DESIGN INTERIOR

Cum arată o casă premiată din cartierul rezidențial Dumbrava Vlăsiei, aflat la 30 kilometri de București

  Curat – este cuvântul care descrie cel mai bine conceptul de design al casei Teacă din cartierul rezidențial Dumbrava Vlăsiei. Este o casă premiată, pe care am vizitat-o în cadrul evenimentului Întâlniri de Toamnă și care ne-a impresionat prin minimalismul său, care predomină atât în arhitectura construcției, cât și în amenajarea interioară, până la cele mai mici detalii.

  Casa, câștigătoare a Marelui Premiu de Arhitectură/Anuala de Arhitectură 2020, a fost concepută de arhitectul Radu Teacă în colaborare cu arhitecții Andrei Teacă și Pietro Dorissa. Are o suprafață totală utilă de 253 metri pătrați și include trei dormitoare, trei băi, două terase și un garaj pentru două mașini.

  Proprietatea, aflată în complexul rezidențial Dumbrava Vlăsiei, la o distanță de aproximativ 30 kilometri de București, se vinde la un preț de aproximativ 890.000 euro. Clădirea este dotată cu sistem automatizat de climatizare Gewiss, pompă geotermală, încălzire prin pardoseală și ventiloconvectoare instalate în plafon.

  Compartimentarea ei este fluidă, holul se deschide către bucătăria open space cu dining în partea stângă, iar în dreapta se trece către living și cele trei dormitoare.

  Acoperișul creează o ierarhie a spațiilor interioare

  casa teaca dumbrava vlasiei
  Casa are o arhitectură geometrică atipică, cu un acoperiș în pante de diferite înălțimi

  Arhitecții au acordat pe atât de multă atenției exteriorului, câtă au acordat și interiorului. Acoperișul este format din mai multe ape de diferite înălțimi, imitând natura. Este gândit astfel încât să se integreze armonios în peisajul cartierului Dumbrava Vlăsiei și să continue, vizual, motivul câmpiilor din jur.

  intrare casa teaca dumbrava vlasiei 2
  Primul lucru pe care îl observi de la intrare este lumina naturală și albul uniform, impecabil

  Iar modul în care este gândit acoperișul are efect inclusiv asupra esteticii interioare, creând o ierarhie a spațiilor. Conform arhitectului, livingul are înălțimea cea mai mare, urmat de dormitorul matrimonial, dining și apoi celelalte încăperi.

  Mobilierul se subscrie și el stilului minimalist și este mascat în pereți. Toate spațiile de depozitare, dulapurile înzidite, bibliotecile sunt integrate în pereți. Paturile din dormitoare sunt singurele care ies „în relief”.

  Insula de bucătărie-statement este vizibilă din exterior

  În bucătărie, însă, insula nu este doar o piesă de mobilier, ci un obiect-statement, cu design geometric, în același stil cu arhitectura casei.

  Bucătăria este probabil vedeta întregii clădiri, fiindcă are deschidere spre exterior printr-un perete vitrat, care aproape că expune insula de bucătărie minimalistă, cu aspect avangardist. Simplu spus, este prima pe care o zărești din afara casei și cea care ne-a atras și pe noi când ne-am apropiat de casă.

  Livingul are o suprafață de 73 metri pătrați și este inundat de lumină naturală. La momentul vizitei noastre, în interior se desfășura o expoziție Fine Art semnată Marie Nouvelle, expoziție organizată tot în cadrul evenimentului Întâlniri de Toamnă, desfășurat în weekendul 16-19 septembrie.

  Plante, mașini retro și relaxare în aer liber la Întâlniri de Toamnă

  Programul a mai inclus numeroase expoziții de plante și flori, prezentări și workshop-uri de amenajare a grădinii, dar și un show de mașini retro. Ziua de vineri, 16 septembrie, s-a încheiat cu un concert acustic special URMA Just Strings. Sâmbătă, 17 septembrie, au avut loc și proiecții de film în aer liber, iar duminică, 18 septembrie, au fost organizate câteva jocuri pentru copii și concursuri.

  Evenimentul a fost organizat în parcul complexului rezidențial Dumbrava Vlăsiei, amenajat cu pufuri și pături pentru relaxare în aer liber și, bineînțeles, cu plante expuse peste tot în zona verde.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum arată o casă premiată din cartierul rezidențial Dumbrava Vlăsiei, aflat...