O casă în culori pastelate și mult gri, într-o comună de lângă Târgu Mureș
publicat pe 25 ian. 2021Atunci când laşi natura să-ţi ghideze paşii într-o amenajare modernă, obţii un spaţiu primitor şi o atmosferă calmă care transformă o casă în acasă. Lumina naturală, culorile blânde, mobila modernă şi încăperile care curg dintr-una în alta sunt ingredientele secrete care au transformat o construcţie nouă din comuna Livezeni de lângă Târgu-Mureş în locuinţa mult dorită de către proprietari.
Casa are o suprafaţă de 130 metri pătraţi şi patru camere (trei dormitoare, două băi, zona de zi şi bucătărie), iar de amenajare s-au ocupat arhitecţii Rareş Urzică şi Irina Pandele de la Ortigo Design.
Nevoile proprietarilor au dat startul amenajării. Ei şi-au dorit o amenajare modernă care să formeze o relaţie între interior şi exterior, cât şi crearea unui spaţiu diferit faţă de cel al unui apartament.
Orientarea avantajoasă faţă de soare, cât şi pădurea aflată în proximitatea locuinţei au permis crearea unei legături între natura din exterior şi căminul de la interior. Culorile, texturile şi materialele alcătuiesc o amenajare modernă inspirată din natură.
A doua cerinţă a dus şi la cea mai mare provocare: delimitarea coerentă a fiecărui spaţiu în parte. Faptul că proiectul de arhitectură a mers mână în mână cu cel de design interior, le-a permis lui Rareş şi Irinei să intervină asupra arhitecturii. „Au fost realizate o serie de mici schimbări la nivelul poziţionării pereţilor de compartimentare care au adus mari beneficii spaţiului,” spun cei doi arhitecţi.
Zona de living se deschide către cea de dining şi bucătărie, iar trecerea de la un spaţiu la altul este făcută prin transformarea diferitelor colţuri în zone de interes. Livingul continuă spre dining cu o bibliotecă încastrată în perete şi o zonă de citit. Şemineul electric montat pe peretele opus, colț care leagă zona de intrare cu zona de zi, ajută la crearea unei atmosfere cozy şi călduroase în zilele friguroase de iarnă.
Trecerea de la zona de luat masa la bucătărie se face printr-o mică insulă de bucătărie care are şi rol de bar şi spaţiu de depozitare.
Canapeaua este personajul principal al amenajării. Tapiţeria şi draperiile de un gri cald sunt în deplină armonie cu lemnul prezent în corpurile de mobilier. Accentuarea spaţiului este făcută prin tencuiala decorativă gri de pe peretele din living, verdele pastelat din bucătărie şi detaliile aurii de la corpurile de iluminat. Albul predomină în amenajare, ajută la crearea legăturilor dintre diferite obiecte şi la menţinerea unei atmosfere armonioase şi primitoare.
Obiectele de iluminat joacă un rol important în accentuarea spaţiului şi crearea ambianţei, fie că e vorba de accentele de auriu de la corpurile suspendate, sau de banda LED montată discret în scafa tavanului.
În cele două dormitoare se regăsesc aceleaşi nuanţe de gri aflate în combinaţie cu textura de lemn. Corpurile de iluminat de la noptiere şi de la măsuţa de machiaj ajută la crearea unei atmosfere sofisticate. Paturile tapiţate sunt luate de la Somproduct.
Cea de-a patra cameră are două funcţiuni: birou şi cameră de oaspeţi. Verdele pastel din bucătărie se regăseşte şi aici, ceea ce creează dialog între spaţiile locuinţei şi le unifică.
Amenajarea celor două băi continuă pe aceeaşi linie modernă, inspirată din natură. Plăcile ceramice care imită lemnul din zona căzii inspiră atmosfera calmă a unei păduri, iar plăcile ceramice albe reliefate din zona lavoarului vin cu un iz de valuri şi mare.
Proiectul a început aproximativ în acelaşi timp cu şantierul casei, iar ambele etape au durat în jur de un an şi jumătate. Bugetul alocat a fost aproximativ 35.000 euro, mare parte fiind investit în finisaje şi mobilierul făcut pe comandă. Canapeaua de la Divanissimi a costat cel mai mult: 1500 euro. Finisajele şi obiectele sanitare au fost alese de la Dalet, Hans-Grohe, Marazzi Kerama și Keramyth. Pe lângă mobilierul la comandă, au fost alese şi obiecte de la IKEA.
Rareş şi Irina nu au întâmpinat probleme în timpul execuţiei, lucru datorat şi relaţiei strânse dintre ei şi proprietari. „Faptul că proiectul a fost executat exact aşa cum a fost predat a fost o mare împlinire pentru noi. De asemenea, comunicarea strânsă cu beneficiarii, chiar dacă a fost la distanţă, ne-a permis să nu fim luaţi prin surprindere de modificări apărute pe şantier şi am putut adapta constant proiectul pe parcurs astfel încât să nu se îndepărteze de la imaginea finală dorită”, povestesc Rareş şi Irina.
Tipts&Tricks pentru amenajare de la Ortigo Design
- „Iluminatul poate pune în valoare mici detalii şi oferă profunzime amenajării.
- Contrastul nu se obţine doar prin alegerea unor culori diferite, ci şi din alăturarea unor materiale cu texturi diferite.
- Succesul unei amenajări este strâns legat de observarea atentă a modului de locuire şi de utilizare al spaţiului beneficiarilor.
- În amenajările pe care le propunem încercăm întotdeauna să integrăm mici zone care să vină în ajutorul desfăşurării unor activități de care beneficiarii s-ar bucura, precum un mic colţ de machiaj, o zonă de citit sau o bibliotecă pentru expunerea unor lucruri dragi lor”.
Foto: Ortigo Design
-
Case
Amenajare cu puternice influențe clasice și multă lumină naturală, într-o casă de 130 metri pătrați, din Iași
-
Case
Cum arată o casă amenajată cu accente glam, în care intrarea se face din stradă direct în bucătărie
-
PROIECTE DE AMENAJARE
În livingul unei case de 130 metri pătrați tronează o construcție care seamănă cu o căsuță în copac
-
LIFE
Cât costă un brad artificial de Crăciun în 2024. Care sunt avantajele pe care le aduce în locuința ta
Prețul e accesibil, chiar și pentru brazii de dimensiuni mari.
-
LIFE
Cum se face împodobirea bradului de Crăciun. Ce se pune prima dată, ordinea corectă
Respectarea pașilor face ca bradul să arate impecabil.
-
UTILE
Cât consumă un aer condiționat iarna pe căldură. Sfaturi utile pentru a economisi la factură
Poate fi o soluție destul de eficientă.
Foarte frumoasa amenajarea! Ma întreb de unde sunt scaunele/ fotoliile gri, din zona de citit.
Bună! De la Somproduct sunt fotoliile gri.
Foarte frumoasa amenajare, felicitari. Imi place in mod deosebit semineul electric integrat in acel corp de mobilier. Nu exista un risc de a se incalzi palul din zona semineului ? Mi-ati putea spune codul semineului? Va multumesc!
Salut! Multumim pentru apreciere! Semineul electric nu incalzeste pal-ul deloc. Daca se doreste caldura suplimentara, el este prevazut cu incalzitor incorporat in partea superioara. In general, acesta este folosit strict pentru partea vizuala de lumina si efect de foc. Modelul semineului este necunoscut pentru ca acesta a fost comandat de beneficiar. In cazul in care doresti sa achizitionezi un semineu electric poti incerca semineele de la http://www.pefoc.ro sau http://www.semineesibiu.ro.