UTILE

Cum să păstrezi cafeaua măcinată ca să fie proaspătă și plină de aromă

  Cafeaua măcinată păstrată într-un loc ferit își păstrează prospețimea și savoarea. Tot ce trebuie să faci este să știi să o depozitezi corect. Uite cum să păstrezi cafeaua măcinată fără ca aroma să se schimbe. 

  Fără cafea, nicio dimineață n-ar fi posibilă. Acesta ar putea să fie un motto al băutorului de cafea. Însă, în realitate, cafeaua este licoarea care face trezirea mai ușoară în fiecare dimineață. O sursă clară de energie, cafeaua este un adevărat ritual matinal și o plăcere. 

  Ca să ai în continuare parte de o ceașcă de cafea bună în fiecare dimineață, e important să știi cum se păstrează. În cele ce urmează îți detaliem tot ce trebuie să știi.

  Cum să păstrezi cafeaua măcinată în mod corect

  cum sa pastrezi cafeaua macinata shutterstock

  Cafeaua păstrată în mod corect își păstrează aroma și prospețimea. În cazul cafelei măcinate, procesul de oxidare este mai rapid și favorizează pierderea aromei. În contact cu aerul, și cafeaua boabe începe să oxideze. 

  Indiferent de ce tip de cafea ai, important e să estompezi cât mai repede efectele oxidării. Dacă punga cu care vine cafeaua poate fi resigilată, atunci acesta este cel mai bun mod de a o postra. 

  Dacă nu ai punga cafelei, atunci poți folosi una care are zipper. Înainte să închizi punga scoate tot aerul. La fel de bine funcționează și un recipient etanș din sticlă opacă, ceramică sau metal. 

  Cum să păstrezi cafeaua măcinată: unde să nu o depozitezi

  Ca să se mențină proaspătă, cafeaua măcinată trebuie să fie păstrată și depozitată într-un loc cu temperatură constantă. Locul trebuie să fie, de asemenea, uscat și ferit de razele soarelui sau de surse de căldură.  

  Nu depozita cafeaua măcinată în dulapuri din zona aragazului. Totodată, cafeaua nu se depozitează la frigider. Umezeala poate pătrunde în ambalaj și o poate face să oxideze mult mai repede. Mai mult, cafeaua poate să absoarbă mirosurile alimentelor din frigider. 

  În schimb, cafeaua poate fi păstrată la congelator dacă este sub formă de boabe. Va trebui să porționezi cafeaua în mai multe pungi cu închidere etans și să lași suficient de mult spațiu. Scoate aerul înainte de depozitare. 

  În ceea ce privește consumul, cafeaua pusă în cești spălate cu detergent de vase nu va avea gustul dorit. Ceștile de cafea trebuie spălate doar cu apă fierbinte. Detergentul de vase poate schimba aroma cafelei. 

  Ce să știi despre cafea: 

  • Există o limită a consumului moderat de cafea. 400 de grame de cafeină pe zi sunt suficiente pentru un adult. Adică 5 – 6 cești de cafea de concentrație medie; 
  • Prin fierbere, cafeaua își păstrează din nutrienți, însă crește concentrația de cafeină; 
  • Cafeaua este bogată în antioxidanți. Consumată moderat, în prima parte a zilei, cafeaua este considerată o băutură sănătoasă; 
  • Consumul excesiv de cafea poate spori starea de anxietate, poate da dureri de cap, iar calitatea somnului poate fi afectată; 
  • Arabica este cafeaua consumată cu preponderență la nivel global; 
  • Toată cafeaua consumată în lume crește pe Centura de cafea situată între Tropicul Racului și cel al Capricornului. 
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum să păstrezi cafeaua măcinată ca să fie proaspătă și plină de aromă