UTILE

10 soluții eco care îți curăță vasul de toaletă mai bine decât cele din comerț

    Vrei să cureți vasul de toaletă și nu ai la îndemnă substanțele necesare? Poți face asta și cu o serie de substanțe casnice și neconvenționale care au un efect pe măsură, uneori poate chiar mai bun decât produsele din comerț. Iată câteva idei, sfaturi și soluții neconvenționale cu care să îți cureți toaleta, care chiar funcționează.

    Curățarea vasului de toaletă nu e cea mai plăcută treabă din lume. Dar un vas de toaletă curat înseamnă mai puține pericole pentru sănătatea ta, precum și un obicei bun pentru aspectul general al băii. Dacă vrei să cureți vasul de toaletă, dar nu ai la îndemână substanțele necesare, atunci trebuie să știi că și articole și substanțe de uz casnic pot fi la fel de folositoare.

    Și, deși neconvenționale și surprinzătoare, curăță la fel de bine vasul de toaletă și chiar au efect. O băutură carbogazoasă, oțetul sau peroxidul de oxigen, cunoscut popular drept apă oxigenată, sunt doar câteva substanțe casnice și neconvenționale care pot fi folosite în această operațiune. Mai jos, o serie de astfel de substanțe și articole de uz casnic cu care poți să cureți vasul de toaletă, recomandate de The Spruce.

    1.Coca-Cola

    La o primă analiză, spălatul vasului de toaletă cu Coca-Cola poate părea cel puțin ciudat. Cu un mic research o să afli că puterea Coca-Cola de a curăța este mult mai mare decât crezi. Această băutură carbogazoasă poate să elimine eventualele depuneri de sub vasul de toaletă. Chiar și acele pete nedorite de rugină.

    Însă o să ai nevoie de o cantitate considerabilă. Blochează scurgerea, umple vasul de toaletă până aproape de margine și lasă ca magia să se întâmple pentru cel puțin o oră. Eventualele pete se vor dizolva, după care poți să freci cu o perie și să speli vasul cu totul.

    2.Piatra ponce

    Dacă petele persistă, piatra ponce e o altă soluție neconvențională care ajută la curățarea vasului de toaletă.

    E important ca piatra ponce să fie înmuiată în apă caldă înainte de a începe procesul de curățare. În aceeași măsură, suprafața toaletei unde există pete trebuie să fie umedă pentru a evita apariția eventualelor zgârieturi produse de piatra ponce. Freacă ușor zona de pe toaletă unde încă există pete, apoi clătește vasul și rezultatul ar trebui să fie cel dorit.

    3.Oțetul

    otet curatare toaleta shutterstock
    Curățarea toaletei cu oțet se poate dovedi mai eficientă decât curățarea cu substanțe din comerț Foto: Shutterstock

    Când vine vorba de eliminarea germenilor și a petelor de pe vasul de toaletă, înălbitorul este una dintre cele mai populare alegeri. Cu toate acestea, oțetul se poate dovedi a fi mai eficient în calitate de substanță de curățare.

    Astfel, petele provocate de apa dură pot fi înlăturate cu oțet și hârtie igienică. Înmoi hârtia în oțet, o pui pe pată și lași să acționeze peste noapte. A doua zi clătește zona și petele ar trebui să dispară.

    4.Apa oxigenată

    Peroxidul de hidrogen (adică apa oxigenată) este una dintre cele mai eficiente substanțe cu care poți combate germenii și virușii de pe vasul de toaletă.

    Pentru dezinfectarea toaletei, folosește jumătate de cană cu apă oxigenată, pune-o în vasul de toaletă și las-o să-și facă efectul timp de 30 de minute. Clătește toaleta și trage apa, iar zona cu pricina ar trebui să fie cu mult mai curată.

    5.DIY bile efervescente

    curatat toaleta shutterstock
    Bicarbonatul de sodiu, acidul citric și apă oxigenată fac minuni împreună Foto: Shutterstock

    O soluție DIY care curăță și parfumează vasul de toaletă e dată de bilele efervescente pe care le poți face singur acasă cu produse de uz casnic. Anume cu bicarbonat de sodiu, acid citric, apă oxigenată și uleiuri esențiale.

    Amestecă bicarbonatul de sodiu și acidul citric într-un vas. Adaugă treptat și apă oxigenată, în timp ce amesteci mixul. Pune amestecul format în forme și adaugă și câteva picături de ulei esențial. După ce amestecul a prins formă, pune-le într-un recipient sigilat și folosește-le la nevoie.

    6.Uleiul de bebeluș

     ulei bebelus curatare toaleta shutterstock
    Uleiul de bebeluș readuce strălucirea de odinioară a toaletei tale

    Vei rămâne uimit de cât de strălucitoare vor deveni părțile cromate sau metalice ale toaletei odată ce aplici ulei de bebeluș pe ele. Același lucru e valabil și pentru robineți sau pentru tot ansamblul dușului.

    Cu doar câteva picături de ulei de bebeluș rezultatul este unul spectaculos. Aplici și lustruiești, atât de simplu. Poți să folosești uleiul de bebeluș pentru a lustrui și rezervorul toaletei sau vasul, rezultatele fiind la fel de impresionante.

    7.Lacul de unghii

    Lacul de unghii poate preveni apariția de rugină acolo unde există șuruburi în zonele de legătură ale toaletei. Șuruburile nu se vor mai slăbi și vor fi protejate în acest fel de petele de rugină.

    8.Apa clocotită

    apa clocotita curatat toaleta shutterstock
    Apa clocotită ajută la desfundarea și la curățarea toaletei Foto: Shutterstock

    Se poate întâmpla oricui, o toaletă înfundată e o problemă care trebuie rezolvată destul de rapid. Sunt multe soluții care pot ajuta la desfundarea vasului de toaletă. Una dintre cele mai simple metode este apa clocotită. Toarnă cu grijă apa clocotită în vasul de toaletă, păstrând un ritm constant. În felul ăsta dopul se va dizolva, iar toaleta va fi din nou funcțională. Atenție, vorbim de probleme minore care pot fi rezolvate ușor. Dacă această variantă nu funcționează, apelează la ajutorul unui specialist.

    9.Folia cu bule

    Vrei ca rezervorul vasului de toaletă să nu mai aibă acel strat inestetic de brumă? Folia cu bule e o soluție bună care te poate ajuta în acel sens. Deschide rezervorul, golește-l de apă și căptușește interiorul acestuia cu un strat de folie cu bule. Acest așa-zis strat de izolație a vasului de toaletă poate preveni apariția pe exterior a brumei.

    10.O sticlă cu apă

    Consumul iresponsabil de apă e una dintre marile probleme ale lumii moderne. La această chestiune contribuie și apa folosită în exces cu fiecare folosire a toaletei. Pentru a preveni un eventual consum iresponsabil, uite ce poți face.

    Umple o sticlă de plastic de un litru cu nisip și apă, după care pune-o în rezervorul de apă al toaletei, pe care în prealabil l-ai golit. Așteaptă ca rezervorul să se umple și vei vedea că de fiecare dată când vei folosi toaleta nu vei mai consuma aceeași cantiate de apă. O soluție simplă și de efect.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    10 soluții eco care îți curăță vasul de toaletă mai bine decât cele din ...