UTILE

De ce nu e bine să pui magneți pe frigider: miturile false și efectele reale de care să ții cont

  O întrebare recentă își caută răspuns: de ce nu e bine să pui magneți pe frigider? Magneții produc efecte dacă sunt puși pe ușa frigiderului. Însă sunt ele atât de grave sau reale? Am încercat să găsim răspunsurile. Iată de ce e bine sau nu să pui magneți pe frigider. 

  Magneții de frigider au rolul de a ne aduce aminte de o vacanță sau de un eveniment fericit din viețile noastre. Ușa frigiderului a devenit astfel acest panou prin care magneții sunt puși la vedere, fiind un adevărat canvas. 

  Totuși, au tot apărut discuții despre efectele pe care magneții de pe frigider pot afecta funcționarea aparatului. Precum și îngrijorări vizavi de efectele acestora asupra sănătății. Mulți dintre magneții pe care îi avem pe ușa frigiderului sunt realizați din fier și ferită. Au o culoare cenușie mată și o putere magnetică scăzută. Ceea ce înseamnă că nu reprezintă un pericol pentru sănătate. 

  Teoretic, magneții din neodim, fier și bor au o putere magnetică mult mai ridicată și pot fi periculoși, dar nu există dovezi concludente care să arate că efectele pot fi negative. Mai ales că magneții neodim, deși mai puternici, ar trebui să aibă o dimensiune considerabilă ca să producă efecte. 

  magneti frigider shutterstock

  Mitul conform căruia magneții cresc consumul de energie

  Este adevărat că magneții pot fi afectați de prezența curentului electric. Însă, în cazul frigiderului, acesta din urmă nu va fi afectat la nivel de funcționare. Chiar dacă toată ușa frigiderului e plină de magneți. 

  Tocmai de aceea, mitul potrivit căruia magneții decorativi pot să crească consumul de energie electrică a frigiderului este fals. Pentru că, în ciuda apariției unei forțe electromagnetice pe ușa frigiderului, acest tip de energie este mult prea slabă pentru a atrage un consum ridicat. 

  Singurele tipuri de frigidere care pot fi afectate de magneți sunt cele mai vechi. Care nu au integrată o tehnologie de protecție suplimentară. Motiv pentru care se pot strica mai repede, magneții fiind responsabili de accelerarea procesului. 

  De ce nu e bine să pui magneți pe frigider: singurele efecte reale

  Efectele negative vizibile ale folosirii magneților decorativi pe ușa frigiderului se văd la nivel vizual și estetic. Un magnet lăsat un timp îndelungat pe ușă poate să fie scos mai greu. Și poate să zgârie destul de rău ușa frigiderului. 

  În aceeași măsură, magneții pot lăsa pete galbene în locul în care sunt lăsați. Ca să eviți apariția de pete galbene în jurul magneților de pe frigider indicat ar fi să le schimbi locul constant. Și să cureți ușa frigiderului. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  De ce nu e bine să pui magneți pe frigider: miturile false și efectele reale ...