău. 

    1. Scaunul Off 419

    scaun ergonomic
    (Scaunul Off 419, Scauneonline.ro, 599 lei)

    Ce vezi prima dată când te uiți la modelul Off 419? Perna. O pernă care îți susține noada, spatele, și care arată atât de confortabil încât ai trage și un pui de somn în scaun. În ajutorul ei vin mai multe sisteme de reglare, care te ajută să îți găsești cea mai bună poziție. 

    Dar principalul avantaj față de alte scaune ergonomice este că are suport pentru picioare integrat, care se poate activa ușor printr-un mecanism de extindere. Poziția picioarelor la masa de lucru este esențială pentru sănătatea corpului, iar arhitectul Laurențiu Paicu consideră că este necesar să luăm asta în considerare atunci când căutăm printre sute de scaune ergonomice. 

    2. Scaunul Relax Black

    Scaun ergonomic negru business
    (Scaunul Relax Black, Somproduct, 630 lei)

    Designerul de interior Raluca Pavel de la Four Design Studio punctează un reper important în alegerea unui model de scaun ergonomic: “Dacă folosești scaunul pentru o perioadă lungă de timp, o caracteristică importantă a acestuia este suportul lombar al spătarului. Dacă, însă, un scaun ergonomic îți depășește bugetul disponibil în acest moment, poți opta pentru achiziționarea unei perne ortopedice pentru zona lombară. Această ajută la menținerea corpului într-o poziție corectă și elimină presiunea asupra coloanei vertebrale”, explică ea.

    Spătarul modelului Relax Black are acest suport lombar incorporat. El e foarte important pentru poziția coloanei și te scutește de dureri de spate sau alte complicații pe care statul o perioadă îndelungată la birou le poate cauza. 

    3. Scaunul HATTEFJÄLL

    scaun ergonomic Ikea
    (Scaunul HATTEFJÄLL, Ikea, 1399 lei)

    Dacă nu ai un suport pentru pardoseală în zona de birou, e bine să alegi un scaun care să îți susțină mișcările și să nu alunece, explică arhitectul Sergiu Califar de la Pure-Mess Design. Un model de scaun ergonomic care îți asigură stabilitate este HATTEFJÄLL, de la Ikea. Rotilele de siguranţă includ un mecanism de blocare sensibil la presiune care ţine scaunul pe loc când te ridici şi se deblochează automat când stai jos.

    4. Pro 6 Swivel

    scaun ergonomic de designer
    (Pro 6 Swivel, Henderson, 1244 lei)

    Arhitectul Laurențiu Paicu te încurajează să alegi un scaun cu aspect pe gustul tău, care să se integreze și chiar să aducă un plus în amenajarea casei tale. Și cine a spus că un scaun ergonomic nu poate fi și fashion? Iată modelul Swivel, semnat de designerul și inovatorul Konstantin Grcic. Are doar nouă kilograme (puțin pentru un scaun de birou), poate fi foarte confortabil cu o pernă de șezut și promite să-ți țină spatele într-o poziție corectă, datorită designului curbat. 

    5. Scaunul Ergohuman V1

    scaun ergonomic cu plasa
    (Scaunul V2, Ergohuman, 2728 lei)

    Designerul de interior Diana Dragne menționează unul dintre criteriile sale când alege un scaun de birou: “să aibă suprafața dintr-un material moale și confortabil, dar o structură solidă”.

    Modelul Ergohuman V1, echipat cu un șezut cu o formă ergonomică, din plasă perforată, e exemplul perfect pentru material confortabil pe o structură solidă. Mai are și avantajul aerisirii, astfel că va fi nevoie să îl cureți mai rar. 

    6. Scaunul Dvary Pink

    scaun ergonomic roz
    (Scaunul Dvary Pink, GTChair, 3640 lei)

    Un unghi cât mai larg de înclinare, pentru confortul spatelui și a gâtului în timpul pauzelor scurte, asta caută arhitectul de interior Paula Pârvulescu la un scaun ergonomic. Iar modelul Dvary Pink îl are: 56 de grade înclinare pentru spătar și multe alte opțiuni de ajustare a fiecărui element (de la șezut la mânere).

    7. Scaunul Shape

    scaun ergonomic turcoaz
    (Scaunul Shape, Hansen, 3800 lei fără tva)

    Din perspectiva designerului de interior Diana Dragne, una dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie să o bifeze un model de scaun ergonomic este reglarea înălțimii, pentru a putea fi ajustat atât pentru persoane înalte, cât și pentru ele scunde. Cel mai vândut scaun ergonomic din gama premium a brandului Hansen e perfect pentru asta. Mai mult, se înclină și în lateral și are un grad de mobilitate crescută. 

    Tu ce model ai alege?

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Scaune ergonomice: 7 modele pentru biroul de acasă alese conform criteriilor da...