Baie

Shopping: 5 sortimente de vopsea pentru faianță și gresie folosite de designeri și arhitecți

  Nu se compară o ceramică nouă în baie cu una vopsită, dar nici procesul prin care treci pentru a o schimba nu-i la fel de simplu. Dacă nu ești gata să demolezi, uite câteva sortimente de vopsea pentru faianță cu care să acoperi.

  Zgomot, praf și mulți bani dați – cam la asta se rezumă renovarea unei băi sau a unei bucătării placate cu ceramică. Însă înlocuirea plăcilor nu-i singura opțiune. Poți folosi o vopsea pentru faianță sau gresie dacă vrei doar să redecorezi, iar plăcile pe care le ai deja sunt în stare bună. E o metodă mai puțin costisitoare, te scutește de mult deranj și chiar și arhitecții și designerii o folosesc. Așa că am aflat ce sortimente recomandă.

  1. Vopsea de tip email epoxidic San Marco Rigenera

   

  vopsea pentru faianta san marco rigenera
  Vopsea pentru faianță de tip email epoxidic Rigenera, San Marco, preț la cerere

  San Marco este unul dintre furnizorii preferați ai arhitectelor de interior MiSo, Sorana Leru și Hanna Szonda. Gama Rigenera este o vopsea de tip email epoxidic bicomponent pe bază de apă, special creată pentru acoperirea faianței. Se recomandă aplicarea ei în două straturi și e disponibilă în variante de finisaj fie semi-lucios, fie satinat. Vopselele San Marco pot fi cumpărate din showroom-urile din București, Bacău, Zalău, iar prețul se obține la cerere.

  2. Vopsea pentru podele din ceramică San Marco Pavifloor

  vopsea pentru gresie san marco
  Vopsea pentru podele din ceramică Pavifloor, San Marco, preț la cerere

  Pentru vopsirea gresiei, tot la San Marco găsești și gama Pavifloor. Este tot o vopsea epoxidică bicomponentă, diluabilă cu apă, dar este special formulată pentru pardoseli din ciment și ceramică. Are o grosime redusă și este rezistentă la detergenți, igienizanți, uleiuri și grăsimi. La fel ca Rigenera, se aplică în două straturi pentru o acoperire optimă și se poate cumpăra din showroom.

  3. Vopsea pentru faianță Kerakoll Microresina MRW

  vopsea pentru faianta kerakoll microresina
  Vopsea pentru faianță Microresina Wall, Kerakoll, preț la cerere

  O altă vopsea pentru faianță recomandată de arhitectele MiSo este gama Kerakoll Microresina MRW. Are o textură mată și mătăsoasă, vine într-o gamă de culori numită Warm Collection ce cuprinde zece nuanțe contemporane, iar recomandarea este să o aplici în patru straturi pentru acoperire optimă. Nu o vrei găsi în magazinele de bricolaj, însă o poți cumpăra de la distribuitori cum ar fi biancageorgeinteriordesign.com.

  4. Vopsea pentru podele din ceramică Kerakoll Microresina MR

  vopsea pentru gresie microresina kerakoll
  Vopsea pentru podele din ceramică Microresina, Kerakoll, preț la cerere

  Kerakoll Microresina are și varianta MR pentru pardosele din ceramică. Este de fapt un sistem alcătuit din trei straturi de produse cu proprietăți diferite. Finisajul este tot mat și mătăsos, disponibil în aceleași nuanțe ca Microresina Wall.

  5. Vopsea pentru faianță GoodHome

  vopsea faianta goodhome1
  Vopsea pentru faianță și panouri GoodHome, Brico Depot, 38 lei/ 750 mililitri

  Designerul de interior Vlad Savu, fondator al biroului de design After Deco, a folosit o vopsea pentru faianță pentru a redecora baia din casa copilăriei sale, pe care a renovat-o pentru închiriere. Vlad a fost mulțumit de sortimentul GoodHome de la Brico Depot, special formulat pentru lemn, plastic și ceramică. Vopseaua are un finisaj mat și se aplică în trei-patru straturi pentru acoperire bună.

  Foto principală: MiSo Architects

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Shopping: 5 sortimente de vopsea pentru faianță și gresie folosite de designe...