LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 9 evenimente la care să mergi weekendul ăsta în București

  Bucureștiul are de oferit iarăși o serie largă și cuprinzătoare de evenimente în weekend. Dacă rămâi în oraș și vrei să te distrezi, ți-am pregătit o listă cu evenimente numai bune de încercat: concursuri, concerte nostalgice, expoziții sau workshopuri, depinde doar de ce ai chef să faci.

  1. Nostalgia aduce muzica anilor 2000 în Parcul Izvor

  Cel mai important eveniment al acestui weekend este Festivalul Nostalgia care, anul acesta, se desfășoară în Parcul Izvor. Festivalul începe pe 24 iunie, vineri, și se termină pe 26 iunie, duminică. Pe lângă muzica de discotecă specifică anilor ’90-’00, organizatorii promit să transforme Nostalgia într-o „fabrică de amintiri”, cu experiențe senzoriale la tot pasul, instalații de artă și multă muzică bună.

  Totodată, dacă mergi la Nostalgia, vei descoperi că Parcul Izor va fi transformat într-un mic orășel, format din cinci cartiere, fiecare cu decor și muzică diferită. Acesta va fi singurul eveniment Nostalgia din acest an. Bilete poți să găsești aici.

  2. Concert Bogdan Simion de Ziua Internațională a Iei

  Vineri, 24 iunie, de Ziua Internațională a Iei, de la ora 20:30 are loc un concert special susținut de Bogdan Simion & Lăutarii de Mătase. Concertul se desfășoară la Grădina cu Filme – Cinema & More.

  Vei avea parte de un concert de muzică lautărească veche, de cântece culese din țară și de măiestria instrumentiștilor pentru a celebra ia așa cum se cuvine.

  3. Concursuri de streetball în Parcul Herăstrău

  Pentru pasionații de sporturi, la SkatePark-ul din Herăstrău se desfășoară un concurs de streetball și rollerblade. Activitățile încep vineri și se termină duminică, toate evenimentele având loc între orele 12:00 și 21:00. Dacă vrei să participi trebuie să dai un mail la adresa [email protected], unde să specifici numele, vârsta și activitatea la care vrei să iei parte. Înscrieri se pot face și la fața locului.

  4. Bulevardul Drumul Taberei face parte din proiectul Străzi deschise

  strazi deschise facebook
  Proiectul Străzi deschise continuă în acest weekend în Sectorul 6 Foto: Facebook

  Proiectul Străzi deschise – București, Promenada urbană continuă pentru al șaptelea weekend în această vară. În weekendul 25-26 iunie, sunt deschise pentru pietoni Șoseaua Kiseleff și bulevardul Drumul Taberei. Dacă mergi să te plimbi pe cele două artere, vei descoperi spectacole și activități în aer liber pregătite de centre culturale, teatre, universități și artiști independenți din București.

  Astfel, traseele pietonale pentru acest weekend sunt:

  -pe șoseaua Kiseleff, între strada Arh. Ion Mincu și strada Monetăriei, între orele 09:00 și 21:00;

  -pe bulevardul Drumul Taberei, între străzile Valea Ialomiței și Valea Argeșului, între orele 11:00 și 22:00.

  Calea Victoriei nu devine pietonală în acest weekend. Dar pe traseu vor exista activități artistice găzduite în curțile instituțiilor culturale cu sediul în zona Calea Victoriei și Bulevardul Mircea Vodă.

  5. Expoziție de mașini retro în Sectorul 6

  Tot în Sectorul 6, ca parte a proiectului Străzi deschise, Retromobil Club România aduce o expoziție de mașini clasice și retro. Expoziția se desfășoară între orele 14:00 și 18:00, în zona Valea Ialomiței – Valea Argeșului. Vor fi expuse peste 20 de mașini cu statul de vehicul istoric.

  6. Wedding Market are loc la Berăria H

  Dacă ai planuri de nuntă și încă nu te-ai pregătit cu toate detaliile necesare, atunci poți să mergi în weekend la Berăria H. Acolo are loc Wedding Market, un eveniment despre nunți. Aici o să descoperi rochii de mireasă și costume de miri, idei de locații de închiriat pentru nunta ta, verighete, accesorii, decorațiuni și servicii.

  Accesul este gratuit și poți să iei parte și la o tombolă cu premii. Totodată, vor mai exista prezentări de rochii de mireasă, cursuri live de make-up, bartending shows, degustări de vinuri și multe altele.

  7. Workshop de bere la Club Fabrica

  Clubul Fabrica organizează în acest weekend un eveniment dedicat exclusiv berii. Adică un „workshop” de bere, unde un specialist berar te va învăța cum se toarnă corect o bere în pahar sau în halbă, printre altele. Dincolo de asta, atracția serii va fi un concurs de beerpong.

  O să ai parte de informații pe care nu le știai, iar intrarea este gratuită. Organizatorii recomandă totuși să faci o rezervare de masă la numărul de telefon 0753.227.422. Vineri și sâmbătă evenimentul are loc între orele 17:00 și 22:00, iar duminică se ține de la 14:00 la 20:00.

  8. Yoga pentru Prezență cu Carlos

  Duminică dimineață, la HARE, în grădină, are loc sesiunea Yoga pentru Prezență cu Carlos L’Abbate. Carlos predă un ameste armonion de pilates, exerciții de respirație și practică de mindfulness. Vei avea parte de exerciții care să te conecteze mai bine cu energia ta interioară, precum și de modalități de a deveni mai puternic și mai flexibil. Taxa de intrare este 130 de lei și include sesiunea de yoga și un brunch vegetarian.

  De reținut: Carlas L’Abbate predă cursul în limba engleză, e indicat să îți aduci propria saltea de yoga, nu există vestiar, iar locurile sunt limitate.

  9. Deșteptarea primăverii, la Teatrul Mic

  Poți să îți închei weekendul cu o piesă de teatru în care trupa FiRMA are parte de o interpretare live. Este vorba de „Deșteptarea primăverii”, o dramă satirică centrată pe conflictul dintre generații și contradicțiile interioare ale tinerilor. Piesa se joacă la Sala Atelier a Teatrului Mic. Un bilet costă 50 de lei, iar elevii, studenții și pensionarii plătesc 20 de lei.

  Foto: Facebook

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 9 evenimente la care să mergi weekendul ăsta...