DESIGN INTERIOR

Ce alternative ai la îndemână când muncești de acasă, dar nu ai loc pentru birou

  Lucrezi de acasă, dar nu ai spațiu pentru un birou în toată regula. Ce faci? Improvizezi. Asta fac inclusiv designerii și arhitecții, își fac birou acasă din aproape orice. Și îți dau câteva idei simple, rapide și cât se poate de comode.

  Dacă ieri ai lucrat din pat, azi din living şi mâine cauți un loc nou, ți-am pregătit o listă de idei inspirată de propunerile specialiștilor în amenajare. Iată unde îți poți așeza laptopul:

  Pe masa din bucătărie 

  masa de dining
  Cel mai apropiat loc de birou pentru munca de acasă? Masa de dining

  Designerul de interior Diana Dragne crede că cea mai apropiată varianta de birou este masa de dining, fie că se află în bucătărie sau în living. Ea, de exemplu, a așezat-o într-un open space şi se simte cel mai bine acolo. 

  În plus, pe o masă de dining ai loc să-ți desfășori toate celelalte obiecte: cană de cafea, agendă, obiectele de decor care să îți asigure bună dispoziția.

  Pe masa de perete pliabilă

  Masa de la perete
  Atunci când nu o foloseşti, o poţi plia paralel cu peretele pentru a elibera spaţiul

  Arhitectul Sergiu Califar de la Pure-Mess Design propune o masă de perete pliabila, pe care să o montezi în funcție de înălțimea ta, într-un spațiu care să-ți asigure productivitatea. Arhitectul încearcă să evite lucratul din pat pentru că-l considera dăunător pentru spate.

  Pe suportul de laptop pentru pat 

  tava pentru micul dejun
  Dacă nu ai un suport de laptop pentru pat, poţi folosi o tavă pentru micul dejun

  Pe de altă parte, arhitectul Laurenţiu Paicu preferă să lucreze din pat și încurajează asta. Poți folosi un suport de laptop, iar dacă nu ai unul, te poți folosi de tava pentru micul dejun sau de o pernă.

  Pe măsuţa de cafea din living 

  măsuţa de cafea
  Aşază o pernă pe podea, fă-te comod şi foloseşte măsuţa de cafea ca suport de laptop

  „Cel mai important lucru, însă, ca să putem să lucrăm eficient, nu îl reprezintă masa în sine pe care putem să sprijinim laptopul, ci toate acele lucruri de care alegem să ne înconjurăm ca să fim eficienţi şi creativi”, e de părere arhitectul de interior Raluca Pavel de la Four Design Studio. Așa că pune pe listă o măsuţă de cafea, la care poţi lucra aşezat pe o pernă, fără pretenţii, sau direct de pe canapea.

  Pe pervaz

  Cel mai bun loc din casă pentru orice? La fereastră

  Tot Raluca pune accent şi pe luminozitatea spaţiului de lucru şi crede că aceasta contribuie în mod direct la productivitate. Aşa că adaugă pe lista de spaţii alternative de lucru pervazul, dacă acesta este suficient de lat cât să cuprindă un laptop. Iar dacă faci parte dintre acei norocoşi, nu ezita să-l decorezi cu elemente de primăvară.

  Pe măsuța de machiaj

  măsuţa de machiaj
  Dacă nu o mai foloseşti atât de mult pentru scopul ei principal, poţi utiliza măsuţa de machiaj pentru laptop

  Dacă ai o măsuță de machiaj, designerul de interior Paula Pârvulescu îţi propune să o foloseşti şi pe post de birou. Așază-ţi acolo laptopul şi lasă-te inspirată de setup-ul frumos pe care ţi l-ai organizat în zona ta de beauty.

  Pe masa din balcon

  masa din balcon
  Când eşti mai aproape de natură, eşti mai productiv

  Arhitectul Maria Decu crede că „poţi cumpăra o măsuţă pliabilă pe care să o aşezi într-o cameră separată şi pe care ulterior să o foloseşti pe terasă sau pe balcon pentru micul-dejun”. Sau şi mai simplu, lucrează direct pe masa din balcon. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce alternative ai la îndemână când muncești de acasă, dar nu ai loc pentru...