Camera copilului

Cum amenajezi camera pentru băieți, de la pardoseală, la mobilier

  Ești în căutarea unui decor ideal pentru camera copilului tău, însă nu știi de unde să începi? De asta suntem aici. Îți oferim o listă de trucuri, numai bune de pus în practică dacă te copleșesc toate opțiunile de amenajare. Cu un plan de atac bine pus la punct, vei reuși să alegi decorul potrivit pentru camera pentru băieți. Iar când spunem potrivit, ne referim la acela care îi va face pe cei mici să-și iubească dormitorul.

  Întâi de toate, fă o listă cu tot ce vrei să schimbi în încăperea respectivă. De la pardoseală, la mobilier și la ultimele detalii și accesorii, trece-le pe toate pe o foaie de hârtie, iar apoi ia-le pe rând. Nu uita să stabilești schema cromatică. Îți recomandăm să te consulți cu cei mici la acest capitol, te-ar putea surprinde alegerile lor.

  Cum să amenajezi camera pentru băieți

  Pardoseală tip mochetă pentru siguranță și confort

  camera pentru baieti mocheta
  Mocheta conferă siguranță în camera copilului

  Începem cu elementul care stă la baza camerei copilului tău – pardoseala. Acel material pe care copilul tău face nenumărați pași, crește, aleargă, se joacă și își formează amintiri. Pentru a-i oferi mai multă protecție în situații neprevăzute, precum căzăturile, alege cu încredere o mochetă calitativă. Copilul tău o va adora și se va bucura de un mediu prietenos, care îi va amortiza căzăturile.

  Această soluție de amenajare a pardoselei în camera pentru băieți este și foarte accesibilă ca preț. Mocheta este o investiție durabilă, pentru care nu trebuie să bagi foarte adânc mâna în buzunar. Prețul celor mai multe modele de mochete începe de la 6-7 lei/metrul pătrat și se ridică până la maxim 60-70 lei/metrul pătrat. Convenabil, nu-i așa?

  Spațiile de depozitare, la loc de cinste

  camera pentru baieti depozitare
  Ai grijă să amenajezi multe spații de depozitare pentru jucării

  Atunci când pornești la drum în acest proces de amenajare, încearcă să nu te axezi doar pe estetica încăperii. Gândește-te la nevoile celui mic și la lucrurile care îl bucură. Camera lui, dincolo de somn și relaxare, este destinată jocului. Este micul lui univers, în care creativitatea și nevoia de a explora nu au limite.

  Asigură-te că îi oferi toată libertatea de care are nevoie cu foarte puține obiecte de mobilier și cu cât mai multe spații de depozitare pentru jucării. Va fi fericit să afle că are o cameră de joacă numai pentru el. Soluții sunt nenumărate. Multe cutii cu capac vin în modele colorate, numai bune pentru a fi așezate în camera copilului. Ca bonus, nu ocupă foarte mult loc, așa că spațiul de pe podea va rămâne liber pentru joacă.

  Amenajare tematică în camera pentru băieți

  Este bine ca amenajarea camerelor de băieți să implice întreaga familie, iar deciziile să fie luate de comun acord. Pentru că va fi locul în care cel mic va petrece foarte mult timp, nu uita să îi oferi și lui posibilitatea de a alege – culoarea pereților, a mochetei, a patului sau imprimeul lenjeriei de pat.

  birou pirat kika
  Birou Black Pirate, Kika, 2.399 lei

  Decizia de a alege mobilierul în funcție de pasiunile lui este o soluție care îi va permite să își exprime personalitatea. Fie că este pasionat de mașini, fotbal sau supereroi, gama de mobilier tematic este suficient de variată încât să ai de unde alege.

  Cel mai important atunci când amenajezi camera pentru băieți este să ca siguranța, confortul și preferințele copiilor să meargă mână în mână. Apoi, vă veți bucura împreună de un loc care vorbește de la sine despre pasiunile, personalitatea și pofta de joacă a micului tău explorator. Spor la treabă.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum amenajezi camera pentru băieți, de la pardoseală, la mobilier