15 obiecte de pus pe lista de cumpărături pentru întoarcerea la școală a copiilor
publicat pe 17 aug. 2021Întoarcerea la școală se apropie cu pași repezi. Pregătește terenul cu toate cele necesare copiilor să învețe într-un ambient care să-i ajute să se concentreze și să lucreze cu drag. Uite câteva piese de care e posibil să aibă nevoie, dar și unele pe care să le iei doar așa, ca să faci timpul dedicat temelor mai ușor de agreat – unele obiecte sunt la reduceri în perioada asta.
A doua jumătate a lunii august marchează finalul verii și, în cele din urmă, întoarcerea la școală. Așa că e timpul perfect să dai o tură prin magazinele de home&deco și să te asiguri că ai tot ce le trebuie copiilor tăi să-și facă temele într-un mediu plăcut și confortabil. Și nu strică să pui pe listă câteva decorațiuni simpatice care să le mențină entuziasmul. Hai să-ți arătăm ce ne-a atras atenția în secțiunile de mobilier și accesorii pentru cei mici.
Cutii pentru prânz
Lucrurile sunt încă imprevizibile din cauza pandemiei, însă cel mai probabil sălile de clasă vor fi deschise la început de an școlar, iar copiii tăi vor lua prânzul în bancă, alături de colegii lor. Și pentru asta vor avea nevoie de o caserolă simpatică pentru mâncare. Iată ce opțiuni ai.
1. Cutie de prânz Adventure Bus
La cei de la Mottom găsești această cutie de prânz din oțel inoxidabil, cu capac din polipropilenă. Pe lângă designul atractiv, e utilă prin prisma faptului că e dotată cu un despărțitor flexibil, așa că poți separa alimentele înăuntru. Capacul se închide ermetic, ca să le mențină proaspete, iar materialul se pretează spălării în mașina de spălat vase, ceea ce îți poate diminua efortul zilnic.
2. Lunch box sage
Cu un design mult mai simplu, cutia de prânz Sage de la Bunny Boo nu are ilustrații pe capac, dar vine într-o culoare pastelată și cu o bandă din silicon pentru tacâmuri, decupată în formă de iepuraș. Este făcută din oțel inoxidabil eco-friendly și nu conține BPA sau alte materiale toxice. Are o capacitate de 700 mililitri, iar partea inferioară a tăvii se poate spăla în mașina de spălat vase. Doar capacul și banda de silicon vor trebui spălate manual.
3. Set cu trei cutii pentru gustare
Setul Vulpe de la Scandinavian Design House vine cu trei cutii din polipropilenă, fără BPA, perfecte pentru a împacheta mai multe mese. Pot fi spălate la mașina de spălat vase și pot fi depozitate una într-alta, însă nu sunt potrivite pentru a fi folosite în cuptorul cu microunde.
Modele de birouri pentru copii mai mari și mai mici
Indiferent dacă abia încep școala, ori că deja sunt la clase mai mari, cei mici au nevoie de o zonă de lucru unde să poată sta confortabil. Chiar dacă întoarcerea la școală se va face fizic și nu se vor mai ține orele online. Așa că orientează-te către modele de birouri pentru copii rezistente și potrivite pentru înălțimea lor.
4. Birou TRAPPEDAL
Biroul TRAPPEDAL de la Jysk este potrivit pentru copii mai mari și este o investiție pe termen lung, căci datorită designului, materialului și dimensiunilor poate fi folosit ani de-a rândul. Este modern, făcut din MDF, melamină și metal, și este dotat cu două spații de depozitare integrate în blat. În perioada asta, are o reducere de 39%, astfel că poți economisi 144 lei dacă îl cumperi acum.
5. Birou PÅHL
Biroul PÅHL de la IKEA este potrivit și pentru copii mai mici, și pentru copii mai mari. Este reglabil pe înălțime, astfel că nivelul blatului poate varia între 59 și 72 centimetri. Vine și cu o unitate suplimentară care se așază pe blat și oferă loc de depozitare, însă trebuie neapărat sprijinită de un perete. Tot ansamblul este făcut din PAL și MDF, iar cadrul este din oțel.
6. Masă de birou pentru copii Julia Natural
Masa de birou pentru copii Julia Natural de la Somproduct este și ea reglabilă pe înălțime, de la 63 la 96 centimetri. Avantajul este că și unghiul blatului poate fi ajustat, astfel încât cel mic să poată lucra confortabil indiferent de activitate. Biroul este făcut din lemn de pin lăcuit și este dotat și cu un sertar pentru depozitare.
Rafturi și etajere pentru depozitare
Tot în zona biroului vei avea nevoie și de extra depozitare pentru cărți, manuale, rechizite și alte ustensile pentru învățat și studiat odată cu întoarcerea la școală. Câteva rafturi sau etajere în plus pe lângă mobilierul deja existent ar putea fi utile în anii ce urmează, ca să nu ajungi să trebuiască să le distribui lucrurile în biblioteca din living.
