
Felul în care dormi chiar îți afectează organele sau starea de bine. Cea mai bună poziție de dormit este cea care se potrivește nevoilor tale, însă poate avea impact asupra inimii sau stomacului, de exemplu. Uite care este cea mai bună poziție de dormit pentru inimă. Îți spunem cum și de ce să adopți această poziție. Află mai multe, din articol.
Atenție: informațiile următoare sunt rezultatul unei documentări. Nu reprezintă poziții oficiale ale unor cadre medicale ori concluzii ale unor studii.
Este important să alegi poziția care se potrivește cel mai bine nevoilor tale individuale și să consulți un medic specialist dacă ai probleme generale de sănătate ori legate de somn.
Poziția de somn îți influențează starea de sănătate?
Da, poziția în care dormi influențează semnificativ starea ta de bine, precum și sănătatea inimii, digestia sau respirația. Alegerea unei poziții adecvate poate ameliora simptomele unor afecțiuni și poate preveni apariția altora.
De exemplu, dormitul pe partea stângă poate facilita drenajul limfatic și funcționarea splinei, în timp ce dormitul pe partea dreaptă poate fi benefic pentru persoanele cu insuficiență cardiacă.
Care este cea mai bună poziție de dormit pentru inimă

Când vine vorba de sănătatea inimii tale, poziția în care dormi poate avea impact asupra acestui organ vital.
În general, persoanele care au insuficiență cardiacă sunt cele care pot să adopte anumite poziții de somn cu impact pozitiv asupra inimii.
Dormitul pe partea dreaptă reduce presiunea exercitată asupra inimii de către alte organe interne, cum ar fi ficatul și plămânii, fiind astfel o poziție recomandată. În plus, dormitul pe partea dreaptă poate îmbunătăți fluxul sanguin.
Cum să adopți această poziție:
- Așază-te pe partea dreaptă, cu picioarele ușor flexate;
- Folosește o pernă între genunchi pentru a menține alinierea coloanei vertebrale;
- Asigură-te că perna pentru cap susține gâtul într-o poziție neutră.
Pe ce parte trebuie să dormi dacă ai probleme cu stomacul
Pe de altă parte, dormitul pe partea stângă este recomandat pentru persoanele cu reflux gastroesofagian, deoarece această poziție poate ajuta la menținerea acidului gastric în stomac și prevenirea refluxului în esofag.
Practic, dormitul pe partea stângă te ajută să nu ai probleme cu stomacul.
De asemenea, această poziție poate facilita procesul de digestie. Stomacul și pancreasul se află în partea stângă a corpului, iar dormitul pe partea stângă poate ajuta la menținerea acidului gastric și a enzimelor digestive într-un loc mai favorabil pentru fluxul lor în intestinul subțire.
Alte poziții de somn benefice sănătății tale

La final, uite 3 recomandări de poziții de somn care te pot ajuta să te relaxezi sau îți ameliorezi starea de sănătate:
Pe spate: Dormitul pe spate menține coloana vertebrală într-o poziție neutră și poate reduce durerile de gât și spate. Este, de asemenea, benefic pentru prevenirea ridurilor faciale. Totuși, această poziție poate agrava sforăitul sau apneea de somn la persoane care prezintă simptome.
Poziție fetală: Această poziție, în care genunchii sunt trași spre piept, poate fi confortabilă și benefică pentru femeile însărcinate. Cu toate acestea, dacă este prea strânsă, te poate condiția să respiri mai greu.
Pe burtă: Dormitul pe burtă este, în general, nu este încurajat, deoarece poate cauza dureri de gât și spate din cauza poziționării incorecte a coloanei. Totuși, poate reduce sforăitul la unele persoane.
-
DESIGN INTERIOR
Cele mai relaxante culori pentru dormitoare. 7 amenajări din care să te inspiri pentru o atmosferă zen
Culorile pot influența starea de spirit și calitatea somnului.
-
UTILE
De ce scârțâie patul cu somieră? Cum rezolvi repede această problemă
Rezolvarea este foarte rapidă odată ce află cauza sunetelor nedorite.
-
UTILE
Se poate face intabulare fără succesiune? Ce trebuie să știi înainte de a începe procedura
Legea arată ce ai de făcut, chiar și ce excepții există.