
Cu ce se curăță hota de grăsime și cum să o igienizezi corect
De cele mai multe ori, hota ajunge să aibă multe urme de grăsime după sesiuni repetate de gătit. Dacă nu este curățată la timp, hota ajunge să nu mai funcționeze la capacitate maximă. Iată cu ce se curăță hota de grăsime și de ce e important să știi cum să o igienizezi corect și constant.
Hota are un rol mai important decât crezi. Acest tip de electrocasnic care capacitatea de a elimina mirosurile de mâncare gătită în bucătărie și, totodată, împiedică formare aburilor.
Grație acestui rol dublu, hota ajunge să fie uneori mult prea folosită și prea puțin curățată. În cazul în care este curățată rar, hota ajunge să nu mai elimine niciun miros din bucătărie.
Cu ce se curăță hota de grăsime și cum se poate murdări
Atunci când se gătește la plită, hota ajunge să fie expusă mirosurilor, aburilor și urmelor de mâncare. Grăsimea, uleiurile sau chiar praful pot ajunge pe hotă și o pot murdări. Mai mult, fiind un mediu supus aburilor, în hotă se pot dezvolta culturi de bacterii care pot să fie un pericol pentru sănătatea celor din casă.
Ține cont de faptul că o hotă care nu a fost igienizată corect pentru un timp îndelungat nu mai poate absorbi mirosurile neplăcute. Iar urmele de grăsime de pe hotă pot produce incendii neprevăzute dacă nu sunt curățate la timp. Asta pentru că aceste grăsimi de pe hotă stau în apropierea unei surse de foc deschis.
Cu ce se curăță hota de grăsime: cum igienizezi carcasa și filtrul
De regulă, hota ar trebui curățată și igienizată măcar o dată pe lună. Acest obicei depinde și de numărul de sesiuni de gătit care au loc în bucătărie. Dacă nu se gătește și hota nu este utilizată, atunci hota poate să fie curățată mai rar.
Hota este alcătuită din două părți. Înainte să fie curățată scoate-o din priză. Carcasa hotei poate acumula praf, dar mai ales urme de grăsime. Ca să cureți corect carcasa hotei va trebui să o scoți și să aplici pe suprafața ei un amestec de apă călduță și detergent lichid.
Ca să cureți urmele de grăsime folosește o lavetă moale. Nu folosi bureți abrazivi pentru a curăța carcasa.
Cealaltă parte componentă a hotei este filtrul. Scoate filtrul și lasă-l la înmuiat timp de maxim o oră într-un amestec de apă călduță și detergent degresant.
La fel de bine poți să folosești și bicarbonat de sodiu pentru a face amestecul în care să scufunzi filtrul. Ambele amestecuri funcționează foarte bine pentru îndepărtarea urmelor și a peliculei de grăsime care sunt depuse pe suprafața filtrului.
La final, îndepărtează excesul de apă și petele de amestec cu o lavetă curată. După care instalează filtrul în carcasă și pune iarăși hota în funcțiune.
-
Sponsored
VIDEO Cum poate arăta o dimineață leneșă de weekend, în care bucătăria gătește în locul tău
-
LIFE
Electrocasnicele care gătesc în locul tău, de la ciorbă și până la frământarea aluatului de prăjitură
-
Sponsored
Reduceri: cum poți economisi 20% sau 30% din prețul final când îți utilezi bucătăria cu electrocasnice
-
DIY
Cum să faci căsuțe de turtă dulce precum cele din filmele de Crăciun la care te uiți an de an
Mereu am fost curioasă cum se fac acele căsuțe din turtă dulce pe care le vedeam în toate filmele de Crăciun.
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
Cum să speli geaca de puf fără să îi deteriorezi umplutura
Foarte important: nu folosi balsam sau înălbitor.
-
LIFE
Ferme cu animale unde poți petrece o vacanță plină de serotonină și dopamină
Ce poate fi mai frumos.