Imobiliare

7 trucuri de la un consilier imobiliar și un designer ca să-ți vinzi casa mai repede

  Cu o investiție de 1000 euro poți ridica prețul de vânzare pentru casă chiar și cu 5000. Cum? Explică un consilier imobiliar și un designer de interior.

  Dacă ai planuri de vânzare pentru casa ta, sunt câteva trucuri la care poți apela ca să o dai mai repede și cu un preț puțin mai mare decât cel la care sperai. Nu-i nevoie de cine știe ce investiție, cu un buget minim te poți ocupa de toate aspectele care îți pot părea banale, însă cântăresc destul de mult în ochii potențialilor cumpărători.

  1. Aspectul contează

  Chiar dacă ai un apartament sau o casă într-o zonă bună, ori poți oferi alte avantaje, cum ar fi un loc de parcare, nu este suficient ca să-l vinzi repede și la o sumă rezonabilă. Așa că primul și cel mai important lucru pe care trebuie să îl știi înainte să publici anunțul de vânzare pentru casă este că o locuință amenajată curat și aerisit se va vinde întotdeauna mai repede decât una care necesită renovare. „Aspectul unei proprietăți este foarte important în decizia de cumpărare sau închiriere”, explică Marcel Ionescu, consilier imobiliar la Impakt Imobiliare Elite.

  În plus, „dacă arată mai bine apartamentul, în loc să generezi trei clienți cu oferte, generezi șapte opțiuni și astfel obții un preț mai bun”, adaugă Marcel.

  2. Investește puțin ca să câștigi mai mult

  „Pe piața noastră, aș spune că orice mică intervenție aduce un plus de valoare și va face apartamentul de vânzare mai atractiv într-o piață în care casele prost gândite și urât mobilate domină”, confirmă designerul de interior Simona Ungurean.

  Nu e nevoie să te apuci de renovare și reamenajare și să investești zeci de mii de euro, ci doar să pui la punct unele detalii. „De cele mai multe ori, o investiție de 1.000 – 1.500 euro în amenajarea și decorul unei locuințe poate aduce în plus o valoare la vânzare cu până la 5.000 euro”, spune Marcel Ionescu. Cu un calcul simplu, îți poți da seama că merită chiar să apelezi la serviciile unui designer de interior pentru amenajarea unei case de vânzare.

  3. Atenție la pereți

  7 dormitor - interior B1 atelier unuplusunu
  Dormitor cu pereți vopsiți în nuanțe neutre, amenajat de Atelier UnuPlusUnu într-un apartament de dat în chirie. Foto: Simion Sebastian

  Iar dacă te grăbești să vinzi și chiar nu ai nici o mie de euro de investit în aspect, atunci minimul pe care îl poți face este să zugrăvești. „Cred că zugrăvirea pereților într-o culoare neutră, precum alb sau crem, este ceva ce poate face oricine, fără costuri deosebite, și ar avea un impact mare”, explică Simona Ungurean. Mai ales dacă unele camere sunt vopsite în culori dure, cum ar fi portocaliu sau albastru intens, spune designerul de interior.

  „În plus, dacă spațiul a mai fost folosit, rezugrăvirea va da un aer proaspăt și va schimba mirosul în casă, ceea ce ar da o primă impresie pozitivă potențialului cumpărător”, adaugă Simona.

  4. Nu lăsa ferestrele goale

  apartament de 3 camere zona de zi
  Draperii și perdele într-un apartament de închiriat amenajat de Jooca Studio. Foto: Ovidiu Codreanu

  Unul dintre detaliile care le scapă multora sunt draperiile, atenționează Marcel Ionescu. „Chiar dacă investești zeci de mii de euro să pui la punct spațiul, oricât de frumos e apartamentul, e o greșeală să nu pui draperii. Ideea de draperie și de perdea dă sentimentul de acasă și influențează reacția cumpărătorului”, spune consilierul imobiliar.

  Însă urmând sfatul designerului de interior privind vopsitul pereților, și la capitolul draperii și perdele ar fi indicat să alegi unele în nuanțe neutre, fără cine știe ce modele colorate.

  5. Rearanjează mobilierul

  Indiferent cum foloseai până acum mobilierul, atunci când vrei să vinzi casa, este indicat să îl muți până găsești o formulă mai aerisită. „Este indicat să rearanjezi mobilierul astfel încât să ai un flux mai bun prin casă”, spune Simona Ungurean. Însă pentru asta, s-ar putea să ai nevoie să apelezi la ajutorul unui designer de interior, pentru ca amenajarea să fie naturală. Sfatul nostru: păstrează distanțe generoase între piesele de mobilier de pe pereții opuși ai casei, astfel încât potențialii cumpărători să se poată mișca confortabil când vin să o vadă.

  6. Detaliile fac diferența

  detalii in living
  Detalii în amenajarea unui apartament de închiriat, realizată de designerul de interior Iulia Știru

  Micile decorațiuni și detalii îi pot face să se simtă ca acasă, deja, pe cei care vin să vizioneze spațiul. „Pune o vază cu flori dacă ai o zonă frumoasă de living sau diferite tablouri”, spune consilierul imobiliar Marcel Ionescu. Sfatul lui este să eviți printurile cu femei, tocuri sau buze roșii și să alegi unele care merg cu stilul casei, eventual picturi abstracte și tablouri cu forme geometrice.

  7. Nu subestima fotografiile din anunțul de vânzare pentru casă

  Anunțul tău de vânzare pentru casă este primul cu care potențialii cumpărători intră în contact, așa că fă-l atractiv. „Niște fotografii de calitate pot face diferența”, atenționează designerul Simona Ungurean. Majoritatea telefoanelor mobile vin echipate, acum, cu camere foto destul de performante, așa că nu ai nevoie de un aparat profesional. Ai grijă la lumină și la unghiuri – preferabil să fotografiezi casa de vânzare în lumină naturală.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  7 trucuri de la un consilier imobiliar și un designer ca să-ți vinzi casa mai...