7. Etajeră SKALS
Etajera SKALS de la Jysk arată ca o mini-bibliotecă . Este făcută din HDF și MDF cu aspect de stejar și dacă o vrei montată pe perete, are picioarele detașabile. Cele patru rafturi sunt ideale pentru organizarea manualelor și separarea lor de caiete și alte rechizite pentru școală.
8. Raft din lemn Kid’s Concept Star
Potrivit și pentru rechizite, și pentru jucării, raftul Kid’s Concept STAR de la Adinish se montează pe perete și are mai multe compartimente integrate într-un design asemănător cu desenul jocului X și 0. Este făcut din MDF vopsit într-o nuanță pastelată de verde deschis.
9. Corp EKET
Pe lângă extra loc pentru manuale, poți aduce o pată saturată de culoare cu EKET, corpul de depozitare de la IKEA. Îl poți ține pe podea în camera copilului, ori îl poți monta pe perete dacă preferi. E făcut din PAL, MDF, hârtie laminată și plastic și este ușor de întreținut.
10. Mini-bibliotecă din lemn
Această mini-bibliotecă de la Vivre cu siguranță poate trece testul timpului și vei vrea să o păstrezi chiar și după ce termină copiii școala. Are un design modern și e făcută din lemn, deci este rezistentă. E simplu de asamblat și poate fi asortată și cu amenajarea colorată din camera copilului, și cu un stil ceva mai rafinat și modern în living, ulterior.
Decorațiuni și accesorii pentru începerea școlii
Ce copil ar spune vreodată că-i place să facă teme și să învețe acasă, după câteva ore bune de studiu la școală? Probabil există și excepții, dar majoritatea se întorc de la cursuri cu chef de joacă și distracție. Însă poți „trișa” cumva să-ți entuziasmezi copiii pentru lucru acasă prin câteva decorațiuni atractive amplasate strategic în zona biroului. Asta le va face mai plăcută întoarcerea la școală.
11. Panou KVICKSUND
Un astfel de panou poate fi montat în zona biroului și, pe lângă orarul de la școală și alte notițe importante, cei mici pot strecura obiecte care le plac. Cum ar fi poze cu animalele lor preferate sau chiar și jucării. Modelul KVICKSUND de la IKEA este metalic și e ușor de montat pe perete.
12. Protecție pentru birou Really Nice Things
Atât pentru a proteja suprafața biroului de eventuale pete de pix și zgârieturi, cât și pentru a o decora într-un mod plăcut vizual pentru copilul tău, poți folosi o protecție pentru masă. Cea de la Bonami are un model ce imită terrazzo, cu fundal alb și câteva picățele colorate. Și mesajul în engleză e inspirațional: „Ideile mari au începuturi mici”.
13. Organizator curcubeu
Dacă există un simbol universal plăcut de copii, acela e curcubeul. Așa că ai toate șansele ca acest model de organizator pentru birou să-i atragă atenția copilului tău și să-l determine să-și pună toate lucrurile în ordine imediat după ce termină temele. E perfect pentru notițe, orar sau depozitarea carnețelelor.
14. Decorațiune Baby Numbers
Pentru cei din clasele primare, copiii care fac pentru prima oară cunoștință cu matematica și toate misterele ei, o astfel de decorațiune nu are doar rol estetic. Poate fi și practică și îl poate ajuta pe cel mic să rețină operații matematice. Tapiseria Baby Numbers de la The Home este făcută din bumbac și o poți agăța chiar în dreptul biroului.
15. Lampă de birou Minuet
Un alt obiect decorativ care are și rol practic este această veioză de birou. Alăturarea de alb cu turcoaz pastelat îi dă un aspect plăcut, iar faptul că poate direcționa lumina către caiet îi dă o utilitate aparte. Este făcută din metal, deci nu trebuie să-ți faci griji pentru rezistența ei pe biroul unui copil. Și este inclusă în campania de reduceri de la Somproduct pentru întoarcerea la școală, așa că poți economisi 77 lei dacă o cumperi acum.
Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.
-
DESIGN INTERIOR
Ce reguli și idei de amenajare să ai în vedere atunci când renovezi camera unui adolescent
-
De la specialiști
Un designer și un psiholog te învață ce culori să alegi pentru camera copilului
-
Camera copilului
Tot ce ai nevoie să știi despre amenajarea camerei copilului, de când se naște până în adolescență
-
Sponsored
Gătești rapid și sănătos cu grătarele electrice NINJA. Potrivite pentru orice ocazie (P)
Pentru mulți dintre noi, ideea de a avea un „cheat day” în timpul unei diete este tentantă. Dar ce ai spune dacă ai putea transforma acea zi de răsfăț într-o […]
-
hotnews
Casă cu etaj sau fără? Ce trebuie să știi înainte de a face alegerea
Sunt o mulțime de factori care dictează alegerea uneia sau alteia.
-
UTILE
Cu ce se curăță geamurile cel mai bine ca să fie curate lună. Trucuri și ingrediente banale care le scapă de pete
Important e să le cureți cum trebuie.