Apartamente

Studenție&design: cum îți amenajezi cu bani puțini o casă „fotogenică”

  Nume: Oana Gociman, fotografă
  Oraș: Iași, Piața Unirii
  Tip de locuință: apartament cu 4 camere
  Suprafață: 100 metri pătrați utili, cu balcon
  Stă aici: de doi ani, chiriașă
  Împarte casa cu: iubitul, trei prieteni apropiați, pisica Arya și cățelul Pablo

  Oana studiază fotografia la Universitatea Națională de Arte din Iași. Pasiunea ei pentru imagine și simțul estetic și-au făcut loc în apartamentul pe care îl împarte cu prietenii: și-a amenajat singură un spațiu de lucru personalizat, demn de pozat și postat pe Instagram. Cum a proiectat acest loc și cum l-a transformat în realitate, citiți mai jos.

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: Ușor minimalist cu note boeme, în continuă schimbare.

  Inspirație: Sunt înnebunită după stilul nordic, pe care îmi place să îl îmbin cu accente mai calde. În ultima vreme am o obsesie pentru tonurile neutre, bejuri, toate nuanțele de ocru și pământiu. 

  Elementul preferat: Biroul cu moodboardul de deasupra. Lucrez destul de mult de acasă și a fost important să îmi creez o zonă în care să mă simt inspirată și să am spor. Schimb des amenajarea în acest colț pentru că mă plictisesc destul de repede.

  Ultimul element pe care l-ai cumpărat: Biroul de la Jysk în stil nordic, dar și câteva crengi de pampas după care am umblat destul de mult pe niște dealuri din jurul Iașului.

  Cea mai mare provocare: La început mă deranja parchetul vechi din camera mea, însă acum am ajuns să îl consider fotogenic.

  Cel mai bun lucru iarna: Priveliștea de la etajul cinci, de unde se vede tot orașul alb. 

  Cel mai bun lucru vara: Să privesc apusul de pe balcon și să-i urmăresc pe cei din Piața Unirii cum dansează tango, în fiecare miercuri.

  Ce spun prietenii: Prietenii spun că se simt ca în Friends când vin la noi. Fiind mai mulți, destul de rar se întâmplă să fie casa goală. Cred că o să ne fie dor de perioada asta. 

  Cel mai mare răsfăț: Biroul din camera mea.

  Proiectul DIY pe care l-ai făcut pt casa ta: Moodboardul de deasupra biroului, care este în continuă transformare.

  Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: Eu consider că e esențial să nu te simți constrâns de nimic atunci când îți amenajezi casa, pentru că trebuie să aibă sens pentru tine. E posibil să constați că o piesă de mobilier veche, recondiționată, pe care nu ai cheltuit atât de mult îți face viața mai bună decât știu eu ce element luxos. 

  Resurse: Majoritatea pieselor de mobilier și obiectele de decor sunt de la Ikea, Jysk și H&M Home.

  Foto: Oana Gociman

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre. Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Studenție&design: cum îți amenajezi cu bani puțini o casă „fotogenic...