LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 8 evenimente la care să mergi în weekend în București

  Dacă nu pleci din București și încă nu ai planurile făcute, ți-am pregătit o listă de evenimente de weekend din care să alegi. Concerte, proiecții, târguri și festivaluri pentru cei mici și cei mari, toate fac parte din evenimentele de weekend din București.

  1. „Străzi deschise” pe Calea Victoriei și pe bulevardul Bucureștii Noi

  strazi deschise facebook
  Proiectul „Străzi deschise” are un program variat în acest weekend Foto: Facebook

  În weekendul 2-3 iulie continuă proiectul „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, cu un traseu pietonal cu evenimente artistice pe Calea Victoriei. Dar ajunge pentru a doua oară și în cartierul Bucureştii Noi cu spectacole şi activităţi sportive de-a lungul spaţiului de promenadă de pe bulevardul din sectorul 1.

  Programul cuprinde teatru pentru copii, teatru de păpuşi şi teatru itinerant, dar şi oferte educaţionale, invitaţii la lectură, activităţi sportive şi ateliere pentru copii pe traseele pietonale din Calea Victoriei şi bulevardul Bucureştii Noi.

  Pentru prima dată la „Străzi deschise” vor avea loc spectacole de circ susţinute de artiştii Circului Metropolitan Bucureşti. Totul se întâmplă sâmbătă în intervalul orar 20:00 – 20:30, în zona Memorialului Renaşterii de pe Calea Victoriei. Pe Bulevardul Bucureștii Noi, artiștii de circ vor performa sâmbătă în intervalele orare 11:00 – 11:20, respectiv 12:30 – 12:50.

  Totodată, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București (ASPA) revine sâmbătă, 2 iulie, cu Parada căţeilor pe Calea Victoriei între orele 17:00 şi 19:00.

  2. „RMN”, filmul lui Cristian Mungiu, în proiecție la Roaba de cultură

  Pe 2 iulie, de la 21:30, la Roaba de Cultură, de pe Bulevardul Aviatorilor 106, are loc proiecția filmului „RMN”, în regia lui Cristian Mungiu. Intrarea este liberă, iar proiecția o să beneficieze de subtitrări în limba engleză, precum și în română și maghiară. În rolurile principale pot fi văzuți Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu și Orsolya Moldován.

  După proiecția filmului va avea loc un dialog între Cristian Mungiu și scriitorul Cristian Tudor Popescu despre temele sociale ce sunt abordate în film.

  „O poveste despre raportul dintre vremurile de odinioară – percepute ca fiind mai de încredere pentru că ne deveniseră familiare – și vremurile actuale, resimțite ca haotice. Este deopotrivă o poveste despre auto-amăgirea generată de un set de valori europene care rămân mai degrabă un deziderat decât o împlinire.

  Este o poveste despre intoleranță și discriminare, despre prejudecăți, stereotipuri, autoritate și libertate, o poveste despre lașitate și curaj, despre individ și mase, despre destinul personal versus cel colectiv. Este, de asemenea, o poveste despre supraviețuire, despre sărăcie, despre frică și un viitor neliniștitor”, a spus Cristian Mungiu despre film.

  Premiera mondială a filmului „RMN” a avut loc la Festivalul de Film de la Cannes, fiind extrem de apreciat de critici.

  3. Weekend Sessions la Grădina Botanică

  La Grădina Botanică a Universității București are loc încă o ediție de Weekend Sessions, în ambele zile de weekend. Pe lângă sesiunile de muzică, la eveniment poți să mai ai parte de audiții, picnic în pădure sau degustări, poezie sau dans contemporan, discuții și dezbateri, ateliere pentru copii.

  În acest weekend, Fernando Mihalache va susține un recital de acordeon, jazz-ul va fi întreținut de Ruxandra Zamfir & Sorin Romanescu, Viorel Ilișoi va avea o sesiune de lectură, iar Alexandra Bociu va susține o sesiune de yoga, printre alții. Programul complet aici.

