5 flori de primăvară galbene care îți vor înveseli grădina în acest sezon
publicat pe 02 apr. 2024Ți-am pregătit o listă cu sfaturi și idei de îngrijire pentru florile de primăvară galbene. Aceste plante vestesc cu adevărat venirea primăverii și transformă aspectul grădinii. Lalelele sau narcisele sunt unele dintre cele mai des întâlnite flori de primăvară. Îți dăm detalii și despre altele.
Cele mai frumoase flori de primăvară galbene
Odată cu venirea primăverii, grădina se transformă într-un spectacol de culoare și de parfum. Florile de primăvară galbene sunt unele dintre cele mai spectaculoase plante ale acestui sezon. Pot să fie un punct de atracție al grădinii. Și pot transforma cu totul aspectul general.
În continuare, îți explicăm ce flori de primăvară galbene pot să ai în grădină. Cum să le îngrijești, ce să știi despre udarea lor sau cum se face îngrijirea, în cele ce urmează.
1. Lalele
Lalelele prevestesc venirea primăverii odată ce apar în grădină. În special lalelele galbene care pot să fie un punct de atracție.
Pentru a se dezvolta și pentru a înflori, lalelele au nevoie de lumină în abundență. E indicat ca lalelele să fie plantate în cea mai luminoasă zonă a grădinii. Și temperatura are un rol important, în funcție de faza de dezvoltare a plantei. Odată ce bulbii sunt plantați, laleaua are nevoie de o temperatură de maxim 7 grade Celsius. Pe măsură de planta crește, iar tulpina se dezvoltă, laleaua are nevoie de o temperatură constantă între 12 și 16 grade Celsius.
Solul în care lalelele se dezvoltă trebuie să fie drenat, cu un substrat fertil și ușor. Umiditatea trebuie să fie ridicată. Irigarea prin aspersie e una dintre metodele cel mai des folosite pentru a ține planta în condiții optime.
Fertilizarea este importantă pentru lalea. Aceste plante au nevoie de cantități mari de îngrășământ pentru o dezvoltare optimă.
2. Narcisa
Unele dintre cele mai populare flori ale primăverii, narcisele pot să înflorească în diverse culori, de la galben, la alb și roz. Florile galbene de narcisă emană un miros de proaspăt și de verde al naturii, fiind apreciate pentru felul în care înveselesc grădina. Sunt un tip de flori ușor de îngrijit. Pot să fie plantate fie în grădină, fie în ghiveci.
Narcisele pot să fie plantate în pământ de toamna sau chiar odată cu venirea primăverii. Sunt plante care cresc din bulbi, preferă locurile însorite din grădină și solul umed și afânat. De fel, narcisele sunt plante rezistente. Înfloresc odată cu venirea primăverii și pot să reziste și la temperaturile specifice unei veri secetoase.
Odată înflorite, solul în care au crescut narcisele trebuie fertilizat. În felul acesta se asigură înmulțirea bulbilor și creșterea florilor pentru sezonul următor.
În ceea ce privește udarea, aceste flori au nevoie să primească apă constant în timpul perioadei de creștere și de înflorire.
3. Brândușe
Brândușele galbene de primăvară trebuie să fie plantate din timpul toamnei, între octombrie și noiembrie. Aceste plante sunt recunoscute pentru perioada lungă de „iernat”, de cel puțin 12 sau 14 săptămâni. Pentru a se dezvolta pentru primăvară, brândușele trebuie să fie protejate de frig.
Brândușa crește în pâlcuri atunci când bulbii sunt plantați unii lângă alții, la 5 centimetri distanță. Florea poate să fie pusă într-un loc însorit sau parțial însorit care să dreneze apa. Un loc ideal este în apropierea copacilor.
Marele avantaj al acestei plante este că poate să crească în orice tip de sol. Important este ca solul să nu rețină apa. Sunt flori rezistente, iar dacă sunt stimulate cu îngrășământ în timpul perioadei de fertilizare atunci se înmulțesc rapid.
4. Magnolia
Există în jur de 225 de specii de arbori și arbuști ornamentali de magnolie. Dacă cea roz-magenta este una dintre cele mai cunoscute magnolii, atunci cea galbenă se remarcă prin flori somptuoase, cu forme de cupă sau de stea și un parfum irezistibil.
Ca specie, Magnolia acuminata este cea cu flori verzi-gălbui. Florile acestei magnolii apar în luna mai.
Magnolia preferă un loc însorit și o umiditate mare în sol. Se recomandă un sol afânat, bine drenat și cu un pH slab-acid. Cu timpul, magnolia poate tolera și seceta.
Udarea trebuie să fie făcută regulat pe timpul primăverii și verii. Fertilizarea se face cu îngrășăminte pentru arbori și arbuști ornamentali.
E indicat să faci operațiuni de tăiere pentru redimensionarea coroanei și pentru eliminarea părților uscate.
5. Anemona
Anemonele sunt recunoscute după forma specifică, după petalele delicate și după culorile intense. Uneori, anemonele pot să fie confundate cu macul.
Aceste flori preferă un sol bine drenat, moderat de umed, cu expunere totală sau parțială la lumina soarelui. E de preferat ca solul să aibă un pH ușor acid sau neutru. Pentru plantarea în grădină, florile trebuie să fie distanțate corespunzătoare de 4 – 6 centimetri pentru circulația aerului și pentru dezvoltarea corectă.
În sezonul de creștere, anemonele trebuie să fie udate constant, dar nu în exces. Pentru a se asigura înflorirea continuă și pentru a menține aspectul îngrijit, curăță florile de părțile uscate.
Sunt flori rezistente la orice temperatură, iar climatul preferat este cel rece.
Atenție: anemonele sunt toxice pentru oameni și pentru animale. Conțin protoanemonina, un compus toxic care poate provoca iritații ale pielii sau tulburări gastrointestinale.
Concluzii
Indiferent de ce tip de flori de primăvară alegi să ai în grădină, ține cont că poți să adaugi un strop de culoare prin cele galbene. Spectacolul de culori va fi complet, iar în felul acesta vei simți că primăvara și-a intrat în drepturi și în grădina ta.
-
LIFE
Cât costă un brad artificial de Crăciun în 2024. Care sunt avantajele pe care le aduce în locuința ta
Prețul e accesibil, chiar și pentru brazii de dimensiuni mari.
-
LIFE
Cum se face împodobirea bradului de Crăciun. Ce se pune prima dată, ordinea corectă
Respectarea pașilor face ca bradul să arate impecabil.
-
UTILE
Cât consumă un aer condiționat iarna pe căldură. Sfaturi utile pentru a economisi la factură
Poate fi o soluție destul de eficientă.