DESIGN INTERIOR

Stilul minimalist în designul interior: idei moderne de amenajare pentru proiectul tău

  Când vine vorba de stilul minimalist în designul interior, accentul cade pe simplitate și funcționalitate. Decorul nu este îngreunat de multe elemente, liniile sunt drepte, iar culorile simple. Iată ce este stilul minimalist în design interior și ce idei moderne de amenajare poți să aplici în proiectul tău. Toate detaliile, în articol. 

  Caracteristicile stilului minimalist 

  Stilul minimalist în designul interior se aseamănă cu cel modern, însă își are rădăcini și în cultura japoneză. Ideea de la care pornește acest stil este folosirea doar a elementelor esențiale pentru a crea un spațiu simplu și mai puțin aglomerat. 

  Simplitatea, liniile curate și paleta monocromatică sunt alte caracteristici ale stilului minimalist. Contează la fel de mult ca spațiul amenajat să fie deschis, lumina naturală să fie abundentă, mobila să fie funcțională, iar materialele folosite să fie naturale. 

  Mobilă practică și decorațiuni puține

  Designul minimalist la interior tinde spre un spațiu frumos, deschis, care induce sentimente de libertate și relaxare. Decorațiunile în exces nu sunt parte a stilului, ci se folosesc decorațiuni cu rol de detaliu care se pierd în decor și nu aglomerează. Cum ar fi un obiect de artă pe peretele livingului sau o vază pe masa din sufragerie. 

  Mobila și accesoriile trebuie să fie funcționale și practice, cu forme geometrice. Suprafețele plate, netede și naturale sunt cele dorite, fiind și elemente de stil care scot în evidență anumite părți ale amenajării. 

  Mai contează ca suprafețele să fie libere și curate, pereții să aibă un minim de obiecte de artă, iar elementele care dau senzația de dezordine să fie scoase. 

  Culori și elemente textile

  Culorile folosite în stilul minimalist în designul interior fac parte dintr-o paletă monocromă. Sunt de preferat nuanțe de alb, bej și gri. 

  Elementele textile, cum sunt inul, lâna sau bumbacul, trebuie integrate într-o astfel de amenajare pentru a da senzația de căldură. Acestea se pot regăsi în elemente de decor, cum ar fi draperii, cuverturi sau perne și covoare. 

  Dacă spațiul și amenajarea permit, poți folosi tapet pentru un perete al locuinței sau pentru a delimita o zonă a unei camere. 

  Iluminarea, foarte importantă

  Partea de iluminat contează foarte mult în stilul minimalist în designul interior. E important că încăperile să aibă parte de multă lumină caldă. 

  Iluminarea se poate face cu corpuri de iluminat cu forme geometrice, cu linii drepte, cum sunt lustrele sau pendulele metalice. Iluminarea se mai poate face cu lampadare sau veioze cu design unic, cu aplice sau spoturi ascunse în scafe de rigips montate pe tavan. 

  Idei de amenajare în stil minimalist

  Acum că știi ce caracteristici are stilul minimalist în designul interior, îți explicăm cum să le aplici pentru un astfel de proiect, în fiecare cameră. 

  Living 

  living modern amenajat in stil minimalist
  Livingul trebuie să fie luminos, cu puține accesorii

  Livingul amenajat în stil minimalist trebuie să fie un spațiu aerisit. Poate să fie decorat cu piese de mobilier cu forme geometrice, de dimensiune joasă, cu laturi drepte și suprafață netedă. 

  O canapea extensibilă cu picioare drepte, dar fără mânere și perne decorative este o alegere bună. La fel cum este o măsuță de cafea compactă din sticlă sau din lemn. 

  Pentru un plus de stil, în living poți adăuga o piesă statement, cum ar fi o bibliotecă, o comodă sau o consolă. 

  Dormitor 

  dormitor amenajat in stil minimalist
  Liniile simple ale dormitorului minimalist îndeamnă la relaxare

  Amenajarea în stil minimalist în dormitor trebuie să aibă mobilier cu linii cât mai simple și bine definite. Un dormitor minimalist trebuie să aibă suprafețe plane, iar ornamentele trebuie să fie minimale. 

  Patul setează atmosfera camerei, fiind piesa centrală a amenajării. De preferat ca acesta să aibă spații de depozitare. Vibe-ul minimalist în dormitor se obține cu tonuri neutre, de la alb la gri pal. 

  Bucătărie 

  bucatarie amenajata in stil minimalist
  Caracterul practic al mobilei contează foarte mult într-o bucătărie amenajată în stil minimalist

  Combinațiile de elemente din bucătărie trebuie să fie simple. Mobilierul trebuie să aibe forme clare și bine definite, dar contează și detaliile. De exemplu, dulapurile cu mâner ascuns se potrivesc cel mai bine liniei fluide ale stilului minimalist în bucătărie. 

  Masa bucătăriei poate să fie extensibilă, scaunele trebuie să fie comode și ușoare, iar suporturile pentru ustensile se pot monta direct pe perete. 

  Baie 

  baie amenajata in stil minimalist
  Dușul e de preferat în locul căzii într-o baie amenajată minimalist

  Caracterul estetic și cel practic sunt de dorit într-o baie în stil minimalist. Obiectele sanitare pot să fie mai mici, mobilierul poate să aibă accente metalice, iar designul să fie simplu și aerisit. Într-un spațiu mai mic, dulapurile verticale sunt cele adecvate amenajării. 

  Și în acest spațiu trebuie să mergi pe o paletă neutră de culori. Accentele de culoare pot să fie date prin covoarele de baie, de exemplu. Polițele și rafturile metalice sunt ideale pentru depozitarea diverselor obiecte, iar cabina de duș este de preferat în locul căzii. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Stilul minimalist în designul interior: idei moderne de amenajare pentru proiec...