
Shopping: 10 decorațiuni și piese de mobilier trendy care-ți vor aduce pozitivitate în 2021
Design insular, decorațiuni pentru casă sculpturale, inspirate din formele baloanelor de săpun și culori menite să te binedispună – le regăsești pe toate în tendințele momentului. Și uite ce poți pune pe lista de shopping dacă le vrei la tine acasă.
Tendințele de design interior pentru 2021 par să aibă un scop clar: să-ți aducă un pic de pozitivitate în locuință. Pentru că dacă anul 2020 ne-a învățat ceva, acel lucru e că „acasă” trebuie să fie locul în care te simți cel mai bine, care-ți asigură tot confortul de care ai nevoie și la nivel fizic, și la nivel psihic. Așa că următoarele decorațiuni pentru casă și piese de mobilier nu doar că sunt în tendințe acum, la început de an, ci au un lucru în comun: potențialul să-ți îmbunătățească starea de spirit prin design.
1. Scaun tapițat cu blană artificială

Am menționat deja cât de important e confortul, așa că scaunul tapițat cu blană artificială de la The Home se potrivește perfect profilului. E cozy, călduros și super trendy – sigur ai mai văzut piese tapițate cu blană artificială sau alte materiale pufoase în postările din feed-ul tău de Instagram sau Pinterest. Iar cadrul din metal în nuanța cuprului îl face potrivit pentru o amenajare glam.
2. Vază cu bule

Baloanele de săpun ar putea îmbunătăți oricui starea de spirit și pare că de-acolo și-au luat inspirația și designerii acestei vaze cu bule de la H&M. Forma ei a devenit destul de populară pe Instagram și Pinterest în ultima perioadă și o poți regăsi și sub formă de lumânări sculpturale. Vaza din imagine, însă, nu e făcută din ceară, ci din gresie ceramică smălțuită și are un aspect vintage.
3. Lustră cu globuri

Din același peisaj al baloanelor de săpun par să fie și corpurile de iluminat cu globuri din sticlă. Sunt pe val acum și cele mai populare, adică exact cele pe care le vezi în amenajările „de revistă” sunt piese gândite de designeri și branduri cu renume. Cum e lustra Merlot de la Markslöjd – o piesă cu un preț exclusivist, dar cu potențialul de a face o amenajare de buget mediu să pară scumpă, dacă îți asumi investiția.
4. Raft într-o nuanță pastelată de turcoaz

Dacă e ceva ce-ți poate îmbunătăți puțin starea pe loc, acelea sunt culorile pastelate. Turcoazul, rozul pal, albastrul deschis sunt nuanțe pe care poate nu le-ai folosi în mod normal ca dominante în amenajare, dar pe care le poți introduce în spațiu prin mici accente. Cum ar fi acest raft de perete turcoaz de la Bonami. E o piesă suficient de „neimportantă” cât să nu-i dai prea multă atenție într-o încăpere, mai ales în contrast cu alte piese de mobilier, dar care aduce acel strop de culoare după care tânjeai.
5. Pătură cu imprimeu cu leoparzi

Leoparzii, tigrii, panterele și alte feline sălbatice de mari dimensiuni sunt în lumina reflectoarelor în ultima perioadă și au devenit protagonistele imprimeurilor textile (și nu numai). Sunt foarte cool pe cuverturi cum e cea descoperită la Society6, potrivite în amenajări young&quirky. Atenție, însă, dacă îți place și ție și o vrei „în echipa ta”, e bine de știut că Society6 e un comerciant internațional ce percepe taxe de livrare mai mari decât magazinele din țară.
6. Vază în formă de scoică

Știi momentul acela când vezi de prea multe ori o piesă în amenajările de pe Pinterest și își pierde farmecul? Ei bine, cu vazele în formă de scoică n-a fost cazul, căci de fiecare dată când le vezi, te duc cu gândul la mare și îți dau, inevitabil, o stare de bine. Cea de la The Edit e din ceramică și are un finisaj mat care-i pune în valoare textura reliefată.
7. Tapiserie cu imprimeu multicolor

Starea de bine și culorile saturate sunt în strânsă legătură. Și dacă n-ai curaj să le aduci pe pereți sub formă de vopsea, de care scapi mai greu când te plictisești de culoarea respectivă, atunci fă-o cu o tapiserie cum e cea de la Society6. Tapiseriile au fost la modă în 2020 și rămân și în noul an foarte populare, așa că merită investiția.
8. Fotoliu din ratan

Cel mai probabil ratanul va rămâne în tendințe mult timp înainte, cam la fel de mult cât va rămâne și stilul boho. Tocmai pentru că face orice spațiu să aibă acel aer de vacanță pe care îl cauți la cazările de la mare sau din zone exotice. Și fotoliul de la Natura Living e perfect pentru relaxare și dă un look insular oricărei încăperi.
9. Măsuță de cafea cu bază canelată

Măsuțele cu bază canelată sunt pe cale să explodeze, căci cei mai mulți influenceri de home&deco din vlogosfera internațională le-au luat în vizor. Aspectul de valuri pe toată suprafața piciorului e cel care face astfel de piese speciale, iar pentru că obiectele cu acest design nu au început încă să fie replicate și de magazinele de buget mediu, investiția e semnificativă. Dacă vrei așa ceva în casă, dar nu e în bugetul tău, poți găsi tutoriale DIY să faci chiar tu o piesă asemănătoare.
10. Scaun în stil neotenic

Designerii deja au anunțat că stilul neotenic a câștigat mult teren în tendințele anului 2020 și promite să fie și mai popular în 2021. Și dacă știi despre ce stil e vorba, probabil ai văzut și scaunul de mai sus într-o mulțime de amenajări de pe Pinterest și Instagram. Ca orice scaun iconic creat de designeri, modelul Bold Chair are un preț exclusivist.
Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.
-
Sponsored
VIDEO Culori, texturi și modele de plăci ceramice în tendințe: ce alegi pentru o amenajare cool și timeless
-
DESIGN INTERIOR
Ce obiecte, materiale și culori să iei neapărat în considerare pentru amenajare în 2023
-
DESIGN INTERIOR
6 trenduri în materie de design interior pe care o să le tot vezi în 2023
-
LIFE
Vacanța din țară: 5 pensiuni inedite și autentice din Bucovina, unde te poți bucura de mâncare tradițională delicioasă
O vacanță reușită = o experiență culinară pe măsură.
-
LIFE
Hotspots: 5 localuri din Piatra Neamț cărora merită să le treci pragul și unde mănânci bine
Nicio aventură fără mâncare bună.
-
Apartamente cu 2 camere
Before&after într-un apartament cu două camere: au dărâmat pereții și au reconfigurat total spațiul
Au plecat de la un buget de 20.000 euro, iar la final au ajuns la 35.000 euro.