DESIGN INTERIOR

4 tipuri de finisaje pentru pereți interiori super căutate în 2021 și unde le găsești

  Dacă încă mai crezi că pereții-accent finisați cu vopsea colorată obișnuită sunt ultima tendință în materie de design interior, e timpul să iei notițe. Îți facem cunoștință cu cele mai căutate finisaje pentru pereți interiori în 2021.

  Oricât de mult ar conta piesele de mobilier, decorațiunile, poate chiar și textilele pe care le aduci într-o amenajare, dacă nu ai o bază bună de la care să pornești, spațiul nu va arăta la adevăratul lui potențial. Contează foarte mult ce finisaje pentru pereți interiori aplici, iar dacă vrei ca locuința ta să fie la curent cu noutățile, ți le prezentăm mai jos.

  1. Vopsea cu finisaj metalic și aspect catifelat

  animamundi
  Vopseaua cu finisaj metalic Animamundi se potrivește în living

  „Vopseaua cu un finisaj metalic și aspect catifelat se recomandă a fi aplicată la interior, pe un perete plin, fără gol de ușă sau de geam”, spun designerii Novacolor. Recomandarea lor este să o folosești, de exemplu, în spatele canapelei din sufragerie, însă se potrivește și în dormitor. Și o poți folosi cu o mulțime de stiluri de design interior, dacă alegi culoarea inteligent. Dacă vrei să vezi ce opțiuni ai, găsești o astfel de vopsea la Novacolor. Sortimentul se numește Animamundi, iar la noul showroom Color Smart deschis în zona Aviatorilor din București poți vedea mai multe mostre.

  2. Vopsea cu aspect de beton aparent

  concrete
  Vopseaua cu efect de beton aparent e versatilă și se potrivește cu mai multe stiluri de amenjare

  Dacă ești fan declarat al stilului industrial, te vei bucura să afli că unul dintre cele mai trendy finisaje pentru pereți interior anul acesta este vopseaua cu aspect de beton aparent. „Se poate aplica prin mai multe tehnici, obținându-se diferite efecte și culori, și poate fi utilizată atât interior, cât și în exterior”, spun designerii Novacolor. În portofoliul Color Smart găsești sortimentul premium Archi+ Concrete care poate fi folosit în acest scop, dar găsești și variante în magazinele de bricolaj, cum ar fi Tencuiala structurată cu efect de beton de la Hornbach sau sortiemntul Beton Efect de la Oskar.

  3. Vopsea cu aspect de rugină

  vopsea efect rugina novacolor
  Vopseaua cu efect de rugină de la Novocolor are în compoziție pilitură de fier

  Deși sună mai mult a estetica urâtului, vopseaua cu aspect de rugină poate arăta foarte bine într-o amenajare în stil vintage, eclectic sau chiar industrial. „Are în compoziție pilitură de fier, iar cu ajutorul unui lichid special cu efect antichizant putem obține un finisaj de rugină controlată”, detaliază designerii Novacolor. La ei găsești sortimentul numit Ironic, iar în magazinele mass-market ai varianta de la StyleColor.

  4. Vopsea cu aspect de stucco marocan

  tadelakt 2
  Vopseaua cu efect de stucco marocan poate da un aer exotic amenajării tale

  Potrivită în special pentru zona băilor, vopseaua cu aspect de stucco marocan poate aduce un aer exotic amenajării tale. „Finisajul obținut din acest produs ne poate duce cu gândul la o lastră – o bucată mare din piatră naturală, marmură sau granit, din care se realizează glafuri, blaturi, trepte etc.”, explică designerii Novacolor. În portofoliul lor găsești acest sortiment sub denumirea Archi+ Tadelakt. Dacă vrei să obții un efect asemănător într-o amenajare cu buget ceva mai scăzut, găsești în magazinele de bricolaj sortimentul Stucco Veneziano de la Kober.

  Fotografii: Novacolor

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  4 tipuri de finisaje pentru pereți interiori super căutate în 2021 și unde l...