  Un bilet este 60 lei online și 70 lei la intrare. Detalii aici.

  4. Târg de viniluri și alte evenimente la Club Control

  Pasionații de viniluri vor descoperi o gamă variată de discuri cu artiști din toate sferele muzicii. Târgul de viniluri Paradis Paradis de la Club Control începe sâmbătă la 12:00 și se termină duminică la 19:00.

  Vineri seara are loc și un showcase marca Vinyl, Rum, Tapas & Wine (VRTW). Biletele costă 30 de lei și se găsesc la intrare. În line-up-ul VRTW apar UFe, Bully, Iorga, Sauce și Ezirk. Detalii despre program, aici.

  Tot la Control, în Sala Berlin, sâmbătă de la ora 22:00, are loc Dirty Disco cu Eugen Rădescu. Biletul de intrare costă 30 de lei.

  Sóley cântă duminică de la 19:00, acesta fiind ultimul concert al sezonului la Control. Artista revine aici după patru ani și promite o experiență muzicală intensă, de stare și plină de vibrații cinematografice. Prețul unui bilet este de 60 de lei online și 80 de lei la intrare.

  5. Kids Fest 2022 la Mogoșoaia

  Copiii au parte de propriul lor festival plin de activități, în weekendul ăsta, pe pajiștea Palatelor Brâncovenești, Mogoșoaia. Organizatorii promit bonding time în natură, experiențe bogate și amintiri pentru o viață. Iar părinții au propriile opțiuni pentru o distracție „ca pe vremuri”.

  Printre activitățile disponibile la Kids Fest 2022 se numără: ateliere de olărit și de pictură, o zonă cu teren de baschet și stake park, dar și perete pentru cățărări, un bookstore, numere de teatru, edutainment privind reciclarea, un carusel și corturi pentru relaxare.

  6. Drag District la Apollo111 Teatrul

  Drag District la Apollo111 Teatrul
  Party-ul face parte din Bucharest Pride 2022, fiind organizat de ACCEPT Foto: Facebook

  Sâmbătă, 2 iulie, are loc Drag District, la Apollo 111. Un party realizat de cele mai cunoscute Drag Queens prin care ești îndemnat „să scoți la lumină cea mai autentică și non-apologetică versiune a ta”. DJ Princess Octavia și YCS țin petrecerea de la ora 22:00, iar de la ora 23:00, în teatru, Ramya te întâmpină să urmărești cinci performance-uri puse în scenă de Vergine Santa Frida & Billie Rose, Aphrodite Heaven, Rayne O’Plasty, Ander BISHHE și Tony Maraj.

  Biletul de intrare costă 35 de lei și poate fi achiziționat de la intare. Evenimentul face parte din Bucharest Pride 2022, fiind organizat de ACCEPT.

  7. Micul Prinț, teatru open air

  micul print unteatru
  Micul Prinț se joacă cu păpuși în mărime naturală Foto: Facebook unteatru

  La Grădina Casa Universitarilor, pe 2 iulie, de la 22:30 se joacă spectacolul Micul Prinț. Cu păpuși în mărime naturală, cea mai frumoasă carte a copilăriei, scrisă de Antoine de Saint-Exupery, propune un spectacol atât pentru ce mici, cât și pentru cei mari.

  Vârsta minimă a celor care pot participa este de 5 ani. Biletele pot fi luate de aici și de aici.

  8. Festivalul Turcesc din Parcul Titan

  Festivalul Turcesc se întoarce în Parcul Titan, între 1 și 3 iulie, între orele 10:00 și 22:00. Festivalul Turcesc este unul dintre evenimentele de avengură ale Fundației Tuna care își propune să promoveze cultura turcă prin ceea ce este specific ei: ospitalitatea turcească, arta veche, folclorul și, foarte important, arta gastronomică. Intrarea este liberă.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 8 evenimente la care să mergi în weekend în...