Apartamente cu 3 camere

Cum arată un penthouse din București amenajat cu finisaje prețioase, mobilă de lux și elemente punk

  Poți combina candelabre aurii cu o vitrină din sticlă și cu elemente punk, într-un apartament? Da și ai să vezi cum prin amenajarea apartamentului de mai jos. Un penthouse din complexul Vida Herăstrău a cărui amenajare a durat patru luni și a costat 60.000 euro.

  În 2019, o familie de bucureșteni cu un copil a cumpărat un penthouse de 100 metri pătrați în complexul Vida Herăstrău. Luat „la alb” , penthouse-ul, cu trei camere și două băi, a fost amenajat cu ajutorul arhitectului Laurențiu Paicu. Stilul abordat este unul eclectic, pe placul tinerilor proprietari.

  Teoretic, pereții erau „la alb”, gata de decorat. Practic, însă, amorsa dată inițial era insuficientă, iar vopseaua începuse deja să se decojească. Așa că Laurențiu a început proiectul a început cu rașchetare și a doua finisare a pereților, pentru ca finisajele premium care urmau să fie aplicate să reziste în timp.

   

  Finisaje comandate în afară

  „Majoritatea finisajelor sunt din Belgia, Olanda și Italia: plăcile ceramice de 2,8 metri lungime și foto-tapetul de zece metri lungime din living, tapetul avangardist din bucătărie, cu o lungime de șase metri, și cel punk din camera copilului”, spune Laurențiu.

  În living, unul dintre pereți e placat complet cu plăci mari ceramice, între care sunt inserate baghete din alamă. În fața lui a așezat canapeaua colorată, din catifea, de la brand-ul italian Baxter, și măsuța de cafea cu șemineu, din marmură.

  Apoi, o vitrină din sticlă iluminată LED e expusă pe un perete finisat cu foto-tapet abstract, cu o lungime de zece metri. Iar ultimele elemente, care completează tabloul, sunt vitrinele și comoda din MDF și ceramică, din zona TV.

  Bucătăria este un spațiu lung și îngust, unde mobilierul alb din MDF contrastează cu marmura și tapetul în stil avangardist de pe peretele cu locul de luat masa. Este un tapet italian premium, rezistent la pete, ce are o lungime de șase metri.

  În dormitorul matrimonial, conceptul amenajării e inspirat din natură. Laurențiu a ales un foto-tapet pe care se conturează vag o pădure verde și bogată, pe care a aplicat porumbei decorativi din porțelan. Și patul are tapițerie de un verde intens și crud.

  Influențe punk

  „Dormitorul copilului reflectă ideea unui rebel cu capul pe umeri. Este un design aparte, accentuat de elemente punk, cum este tapetul italian de pe peretele principal”, povestește Laurențiu.

  Pe peretele îmbrăcat în tapet cu model punk e și biroul, cu două noptiere mari și două scaune, apoi patul. Dressing-ul combină uși închise și deschise și texturi lucioase cu unele mate.

  Toate piesele de mobilier sunt lucrate la comandă la firma Mobili Casa și iSofa (fotoliul și taburetul din living). Corpurile de iluminat sunt comandate de la diverse brand-uri din Italia. Pentru finalizarea acestui proiect de amenajare a fost nevoie de patru luni și de un buget de 60.000 euro.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Laurențiu Paicu

  • Joacă-te cu ajutorul culorilor! O paletă bine gândită și bine proporționată spațiului poate adăuga un aer șic oricărui decor.
  • Nu evita texturile lucioase! Luciul dă iluzia de spațiu mai mare și de perspectivă, fiind ideal în spații mici.
  • Stabilește o tematică pentru fiecare încăpere în parte și unește-o sub un concept comun al amenajării. Vei obține un decor unitar și original.
  • Investește în calitate! Fie ca vorbim de piese de mobilă, finisaje sau accesorii, calitatea este mai scumpă cu un motiv pe care îl vei vedea în timp.

  Foto: prin Laurențiu Paicu

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament din complexul Vida Herăstrău ne-a fost spusă de Laurențiu Paicu.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum arată un penthouse din București amenajat cu finisaje prețioase, mobilă ...