LIFE

Cum poți să ții animalul de companie departe de bradul împodobit

Împodobești bradul de Crăciun, te uiți la el cu mulțumire și cu coada ochiului vezi că pisica îi dă deja târcoale. Pisicile adoră să se cațere în el și să se joace cu ornamentele, iar câinii fac ture în jurul lui și se zbenguie sub el de bucurie adesea dărâmându-l. Cum îi ții departe de brad? Avem câteva idei.

Dacă ai animale de companie care sunt prea prietenoase cu bradul (unii sunt mai norocoși și ale lor sunt neinteresate) și nu vrei să renunți la pomul de Crăciun, uite cinci trucuri care te vor ajuta.

1. Ține-i în altă cameră

animale de companie

Singură metodă garantată ca să protejezi pomul de Crăciun de micuțele patrupede este să le interzici accesul la el. Poți folosi pe perioada sărbătorilor o poartă de siguranță în cadrul ușii de la camera în care e bradul ca să ții câinele la distanță.

Tot pentru câini, mai poți pune în jurul bradului un țarc extensibil. Nu arată prea drăguț, dar dacă vrei să pui ideea asta în aplicare, îl poți decora cu luminițe și fundițe ca să arate mai plăcut.

2. Leagă bradul

animale de companie brad

Deși nu-ți va împiedica pisica să sară în el, metoda asta te va ajuta să ții bradul în picioare în ciuda încercărilor patrupezilor de a-l face una cu podeaua.

Practic, pui un mic cârlig în peretele din spatele bradului, în care agăți un fir de susținere cu care legi trunchiul copacului. Dacă ai un brad de dimensiuni mari, s-ar putea să ai nevoie de două cârlige pentru extra susținere și să prinzi trunchiul din două unghiuri diferite.

3. Folosește spray repelent pentru animale de companie

animale de companie spray

Sunt anumite mirosuri pe care majoritatea animalelor de companie nu le suportă. Pisicile de obicei nu suportă mirosurile de citrice, în timp ce câinilor nu le place amarul. La petshop vei găsi astfel de spray-uri cu care poți pulveriza în jurul bradului. Ține totuși cont că atunci când se duce mirosul, va trebui să pulverizezi din nou. Și bineînțeles, există și animale pentru care metoda asta nu va funcționa.

O altă opțiune similară este un pulverizator special pentru animalele de companie care se activează la mișcare. Nu are arome, ci pulverizează doar aer cu scopul de a să speria animalele atunci când se apropie de zona interzisă. Partea mai puțin bună la soluția asta e că te poate deranja și pe tine când treci pe lângă brad și costă mai mult decât restul soluțiilor.

4. Folie de aluminiu

Dacă pisica ta adoră să se cațere, poți să o împiedici să-ți escaladeze bradul de Crăciun cu ajutorul foliei de aluminiu. Pisicilor nu le place în general sunetul pe care îl face folia de aluminiu atunci când ia contact cu lăbuțele lor. Așa că poți pune în jurul bazei pomului folie de aluminiu. Doar să te asiguri că bradul este la distanță de obiectele de mobilier de pe care pisica ar putea plonja pe ramurile superioare.

5. Decorează pomul conform obstacolelor

Pentru mulți câini, ornamentele sunt pur și simplu doar niște mingii interzise. Așa că, dacă nu merge nicio altă soluție, decorează bradul cu ornamente care nu se sparg. O idee bună și dacă ai copii mici. O altă variantă ar fi să pui ornamentele mai delicate pe ramurile superioare ale bradului. Și renunță și la ornamentele în formă de acadele sau alte lucruri care cer să fie mâncate.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

VIDEO The Dog’s Home: de la câinele meu am învățat să nu îmi pierd încr...