Case

Un cuplu a început să-și amenajeze singur casa din Tunari, dar a sfârșit prin a apela la un designer de interior

  Casa din Tunari a unui cuplu tânăr a fost amenajată de arhitectul Cristian Pătrașcu chiar dacă beneficiarii aleseseră deja finisajele și o parte din mobilier. Proiectul a fost făcut din mers, pe baza unor elemente deja existente în casă. Însă, la final, amenajarea interioară a casei din Tunari a primit accentele dorite de smart luxury. 

  Se întâmplă destul de des ca arhitecții sau designerii de interior să primească un proiect de amenajare interioară după ce beneficiarii deja au ales unele finisaje și au început să aducă și o parte din mobilă. Arhitectul Cristian Pătrașcu a fost solicitat pentru un astfel de proiect, fiind nevoit să apeleze la soluții rapide și de moment pentru ca amenajarea să fie cea dorită. 

  Un cuplu tânăr, cu ambii parteneri până în 30 de ani, și-a găsit casa mult visată în localitatea Tunari. O casă mare de patru camere și 136 metri pătrați, foarte încăpătoare și bine împărțită, cu trei dormitoare și grădină proprie. 

  Odată găsită locuința, cei doi și-au dorit să se mute imediat și chiar și-au achiziționat o parte din lucrurile esențiale traiului aici. Anume, patul din dormitorul matrimonial fusese deja cumpărat, bucătăria era parțial finalizată, ușile erau și ele achiziționate, iar parchetul fusese ales și montat. 

  Amenajare Casa Tunari: de la proiect finisat la smart luxury

  Practic, casa din Tunari era finisată. Astfel, Cristian Pătrașcu a intervenit la jumătatea drumului dintre amenajare și locuire efectivă. Specialistul a avut un timp limitat pentru a finaliza camerele deja amenajate, dar și pentru a veni cu soluții și idei pentru cele unde nu se intervenise deja. 

  Alături de echipa lui, Cristian a realizat partea de proiectare timp de șase săptămâni, ca mai apoi execuția lucrării de amenajare pentru casa din Tunari să dureze aproximativ încă șase săptămâni. „Fiind vorba de o amenajare care trebuia finalizată rapid, am căutat elemente cu livrare rapidă sau pe stoc”, explică arhitectul pasul la care a trebuit să lucreze. 

  Proprietarii și-au dorit ca amenajarea finală a casei din Tunari să capete accente smart luxury. Iar unul dintre lucrurile care a dictat această direcție a fost parchetul deja instalat. Care a dus la alegerea unei palete cromatice neutre, care a fost combinată cu accente de culoare puternice date de draperii

  Pentru a ține cont de ideea de „smart luxury” în amenajare, Cristian Pătrașcu s-a folosit de spațiul de sub scara deja existentă în casă pentru a realiza zone închise de depozitare. „Iar pentru a profita la maxim de acel spațiu am introdus și o bibliotecă orientată spre canapea”, zice arhitectul. 

  Scara fiind amplasată într-un spațiu deschis al casei, care comunica cu zona de zi, s-a dorit integrarea acesteia în ecosistemul amenajării interioare. Astfel că elementele metalice negre ale balustradei au fost replicate de Cristian în stand-ul de TV, la biblioteca din dreptul mesei de dining, precum și la piciorul mesei cu blat de marmură. Totodată, grinzile din camere au trebuit luate ca elemente de bază în ideile de amenajare. 

  „Oglinda cu aspect auriu a bibliotecii oferă și ea o notă luxury care este în armonie cu elementele metalice precum și cu draperiile și cu canapeaua cu aspect catifelat”, povestește Cristian. 

  Amenajare Casa Tunari: buget și resurse

  Bugetul total al amenajării a fost de 20.000 de euro. Canapeaua și mobilierul făcute pe comandă au fost cele mai scumpe elemente ale proiectului Casa Tunari. În aceeași măsură, Cristian spune că o problemă a fost reprezentată de găsirea de mobilier cu livrare rapidă și care să se potrivească armonios în amenajare. 

  Cristian Pătrașcu a comandat canapeaua de la Divani & Sofa, majoritatea corpurilor de iluminat au fost cumpărate de la Ioooi, iar draperiile au fost găsite la Stillise

  Tips&Tricks de la Cristian Pătrașcu: 

  • Valorifică spațiul de sub scară, dacă acest lucru permite; 
  • Începe proiectul de amenajare cât mai devreme posibil, încă din faza de șantier, pentru a avea timp suficient pentru faza de creație a acestuia, precum și pentru a comanda produse mai speciale care au o durată mai lungă de livrare;
  • Draperiile și textilele folosite în amenajare pot da o notă de culoare indiferent de cromatica folosită la mobilier; 
  • Acordă o atenție specială alegerii parchetului. Pe piață există multe modele speciale, în special cele de tip herringbone sau chevron

  Credit foto: Iulian Iacob 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Un cuplu a început să-și amenajeze singur casa din Tunari, dar a sfârșit pr...