Apartamente cu 4 camere

Multă artă și explozie de culori într-un apartament în stil clasic din centrul Capitalei

  Clasic și modern, impecabil și curajos. Sunt câteva dintre cuvintele care descriu acest apartament viu colorat, situat într-un ansamblu rezidențial din centrul Capitalei. Sculpturile realizate de artistul Marcel Guguianu și tablourile semnate de pictorul și designerul Hamid Nicola Katrib conturează un decor fără cusur, extrem de elegant, dar care reușește să transmită și căldura unui cămin.

  Apartamentul are 180 metri pătrați împărțiți într-un open space format din bucătărie, living și dining, trei dormitoare, trei băi, două dressinguri și un hol de intrare spațios. Un balcon mare, ce se intinde pe toată lungimea apartamentului, oferă o vedere de ansamblu asupra parcului din apropiere.

  amenajare moderna living
  Comoda de televizor a fost cumpărată de la showroom-ul Caracole, din Băneasa Shopping City.

  Proprietarii, un cuplu tânăr de bucureșteni, au o sensibilitate aparte în fața creativității și inovației, așa că și-au dorit ca locuința lor să fie o oglindire a acestor termeni. Designerului Hamid Nicola Katrib i-a revenit sarcina să se ocupe de conceperea decorului, iar punctul de pornire a fost contopirea stilului modern cu cel clasic, „pentru a aduce o infuzie de nostalgie”. Implementarea conceptului de design a durat șase luni, povestește Hamid.

  amenajare moderna dining
  În dining a fost amplasat un bar albastru creat chiar de Hamid. Acesta se numește Red Surprise și debordează de energie datorită bogăției de culori.

  „Clientul și-a dorit o amenajare modernă și confortabilă, cu o notă de glam și nostalgie. Din acest motiv am folosit câteva elemente clasice, precum ancadramentele pereților, pe care le-am reinterpretat și simplificat la maximum. În plus, am completat decorul cu o serie de accesorii chic și îndrăznețe”.

  Designerul a creat special pentru acest proiect două tablouri acrilice, picturi de natură statică. Așezate simetric față de bibliotecă – amplasare specifică stilului clasic – , acestea sunt acompaniate de două lucrări elagante, din bronz, ale sculptorului român Marcel Guguian, piese ce sporesc latura artistică a amenajării. La capitolul operă de artă ar putea fi încadrat – metaforic vorbind – și tapetul din hol marca De Gournay, pictat manual pe mătase. „Întotdeauna fac din designul unei intrări un statement, întrucât cred în importanța unei prime impresii”, spune designerul.

  Paleta cromatică este una veselă, plină de energie și optimism. Roșul fotoliilor tapițate cu catifea și albastrul intens al canapelei, dar și culorile picturilor flamboaiante vorbesc de la sine. Regăsim și nuanțe de gri și auriu metalizat, reprezentante de vază ale stilului clasic.

  „Culorile ne întâmpină chiar de la intrare. Tapetul în nuanțe verzi-albăstrui scoate în evidență o oglindă aurie, care amintește prin design și culoare de razele soarelui, o scenă fascinantă prin nivelul de detaliu și culorile atât de vii”, explică Hamid.

  Când pătrunzi în dormitoarul matrimonial te întâmpină o atmosferă calmă, căci albul, bejurile și albastrul deschis orchestrează amenajarea. În completarea lor, câteva accente de albastru intens și auriu aduc o notă îndrăzneață, chic, fără a deranja însă liniștea atât de necesară unei zone de odihnă. Pentru confort și o senzație de căldură, pardoseala a fost acoperită cu mochetă cu fir dens. Accentele Art Déco regăsite în designul patului, noptierelor și al paravanelor ce delimitează dormitorul de dressing dau unicitate spațiului.

  Foto: prin Hamid Nicola Katrib

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de designerul Hamid Nicola Katrib.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Multă artă și explozie de culori într-un apartament în stil clasic din cent...