CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

4 adevăruri despre cum să cureți pânza de păianjen din casă

  Când faci curățenie generală, probabil că dai la o parte pânzele de păianjen de la colțurile pereților sau de pe tavan. E normal, căci nu arată deloc bine. Faptul că le cureți, cel mai probabil, nu va avea consecințe pentru tine, ci pentru păianjenul care le-a țesut (și se bazează pe ele ca habitat).

  Ca să afli mai multe despre cum să gestionezi problema pânzelor de păianjen din casă, uite patru lucruri de care să ții cont conform celor de la Apartment Therapy.

  1. Sunt mai multe tipuri de pânze de păianjen

  Pânzele de păianjen sunt diferite, în funcție de specia care le creează. Arahnologii spun că există în jur de 30 de tipuri de pânze de păianjen.

  De exemplu, sunt acele pânze cu fire aleatorii, care nu par să aibă vreo structură coerentă. Apoi sunt cele solide care arată precum o pânză de mătase – seamănă cu o bucată de material relativ prăfuită cu un tunel într-un colț, unde se ascund păianjenii. Cele care seamănă cu o plasă sunt similare cu cele anterioare, numai că păianjenul atârnă sub ele, și nu stă în colț. Ca să realizeze aceste tipuri de pânze, un păianjen lucrează câteva săptămâni. De asta ar trebui să te gândești puțin înainte să distrugi o astfel de pânză, fiindcă dacă faci asta, păianjenii vor continua să trăiască în casa ta, numai că vor începe lucrul la o nouă pânză.

  2. Dacă pânza este prăfuită, păianjenii au plecat demult

  Ca regulă generală: uită-te la pânza de păianjen înainte să o distrugi. Dacă e prăfuită, păianjenii nu o pot folosi, și cel mai probabil au plecat, spun arahnologii. Dacă pânza arată bine, este curată și nu e plină de praf, atunci poți cauza probleme pentru păianjen.

  Dacă pânza este lucioasă și curată și vrei să o elimini, poți muta păianjenul întâi, în speranța că-și va face casă undeva mai puțin vizibil.

  3. Poți muta păianjenii ca să-i încurajezi să-și facă casă altundeva

  Până la urmă, păianjenii își aleg locația pentru pânze în funcție de locurile unde au mâncarea necesară pentru supraviețuire.

  Cheia este să muți păianjenul într-o altă locație din interior care e mai puțin enervantă pentru tine, cu o singură excepție: Păianjenii care țes pânzele menționate la începutul articolul au nevoie să trăiască în interior. Cei care fac pânzele acele geometrice nu sunt păianjeni de interior și probabil că au ajuns în casa ta din greșeală. Pe aceia îi poți muta afară fără nicio problemă.

  4. Încearcă să tratezi păianjenii ca pe niște colegi de apartament

  Ce faci cu pânzele și păianjenii care trăiesc în ele este până la urmă la latitudinea ta. Ține totuși cont că, oricât de mult ai încerca, nu există o modalitate prin care să elimini definitiv păianjenii din casă. Dacă nu cumva locuiești într-un apartament la etajele superioare ale unei clădiri înalte, ar trebui să te obișnuiești cu ideea că în anumite locuri din casă vei avea păianjeni. Mulți păianjeni locuiesc în pereți, în podea sau în locurile înguste în care nu ajungi. Nu-i poți vedea, dar ei sunt oricum acolo.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  4 adevăruri despre cum să cureți pânza de păianjen din casă