DESIGN INTERIOR

Amenajare cu bani puțini: cele mai ieftine soluții pentru un makeover al casei

  Un pic de imaginație, un pic de îndemânare și, de multe ori, un pic de vopsea sunt suficiente să dai un nou look casei tale.

  Cu cât stai mai mult acasă, cu atât îți vin mai multe idei de redecorare. Și nu-i ceva de blamat, trendurile se schimbă, la fel și gusturile tale, așa că-i chiar indicat să mai schimbi câte ceva din când în când. Și o poți face fără cine știe ce investiție, căci există o mulțime de soluții de amenajare cu bani puțini.

  Reinterpretarea mobilei IKEA, o soluție de amenajare cu bani puțini

  Piesele IKEA tind să se demodeze greu, datorită designului simplu și minimalist, însă asta nu te va împiedica să te plictisești de ele la un moment dat. Ori poate ai realizat că ai cumpărat ceva ce are toată lumea în casă la momentul respectiv și vrei să faci notă discordantă.

  Oricare ar fi motivul, poți reinterpreta mobila cumpărată de la IKEA astfel încât să simți că ai adus piese noi în amenajare. Fia Garcia, autoarea video-ului de mai sus, îți arată cum să schimbi aspectul unei comode IKEA PS, cum să faci un birou THYGE să pară mai scump sau cum să faci măsuță de cafea dintr-un taburet MARIUS.

  Sunt o grămadă de IKEA hacks pe internet și chiar arhitecții și designerii apelează uneori la astfel de trucuri, ca să personalizeze o amenajare.

  Un look nou pentru bucătăria ta, fără să schimbi mobila

  O altă soluție de amenajare cu bani puțini e să faci bucătăria să arate ca nouă, fără să schimbi mobila. De cele mai multe ori, ea e motivul pentru care simți nevoia să redecorezi și dacă nu-ți mai place aspectul ei, o poți vopsi, ca în video-ul de mai sus. Ori poți să consulți ghidul nostru de vopsire a mobilei.

  O altă idee, ca transformarea să fie completă, e să adaugi ușilor profile decorative din lemn – asta dacă nu au deja fronturi cu modele tridimensionale – și să vopsești peste ele.

  De ce să cumperi o tăblie pentru pat, când poți să faci tu una

  Nu te contrazicem că orice pat ar trebui să aibă o tăblie, spunem doar că poți să faci una acasă cu buget mic. Prețurile tăbliilor din comerț sunt destul de mari și modelele sunt limitate. Dacă-ți faci un pic de timp într-un weekend și cauți câteva tutoriale pe internet, poți să faci o tăblie unică, pe care nu o vezi la toată lumea, și cu bani puțini.

  În video-ul de mai sus, cei de la HGTV prezintă șapte proiecte DIY pentru tăblia de pat care te vor inspira să te apuci și tu de treabă.

  Tapet fake pentru pereții casei tale

  Tapetul e o soluție foarte trendy de amenajare și poate foarte ușor să dea un aer fresh întregii camere. Însă nu e tocmai o opțiune pentru cei cu buget mic, căci dacă alegi un tapet ieftin se va vedea cu ochiul liber lipsa calității materialului. Plus manopera, unde mai intră niște fonduri serioase.

  Ce poți să faci este să-ți desenezi propriul model pe pereți. Carly Cristman, autoarea video-ului de mai sus, te învață cum să-ți vopsești pereții în așa fel încât să pară că ai aplicat tapet pe ei. Ai nevoie de vopsea, un șablon și multă răbdare – dar în final, va merita efortul. La fel ca și în cazul mobilei de bucătărie, și aici te poți juca cu profilele decorative.

  În loc de decorațiuni scumpe

  Decorațiunile pe care le găsești pe rafturile magazinelor sunt și ele dictate de trendurile la zi. De exemplu, toamna asta sunt foarte căutate vazele din ceramică și teracotă, cu aspect handmade, care ajung la niște prețuri nu tocmai accesibile.

  În video-ul de mai sus, Geneva Vanderzeil prezintă o soluție aproape gratuită de a reproduce aceste decorațiuni. Iei vasele vechi și le dai acel look de teracotă cu puțină vopsea acrilică și, n-ai să crezi – bicarbonat de sodiu.

  Pentru podele cu personalitate

  Ți-am spus deja tot ce trebuie să știi despre vopsirea plăcilor ceramice, iar după ce ai înțeles perfect toți pașii, poți deveni creativă. De ce să vopsești podelele sau pereții de la baie și bucătărie într-o singură culoare? La fel ca în cazul tapetului fake, poți crea imprimeuri interesante cu un șablon.

  The DIY Mommy îți arată în video-ul de mai sus această soluție de amenajare cu bani puțini pe care a folosit-o ca să scoată în evidență zona șemineului. Și pentru că pe piața din România nu există încă vopsea pentru gresie, ci doar pentru faianță, îți recomandăm să folosești acest truc în zonele cu trafic mai puțin, ca să se păstreze cât mai mult.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Amenajare cu bani puțini: cele mai ieftine soluții pentru un makeover al casei