UTILE

Ce să faci dacă s-a blocat cheia în ușă: metode simple care rezolvă problema rapid

  Imaginează-ți următoarea situație: ajungi acasă după o zi lungă și cheia îți rămâne blocată în ușă, fără să mai iasă. Problema poate să fie rezolvată destul de ușor, dar nu neapărat cu folosirea forței. Uite ce să faci dacă s-a blocat cheia în ușă, cum să acționezi și cum să previi problema. 

  Deși poate să fie o situație neplăcută și plină de stres, cheia blocată în ușă poate avea rezolvare. Există mai multe soluții prin care să acționezi dacă cheia s-a blocat în ușă. Important e să îți păstrezi calmul și să acționezi eficient. 

  Iată ce ai de făcut dacă te confrunți cu situația în care s-a blocat cheia în ușă

  Ce să faci dacă s-a blocat cheia în ușă: cauze

  De cele mai multe ori, cheia rămâne blocată în butucul ușii din cauza uzurii sale. O cheie deteriorată nu va mai activa butucul și va rămâne blocată. De asemenea, o altă cauză a problemei poate să fie butucul montat defectuos. Care să nu acționeze la comanda cheii atunci când se pornește mecanismul de închidere. 

  Există și câteva semne care te avertizează că o să ai o problemă. Unul dintre ele este dat de cheia care intră cu dificultate în butuc. 

  La fel, și rotirea cheii, mișcare însoțită de zgomote neobișnuite, poate semnala faptul că o să ai de-a face cu probleme. Nu în ultimul rând, senzația de rezistență la deschidere sau închidere poate duce la blocarea cheii. 

  Ce să faci dacă s-a blocat cheia în ușă: metode de aplicat

  Odată blocată, cheia nu trebuie forțată. În caz contrar se poate rupe, iar butucul poate fi deteriorat. Pentru deblocare, ai nevoie de un lubrifiant care să reducă frecarea între cheie și butuc. 

  Îți pot fi de folos uleiul de gătit, uleiul de mașină sau un spray special pentru lubrifiere din magazinele de profil. Odată aplicat, lubrifiantul acționează pentru câteva minute și poate duce la deblocarea cheii. 

  Forța cu măsură poate să fie utilă dacă lubrifiantul nu funcționează. O să ai nevoie de un clește cu care să tragi cheia ușor în timp ce o și rotești. Metoda poate funcționa dacă nu se aplică forță majoră. 

  Poți să încălzești cheia pentru dilatarea metalului și astfel să o deblochezi. Un uscător de păr poate fi soluția ideală. La fel, flacăra unei brichete. Nu încălzi cheia prea rău și încearcă să o scoți cu grijă odată ce s-a încins. 

  În cele din urmă, dacă nicio metodă nu funcționează, ai nevoie să apelezi la ajutorul unui specialist. Un lăcătuș poate rezolva problema rapid și poate determina dacă ai nevoie de o cheie nouă sau de un butuc nou. 

  Ce să faci dacă s-a blocat cheia în ușă: cum previi

  Situația neplăcută a blocării cheii în ușă poate să fie evitată sau prevenită. Important e să ții cont de semne și să verifici toate componentele implicate. 

  Cheia și butucul pot să fie lubrifiate din când în când pentru a reduce frecarea și a minimiza riscul de blocare. 

  Cheia în sine trebuie să fie verificată periodic. Orice minimă deformare poate cauza un blocaj. Înlocuirea cheii la o perioadă de timp cu o replică poate fi de ajutor. 

  Nu forța butucul în nicio situație. Utilizarea forței excesive face ca butucul să se slăbească și să nu mai funcționeze în contact cu cheia. 

  Cheamă periodic un lăcătuș să verifice butucul și integritatea mecanismului. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce să faci dacă s-a blocat cheia în ușă: metode simple care rezolvă probl...