Cum să cureți frunzele plantelor ca să le redai strălucirea și frumusețea
publicat pe 03 aug. 2023Dacă privești atent, frunzele plantelor arată cât de curate și de sănătoase sunt de fapt. E foarte important să știi că frunzele plantelor trebuie curățate destul de des pentru ca planta să reziste în timp. Iată cum să cureți frunzele plantelor astfel încât să le redai strălucirea și frumusețea din prima zi.
Pentru ca plantele pe care le deții să se mențină sănătoase și să aibă un aspect vibrant și natural este necesar să știi cum să le cureți frunzele. Vorbim, desigur, despre plantele din ghiveci pe care le ții la interior.
Pentru ca planta să poată respira e nevoie ca frunzele ei să fie curate. Indiferent de locul în care este pusă, inevitabil frunzele plantei vor fi acoperite de praf sau de agenți poluanți din aer.
Acest lucru reduce cantitatea de lumină la care plantele sunt expuse. Iar în lipsa luminii se reduce și producția de clorofilă. În acest caz, dacă nu știi cum să cureți frunzele plantelor, acestea se vor îmbolnăvi, se vor îngălbeni, creșterea va fi stopată, iar planta poate chiar să ofilească.
Mai jos o să regăsești câteva metode mai mult sau mai puțin convenționale prin care să cureți frunzele plantelor. Cu care, totodată, să le redai strălucirea și frumusețea. Nu uita că frunzele plantelor trebuie curățate măcar de două ori pe săptămână pentru a se menține sănătoase.
Ce să faci înainte să cureți frunzele plantelor:
- Elimină părțile nesănătoase ale plantei, cum ar fi frunzele uscate, îngălbenite sau slăbite. Planta va îndrepta astfel toate resursele spre hrănirea părților sănătoase
- Ține cont de tipul de plantă pe care vrei să îl cureți. De exemplu, cactușii sau plantele suculente nu trebuie curățate cu apă
- Ține cont că apa folosită în abundență pentru a curăța frunzele plantelor poate să facă mai mult rău decât bine
- Nu folosi substanțe chimice pentru a curăța frunzele plantelor. Planta ar putea avea de suferit
Cum să cureți frunzele plantelor: apa ajută mereu
Apa este prima soluție la care ar trebui să te gândești când vrei să cureți frunzele plantelor. Curățarea cu apă are efect dacă imită o ploaie ușoară sub care planta ar fi expusă, dacă ar sta la exterior. Poți să iei planta, să o pui sub duș și să o cureți ușor cu apă care să fie la temperatura camerei. Pe același principiu, poți folosi un furtun, dar fără să expui planta la un jet de apă puternic, sau un pulverizator cu spray.
Odată ce ai curățat planta, o poți șterge ușor cu o cârpă sau un prosop de bucătărie.
Dacă frunzele plantei sunt prea murdare, atunci amestecă un litru de apă cu puțin gel de duș. Spală frunzele ușor și clătește cu apă curată. Dacă aplici această metodă de a curăța frunzele plantei, atunci va fi nevoie să acoperi pământul ghiveciului. Amestecul de apă și gel de duș nu e tocmai benefic pământului.
Cum să cureți frunzele plantelor: ulei de măsline pentru strălucire
După ce frunzele plantei sunt curățate cu apă te poți folosi de o substanță din casă pentru a le reda strălucirea. Este vorba de uleiul de măsline.
Pune câteva picături de ulei de măsline într-un recipient, alături de apă călduță, după care pulverizează mixul pe frunze și șterge-le ușor cu un șervețel sau cu o cârpă din bumbac. Efectul va fi imediat, frunzele plantelor putând să își recapete strălucirea. Același efect îl poți obține și dacă folosești apă cu detergent.
Cum să cureți frunzele plantelor cu lapte sau bere
Frunzele plantelor pot reveni la un aspect sănătos dacă pe ele aplici lapte sau bere. Laptele, cu toți nutrienții lui, ajută frunzele plantelor să fie sănătoase din nou. Trebuie să înmoi o cârpă în lapte și apoi să ștergi frunzele, iar efectul apare îndată. Dacă nu ai lapte în casă, poți folosi bere, iar efectul este același.
Cum să cureți frunzele plantelor cu coji de banane
Coaja de banană are acest efect vindecător asupra frunzelor de plante. Trebuie să folosești partea interioară a cojii de banană cu care ștergi ușor frunzele. Acestea vor deveni treptat mai verzi și mai strălucitoare.
Deși curățarea frunzelor plantelor poate fi o operațiune destul de laborioasă, răsplata va fi una pe măsura efortului. Plantele vor fi din nou strălucitoare și luminoase ca în prima zi în care le-ai adus în casă, iar vibe-ul de la interior se va schimba cu totul. Nu îți rămâne decât să găsești metoda de curățare potrivită ție și plantelor tale.
-
UTILE
Cum se curăță ghetele ca să arate ca noi și ce poți face pentru a le reîmprospăta culoarea
Avem sfaturi și soluții atât pentru ghetele din piele natură, cât și pentru cele din piele întoarsă.
-
Sponsored
Tipuri populare de uși de garaj pentru case moderne (P)
Designul casei moderne se bazează pe detalii care adaugă valoare, stil și optimizează la maximum funcționalitatea. Printre aspectele importante, ușa de garaj joacă un rol esențial, nu doar din perspectiva […]
-
DESIGN INTERIOR
4 idei în tendințe pentru decorarea unui perete pe hol
Ține cont de dimensiunea holului înainte să pui orice tip de decorațiune.