Apartamente cu 3 camere

Before&after: un apartament de vacanţă din Năvodari transformat într-un paradis vintage

  O echipă de arhitecte și designeri de interior au preluat un apartament de vacanță înecat în bejuri și nunațe de crem și l-au schimbat complet: au ales tapet, mobilier și accesorii care să combine un stil vintage cu unul marin. Au combinat nuanțe de gri închis cu albastru, verde și roșu, fără să încarce spațiul și au reușit să transforme locuința de Năvodari într-o vacanță în sine. 

  În 2018, un antreprenor pasionat de călătorii a pornit un proiect de redecorare a apartamentului său de vacanţă în Năvodari, într-un bloc de tip hotel. Redecorarea apartamentului de trei camere și 76 de metri pătraţi a intrat în mâinile echipei Interior, care a terminat totul în doar două luni. Rezultatul? Un paradis vintage. 

  Mariana Bercu şi Milena Ţăranu, cele două arhitecte de la Interior, au preluat apartamentul într-o stare bej: finisaje bej, mobilă bej, decorațiuni bej și câteva pete de culoare în nuanțe și materiale nepotrivite. Au venit cu un concept vintage mai aproape de dorințele proprietarilor și de localizarea locuinței, lângă mare.

  Inspirația marină stă în detalii.

  Pentru piesele de mobilier și decorațiuni au colaborat cu un brand italian de mobilă vintage, Dialma Brown și tot din Italia au adus și lămpile. Apoi au combinat stilul vintage cu mici accente marine sub forma unor accesorii. „Am încercat să le armonizăm cât mai bine, astfel încât atmosfera să fie una caldă, primitoare dar şi deosebită, specifice unei case de vacanţă la mare”, explică Milena. 

  Stil vintage cu mobilier în linii simple

  bejuri atotprezente
  Bejurile atotprezente au fost schimbate cu un joc cromatic şi stilistic

  În zona de dining și bucătărie au combinat un mobilier bej în linii simple cu masă și scaune din lemn sculptat, cu tapiţerie bogată şi modele diferite. Au asortat masa cu vesela și cu draperie, în nuanțe deschise de albastru. În zona de living au montat o canapea de piele de inspiraţie Chesterfield, o masă din lemn cu coloane și decorațiuni din sfoară groasă, pentru un aer de vacanță la mare. 

  În dormitorul matrimonial au îmbrăcat pereții în tapet închis la culoare, cu model de inspirație regală, care să permită pieselor de mobilier din lemn să iasă în evidență. Lemnul deschis la culoare încălzește atmosfera, lampa asemănătoare cu cea din dining creează continuitate, iar tavanul alb mărește vizual încăperea. 

  dormitor vintage
  Dormitorul este decorat vintage, cu multe motive vegetale

  Dormitorul copiilor este cea mai colorată cameră, cu un perete învelit în roșu, verde, albastru și alte nuanțe jucăușe. Și accesoriile sunt mai colorate, decorațiunile mai ușoare și camera mai luminoasă. 

  camera copiilor
  Camera copiilor păstrează un element din amenajarea veche: tăblia paturilor

  Întreaga amenajare, de la repararea tavanelor, schimbarea finisajelor, a mobilierului, elementelor de iluminare și a decorațiunilor, s-a încadrat în bugetul de 50 000 euro.

  living
  Corpurile de iluminat includ becuri cu lumina caldă, pentru o atmosferă plăcută în living

  Tips&tricks pentru amenajare de la Interior

  Mariana Bercu şi Milena Ţăranu dau câteva recomandări inspirate de amenajarea apartamentului din Năvodari:

  • Ţine cont de funcţionalitate şi prioritizeaz-o chiar înaintea esteticului; întotdeauna trebuie să ai în vedere contextul când porneşti un proiect de amenajare;
  • Include o tematică pentru a personaliza încăperile; pentru locuinţele de la mare, cel mai expresiv laitmotiv poate fi marea însăşi;
  • Menţine o culoare principală, dar asorteaz-o cu nuanţe jucăuşe, ca să eviţi monotonia şi să oferi profunzime spaţiului;

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastra îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Mariana și Marilena de la Interior.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Before&after: un apartament de vacanţă din Năvodari transformat într-un...