Case

O casă din România, pentru prima oară în finala prestigiosului concurs de arhitectură Living Spaces

  Este pentru prima oară când un proiect arhitectural din România primește o recunoaștere de o asemenea anvergură din partea Fundației Mies van der Rohe Barcelona. Vorbim despre Casa ADN BA – situată în minunatul cartier rezidențial Dumbrava Vlăsiei -, care se află printre cei cinci finaliști ai prestigiosului concurs Living Spaces – Simon Architecture Prize.

  Acest concurs internațional a ajuns deja la a patra ediție și reunește cele mai bune 186 de proiecte de arhitectură ale ultimilor ani.

  „Suntem încântați și onorați că proiectul nostru, o locuință individuală gândită special pentru Dumbrava Vlăsiei, este primul din România care se află în finala unui concurs de anvergură mondială. Mulțumim clientului nostru pentru oportunitatea dată, ocazie rară care ne-a permis să explorăm teme și valori într-un proiect contemporan și totodată atemporal,” spune Andrei Șerbescu, arhitectul care a condus echipa de arhitecți ADN BA.

  Această recunoaștere este o validare a „excelenței și curajului, două constante ale demersului arhitectural pe care Dumbrava Vlăsiei îl propune publicului român”.

  Dumbrava Vlăsiei vine cu niște proiecte de case cu totul și cu totul speciale, semnate de arhitecți români importanți, care reușesc să aducă avantgardismul într-o notă firească. Aceste proiecte unice de arhitectură au fost premiate de către jurii naționale și internaționale în cadrul Anualelor de Arhitectură 2019 și 2020, dar și a Bienalei din 2021.

  „Casele de autor sunt dedicate unui public restrâns care își asumă cu pasiune preferințele legate de locuire. Totodată aceste proiecte sunt o sursă de inspirație pentru toți aceea care doresc să își clădească o casă, un cămin în Dumbrava Vlăsiei într-un spațiu natural remarcabil, protejat și pus în valoare de un plan urbanistic vizionar și responsabil. Un set de reguli de urbanism completat de recomandările de conduită internă oferă viitorilor rezidenți posibilitatea nu doar de a se exprima arhitectural într-un mod unic, asumat estetic, dar și de a se bucura de liniște, discreție și siguranță,” spune Maria Ioan, Senior Sales Manager Dumbrava Vlăsiei.

  Dumbrava Vlăsiei: sustenabilitate și comunitate aproape de pădure

  Dumbrava Vlăsiei propune un nou tip de viziune care reinventează pentru România conceptul de oraș – sustenabil, confortabil și liniștit, cu infrastructură modernă integral finalizată, în armonie cu spațiul natural unic oferit de pădure. Aici fiecare familie are libertatea de a veni cu propriul proiect de locuință, iar ținuta arhitecturală dată de casele de autor deja construite oferă o perspectivă reală despre cum este Dumbrava Vlăsiei.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  O casă din România, pentru prima oară în finala prestigiosului concurs de ar...