Apartamente cu 4 camere

Finisajele premium sunt punctul central într-un penthouse amenajat în stil Industrial Luxury

  Marmura, betonul, lemnul și metalul sunt stâlpii de rezistență ai amenajării unui penthouse din cartierul Floreasca din București. Toate se împletesc într-o atmosferă cool și cosmpolită – inclusiv pe terasa superbă cu vedere panoramică asupra orașului.

  Ionuț și Claudia, tinerii proprietari ai apartamentului, și-au dorit materiale de calitate și un stil Industrial Luxury, specific amenajărilor realizate de designerii ISRA Interior Design Solutions. Duplexul are 120 metri pătrați, patru camere și o terasă, împărțite pe două nivele, iar amenajarea lor trebuia să se realizeze într-un timp limitat, pentru că primul copil al cuplului, Levon, era pe drum. Cumpăraseră spațiul în 2020 și voiau să-l decoreze după propriile dorințe înainte să se mărească familia.

  „Pornind de la pasiunea lui Ionuț pentru frumos, apetitul lor pentru mâncare bună servită cu stil și preocuparea față de confort, eleganță și piese deosebite care să le asigure pe toate, pot spune că pasiunile proprietarilor au avut un impact major în amenajarea ce a urmat”, spune designerul Șerban Georgescu.

  În mai 2021 au început lucrările de amenajare a duplexului, pe care designerii l-au numit LOFT #17. La finalul lor, apartamentul, care era „doar un spațiu luminos, cu potențial”, a devenit un acasă luxos și confortabil pentru tânăra familie.

  Holul dă tonul întregului penthouse

  Holul este definitoriu pentru ambientul integral al locuinței. Integrează multe spații de depozitare, confecționate din metal negru, o marcă a stilului industrial care se regăsește în întreaga amenajare.

  Beton, marmură și lemn în livingul multifuncțional

  Spațiul pentru living este împărțit în mai multe funcționalități. Designerii ISRA au îmbinat betonul cu marmura și lemnul pentru a crea o atmosferă luxoasă, cu accente dure specifice stilului industrial, „încălzită” vizual de riflajele de stejar.

  Zona cu canapeaua este dedicată socializării și petrecerii timpului împreună în familie, dar și cu prietenii. Designerii au adus aici și o măsuță de cafea din metal și stejar vechi de peste 100 de ani, pe care au scos-o în evidență prin scafele de lumină din tavan. Pe peretele multimedia, sub televizor, se află un șemineu cu bioetanol îmbrăcat în marmură neagră.

  zona dining bucatarie iesire terasa penthouse
  Masa de dining Metallico este făcută custom de ISRA Design, iar scaunele sunt Vitra Wire Chair

  Masa de dining Metallico cu cele patru scaune sunt elementele cel mai evident industriale din amenajare. Ies în evidență în contrast cu peretele placat cu riflaje de lemn, care adaugă o textură mai caldă amenajării pline de elemente metalice. Peretele e decorat cu un tablou abstract-contemporan pictat de PickOne.

  zone living penthouse floreasca
  Scaunul Earl este de la Jess Design

  În dreptul zonei de dining există și o zonă de relaxare. Aici, designerii ISRA au adus fotoliul Earl Lounge Chair din piele Olive Green, pentru ca proprietarii să poată sta confortabil să citească. Ulterior, a devenit unul dintre elementele preferate ale Claudiei și lui Ionuț. „Deasupra lui, o altă piesă abstract-contemporană este portretul Claudiei, pictată de același artist”, explică Șerban.

  Bucătăria open space are în centru un monolit din marmură

  Bucătăria este deschisă spre living în compartimentarea acestui penthouse, dar este delimitată vizual printr-un panou riflat. „Insula de marmură din bucătărie, un monolit gigant, reprezintă punctul central de adunare din casă”, spune designerul Șerban Georgescu. Aceasta are rol de blat de lucru, dar și de depozitare ascunsă.

  „Punctul de atracție este reprezentat de peretele de cinci metri de beton, creat de maestrul Iliesi Bogdan și scos în evidență de scafa luminoasă”, descrie designerul. În rest, mobilierul este minimalist și nu intră în concurență vizuală cu finisajele, care sunt de fapt punctul de interes al întregii amenajări.

  Dormitorul matrimonial e amenajat ca o cameră de hotel

  „Căpătâiul patului este piesa centrală dormitorului”, spune Șerban. Pe fundalul riflajelor prezente în întregul penthouse, e agățat un tablou supradimensionat „asortat” cu cele din living și realizat de același artist. Deasupra lui se află o scafă de lumină special creată pentru a-l pune în evidență.

  Ca să tempereze culorile intense ale picturii, designerii au completat amenajarea cu o mochetă gri. La intrarea în încăpere au amenajat și o zonă de budoar – un colț de machiaj și îngrijire personală. Iar în dreapta patului se află și intrarea în dressing.

  Piesa statement din baie este lavoarul

  „Lavoarul Jacko Freestanding wash basin creat de noi este vedeta unei băi industriale și elegante”, spune Șerban. Piesa este făcută din marmură neagră Nero Marquina și riflaje din lemn de stejar și e pusă în valoare de plasa metalică iluminată LED de pe fundal.

  În rest, podeaua e finisată cu microciment negru, semi-lucios, iar în zona dușului designerii au aplicat pardoseală tip deck din lemn exotic.

  Atmosferă de yacht pe terasa panoramică

  Bucătăria face trecerea către o terasă generoasă, care ocupă 20% din spațiul primului nivel și pe care designerii au amenajat-o în concordanță cu interiorul. „Terasa este perla casei”, spune Șerban. Au amenajat-o astfel încât să semene cu terasa unui yacht și au gândit-o să reprezinte o extra-cameră în sezonul cald. De fapt, e împărțită în trei zone separate: una de barbecue, una de dining și una de lounge, cu canapea.

  Amenajarea acestui penthouse a început în mai 2021 și a durat patru luni. Investiția totală a fost de 80.000 euro, din care 20.000 s-au dus numai pe lucrările de construcție a plafonului pentru a integra scafele luminoase. Proprietarii și-au dorit materiale de calitate, așa că nu au făcut economie la finisaje.

  Foto: Sebastian STAN

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Șerban Georgescu.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Finisajele premium sunt punctul central într-un penthouse amenajat în stil Ind...