PROIECTE DE AMENAJARE

Amenajarea unui penthouse din Brașov combină catifea cu elemente metalice și piatră naturală, într-un stil glam

publicat pe 04 oct. 2022

  Un penthouse aflat într-un cartier rezidențial nou din zona Tractorul Brașov a primit un „upgrade” printr-un proiect de amenajare pus la cale de Ana Maria Călina, de la AMC Interiors, unde accentele luxury aduc un plus de valoare.

  Proprietarii penthouse-ului sunt doi tineri fără copii, care activează în domeniul Horeca și în domeniul muzicii clasice. Locuința are 120 metri pătrați împărțiți într-o bucătărie open space cu dining și living, două băi, două dormitoare, un birou, un dressing și o zonă tehnică.

  Amenajarea a durat în jur de trei luni și jumătate, căci din moment ce locuința era nouă, nu a fost nevoie de modificări structurale sau de reparații. Tinerii beneficiari au dorit să se mute mai repede în penthouse, astfel că au fost deschiși și au acceptat propunerile venite de la Ana Maria Călina. Pasiunile lor au contat în proiectul de amenajare, astfel că, de exemplu, una dintre încăperi are și funcție de birou, dar și de cameră de studiu. Aici, Ana Maria a îmbinat piese de birou, un scaun rotativ și o bibliotecă.

  Amenajare penthouse Brașov Ana Maria Calina foto almalinda.ro
  Ana Maria Călina a organizat, în aceeași cameră, un birou și o cameră de studiu Credit foto: www.facebook/almalinda.ro

  Canapeaua verde, pata de culoare dintr-un open space luminos

  Punctul central al amenajării penthouse-ului a fost canapeaua verde cu sistem mecanic de mutare a spătarului, poziționată în living. Iar open space-ul mare și luminos unde se îmbină zona de relaxare cu cea de dining și de bucătărie au ajutat-o pe Ana Maria Călina să le ofere beneficiarilor, prin amenajare, acel sentiment de libertate și de evadare din aglomerația urbană pe care aceștia și-l doreau.

  „Am căutat să creez un spațiu cât mai omogen și fluid, cu treceri line, astfel încât diferitele zone să se continue armonios”, spune designerul. Tot pentru living a făcut pe comandă o mobilă ergonomică cu spații definite, cu legături cromatice și de stil.

  Dormitorul matrimonial este, la rândul lui, un open space cu zonă de dressing, unde sunt prezente nuanțe de bej, auriu, crem și roz-pudră. Ana Maria a ales piesele de mobilier de la brand-ul Cattelan Italia, pe care le-a cumpărat prin Rovere.

  „Am optat pentru noptiere tip măsuțe cu blat de sticlă neagră și picioare bronz-titanium. Patul cu tăblie înalta este din catifea și este un king size. Iluminatul este glam și are accent metalic. Iar fototapetul este de la Glamora, cumpărat prin Ioooi. La dormitorul matrimonial nu am mers pe accent de culoare, ci ton pe ton”, adaugă ea. De asemenea, tot aici, toaleta de machiaj modernă are accente bronz-titanium, cu o oglindă cu LED încorporat și blat de piatră naturală.

  Amenajare penthouse Brașov Ana Maria Calina foto almalinda.ro
  Fototapetul de la Glamora, pus în dormitorul matrimonial, pune în evidență nuanțele de bej, auriu, crem și roz-pudră Credit foto: www.facebook/almalinda.ro

  În băi, a ales lavoarele, bateriile și oglinzile de la Zoiss Design, iar placările sunt cumpărate prin Delta Studio și reprezintă combinații de placă tip lemn și placă tip marmură.

  Amenajare penthouse: piatra naturală leagă designul camerelor

  Din toată amenajarea, piatra naturală a devenit un element comun între cele trei zone ale casei. La fel și catifeaua, care a fost folosită în diverse culori în zona de living și dining. S-au legat armonios în amenajare și piesele de mobilier din MDF vopsit cu bucătăria și baza de TV.

  Pe partea de iluminare, corpul de iluminat de la Serip este preferatul Anei Maria. „Dacă în toată zona am mers pe spoturi aplicate albe cu accent auriu, zona de dining a fost pusă în evidență de corpul de iluminat de la Serip lucrat manual”, explică Ana Maria Călina.

  Amenajare penthouse Brașov Ana Maria Calina foto almalinda.ro
  Corpul de iluminat de la Serip, lucrat manual, aduce amenajării plus valoare Credit foto: www.facebook/almalinda.ro

  În cele din urmă s-a ajuns la un stil al casei modern, cu accente luxury, unde se regăsesc, prin amenajare, dorințele și modul de viață ale proprietarilor.

  Coloane freestanding, soluție pentru bucătăria îngustă

  Bucătăria a cauzat probleme din cauza faptului că era mult prea îngustă. Frontul de lucru era mult prea mic și nu permitea integrarea electrocasnicelor mici sau mari. „Am venit cu soluția coloanelor freestanding, unde am încorporat electrocasnicele mari, iar la semi-înălțime, într-o altă coloană, am pus microundele. O altă coloană a rămas pentru depozitare. Cu această compoziție am delimitat zona de bucătărie de cea de dining și living”, povestește Ana Maria Călina.

  Amenajare penthouse Brașov Ana Maria Calina foto almalinda.ro
  Coloanele freestanding au devenit soluția ideală pentru bucătăria îngustă Credit foto: www.facebook/almalinda.ro

  Tips&tricks de la Ana Maria Călina/ AMC INTERIORS

  1. Dă o temă designerului sau chiar ție, obiecte sau piese personale de la care vrei să pleci într-o amenajare.

  2. Maximizează zonele de depozitare (sub scară poți face de la o zona TV, o zonă de depozitare sau chiar una tehnică), iar mobila de la bucătărie să fie până în tavan (chiar dacă accesul se face mai greu, poți depozita lucruri care le folosești mai rar).

  3. Să nu îți fie frică să folosești accente de culoare, iar pentru a nu da greș cu piesele mari folosește accentele în pernuțe decorative, draperii, tablouri, covoare sau decorațiuni pentru că acestea se pot schimba mai ușor.

  4. Apelează cu încredere la specialiști. Studiază-le cu atenție paginile de socializare și portofoliile pentru a vedea care se apropie cel mai mult, ca stil, de ceea ce îți dorești.

  Foto: www.facebook/almalinda.ro

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui penthouse ne-a fost trimisă de Ana Maria Călina.
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Amenajarea unui penthouse din Brașov combină catifea cu elemente metalice și ...