Lifestyle

Cum să verifici pielea naturală: 10 metode prin care să-ți dai seama de autenticitatea materialului

publicat pe 14 feb. 2024

    Deși în ultimii ani au apărut diverse variante calitative de piele sintetică, pielea naturală rămâne o atracție atemporală și durabilă. Fie că vrei să-ți cumperi o jachetă, o pereche de pantofi sau un obiect de mobilier din piele, este esențial să știi că faci distincția între pielea naturală și cea sintetică, ca să te asiguri că obții calitatea pe care o dorești.

    Iată deci cum să verifici pielea naturală prin zece metode ușor de pus în aplicare. Aplică mai multe dintre următoarele metode dacă ai dubii cu privință la autenticitatea materialului.

    1. Examinează granulația

    Cum să verifici pielea naturală granulație

    Unul dintre cei mai fiabili indicatori ai pielii naturale este textura de granulație. Pielea autentică va avea neregularități în granulație, ca rezultat al texturii unice a pielii animalului. Caută variații subtile la modelul materialului, deoarece materialele sintetice nu au adesea senzația tactilă organică a pielii naturale.

    2. Cum să verifici pielea naturală cu ajutorul mirosului

    Pielea naturală are un miros distinct și bogat pe care materialele sintetice nu-l pot copia. Mirosul natural al pielii este adesea descris ca având un iz de pământ, lemnos, chiar ușor dulceag. Așa că, ia-ți câteva momente să miroși materialul pentru a-i testa autenticitatea. Dacă are mirosul caracteristic al pielii autentice, este foarte probabil să ai de-a face cu un produs calitativ.

    3. Verifică textura

    Pielea autentică are o textură caldă și o suplețe care o diferențiază de alternativele sintetice. Trece-ți degetele pe suprafața materialul: pielea naturala va fi moale, flexibilă și caldă. Materialele sintetice pot avea o textură nefiresc de netedă sau excesiv de uniformă.

    4. Urmărește imperfecțiunile

    Pielea autentică este un material natural și astfel va avea imperfecțiuni. Caută ușoare striații, variații de culoare și imperfecțiuni pe suprafața materialului. Pielea sintetică tinde să aibă un aspect mai uniform, cu mai puține imperfecțiuni care se regăsesc în materialele naturale.

    5. Cum să verifici pielea naturală prin observarea marginilor

    Cum să verifici pielea naturală margini

    Examinează marginile articolului din piele, cum ar fi cusăturile sau marginile tăiate. Pielea naturală va avea de obicei margini aspre, nefinisate, în timp ce materialele sintetice au margini mai precise, dacă nu chiar perfecte. Prezența unor margini ușor zbârcite sau neuniforme reprezintă un semn pozitiv al pielii naturale.

    6. Ține cont de preț

    Deși nu este infailibil, prețul poate fi un indicator indirect al autenticității materialului. Pielea autentică tinde să fie mai scumpă decât alternativele sintetice din cauza procesului de tăbăcire care necesită multă muncă și a calității materialului. Dacă un produs are un preț neobișnuit de scăzut pentru ceva care pretinde a fi piele, merită să analizezi cu mai multă atenție materialul.

    7. Verifică eticheta materialului

    Verifică etichetele produselor care menționează în mod explicit utilizarea de piele naturală. Producătorii de produse din piele naturală sunt de obicei mândri să prezinte autenticitatea materialelor lor. Expresii precum „piele integrală”, „piele de calitate superioară” sau „piele naturală” indică că materialul este autentic. Cu toate astea, fii prudent/ă, deoarece unele etichete pot fi înșelătoare.

    8. Analizează partea din spate a materialului

    Cum să verifici pielea naturală spate

    Inspectează partea din spate a materialului, deoarece pielea naturală va avea de obicei o textură moale sau pufoasă pe partea inferioară (întocmai ca pielea întoarsă). Materialele sintetice pot avea un aspect mai consistent și mai plastic pe ambele părți.

    9. Cum să verifici pielea naturală prin testarea cu apă

    Deși nu te poți baza în totalitate pe rezultatul acestui test, îți poate oferi un insight în plus. Pune o picătură de apă pe o zonă discretă a materialului și observă reacția. Pielea naturală este poroasă și va absorbi apa. Va rezulta o pată ușor mai închisă la culoare. Pielea sintetică, nefiind poroasă, va lăsa apa să se adune sau aceasta va aluneca de pe material.

    10. Consultă un profesionist

    Cum să verifici pielea naturală profesionist

    Dacă te îndoiești de materialul unui produs care se vrea a fi piele naturală, cel mai sigur este să apelezi la expertiza unui profesionist. Experții în piele, cum ar fi cei care lucrează în magazine specializate, în cizmării sau în cadrul serviciilor de restaurare a pielii, îți pot oferi adesea informații despre autenticitatea unui produs din piele.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments