LIFE

Review: am împrăștiat confetti pe mochetă să testăm noul aspirator vertical Samsung Bespoke Jet

publicat pe 07 iun. 2022

  Am făcut mizerie (și ne-am și distrat puțin) ca să vedem cât de bine face curat noul aspirator vertical de la Samsung, Bespoke Jet. Concluziile ți le spunem imediat după ce facem o scurtă prezentare a aparatului, ca să vezi cum funcționează și ce ne-a plăcut la el.

  Pentru că am vrut să punem aspiratorul la treabă serioasă, să ne asigurăm că face față la cele mai dificile sarcini, l-am încercat direct pe mochetă. Am presărat acolo confetti, sclipici și chiar un praf colorat, care contrastează cu nuanța mochetei și am putut vedea cât de bine îl aspiră. Ne-a dovedit că poate lua și particulele mai mici, și pe cele mai mari, fără să lase nimic în urmă.

  Pros: ușor de manevrat, ușor de curățat, design plăcut

  Cons: prețul e puțin piperat pentru un aspirator vertical

  Tehnic

  recipient pentru praf aspirator vertical
  Când nu folosești aspiratorul, îl așezi cu recipientul în stație, iar aceasta îl golește

  Samsung Bespoke Jet e un aspirator vertical pe care îl ții în Clean Station atunci când nu-l folosești și îl poți scoate cu ușurință când ai nevoie de el. Cu ușurință la propriu, căci aspiratorul în sine cântărește doar 1,44 kilograme, așa că îl poți manevra nu doar pe podea, ci și pe verticală, pentru a aspira jaluzele sau colțurile de tavan în care se prind uneori pânze.

  Faptul că are o stație de încărcare înseamnă că e un aspirator wireless, deci nu se pune problema de cabluri care să încurce. Se încarcă în stație și bateria sa are o autonomie de aproximativ 60 de minute – dar îți faci treaba repede cu el. Iar asta nu e singura funcție pe care o îndeplinește Clean Station. Așa cum poate sugera și numele, aceasta golește automat recipientul aspiratorului. Are un buton de start/stop pe care atunci când apeși, activează tehnologia „Air Pulse” pentru a aspira mizeria pe care ai strâns-o în timpul folosirii.

  aspirator vertical review samsung bespoke jet
  Peria Jet Dual Brush aspiră atât particulele cele mai fine de praf, cât și pe cele mai mari

  Înăuntrul stației se află un sac de unică folosință, ușor de înlocuit, fără ca praful să fie suflat peste tot. Pur și simplu desfaci carcasa și capacul de sub ea și apoi scoți sacul prin glisare. Apropo de praf, sacul este anti-bacterian și împiedică dezvoltarea bacteriilor până la 99,9% – deci reduce la minimum nivelul de alergeni.

  Tot pentru a preveni împrăștierea alergenilor, în interiorul recipientul în care se colectează praful există și un sistem de filtrare în mai multe straturi, cu cinci trepte. Adică tot ce este aspirat prin perie trece prin acest sistem înainte să ajungă în recipient. Asta previne împrăștierea prafului fin în aer, ceea ce înseamnă că nu te vei mai confrunta cu acel miros specific care poate apărea uneori în timpul curățeniei.

  denisa folosind aspiratorul vertical
  Denisa Niță, redactor-șef adjunct Lovedeco, aspirând mocheta de confetti

  Ce mai găsești în pachet este un set de perii pentru orice necesitate, împreună cu un suport pentru ele. Ai peria principală Jet Dual Brush, eficientă pentru orice tip de curățare la nivelul podelei. Curăță atât particulele fine de praf, dar și pe cele mai mari. Perii din nailon și cauciuc strâng orice mizerie de pe covor, iar noi ne-am convins că nu lasă nimic în urmă. În pachet există și două perii dedicate strângerii părului de animale – una pentru podea și alta pentru canapea sau alte obiecte tapițate. Mai ai și accesorii pentru locuri greu accesibile, dar și o extensie flexibilă.

  Sigur că toate aceste accesorii ajută la curățenie, însă la baza tuturor stă motorul Digital Inverter, dotat cu ventilator 3D, care generează până la 210 wați putere de aspirare și se rotește până la 135.000 rotații pe minut.

  Design

  design aspirator vertical samsung bespoke jet
  Noul aspirator vertical Samsung Bespoke Jet are un design menit să se integreze în orice tip de amenajare

  Am vorbit despre latura practică a aspiratorului Samsung Bespoke Jet, însă trebuie să menționăm că și designul său ne-a luat prin surprindere. Nu arată ca orice aspirator clasic, pe care nu știi unde să-l mai ascunzi. Stația are un aspect minimalist și o bază cu un diametru de 30 centimetri, deci nu ocupă foarte mult loc pe podea. Înălțimea stației atunci când aspiratorul este așezat în ea este de 116,5 centimetri – pe scurt, un obiect compact, care nu aglomerează încăperea în care îl ții, datorită faptului că se „întinde” mai mult pe verticală.

  Stația vine în mai multe variante de culoare: alb, bleumarin și verde închis. Toate sunt nuanțe desaturate, care nu ies în evidență, ci pot completa subtil schema cromatică pe care ai ales-o deja pentru amenajarea ta. În plus, detaliile metalice aurii sau argintii îi dau un aer glam.

  Practicalitate

  aspirator vertical samsung bespoke jet design
  Aspirator vertical Bespoke Jet, Samsung, 3499 lei

  Am aspirat cu el confetti, praf colorat și sclipici. Le-a făcut față tuturor și nu oricum, pe mochetă. Am și filmat sesiunea de curățenie, pe care o poți vedea în curând sub forma unui Reel pe profilul de Instagram Lovedeco. Ne-a plăcut cât de ușor și agil e și faptul că peria se învârte în jurul propriei axe ca să o poți strecura printre picioarele pieselor de mobilier și altor obstacole. Încape fără probleme sub canapele sau comode. Și nici nu e foarte zgomotos.

  Cel mai practic lucru este faptul că atunci când îl pui vertical în stația de încărcare, aceasta golește și recipientul de praf. Și o face igienic, fără să împrăștie în aer particule care ar putea stârni alergii.

  Să-ți cumperi sau nu? Luând în considerare atât eficiența de care ne-am convins, dar și designul simplu de integrat în orice amenajare, da. Prețul poate părea ridicat pentru un astfel de obiect, însă își merită banii. Prețul întreg este de 3499 lei, dar poate fi cumpărat cu 2899 lei în perioada campaniei de reduceri.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Review: am împrăștiat confetti pe mochetă să testăm noul aspirator vertica...