LIFE

6 tips&tricks ca să organizezi eficient și corect un baby shower la tine acasă

  Petrecerea de baby shower e un trend în continuă creștere, tot mai multe viitoare mămici dorind să-și sărbătorească sarcina în acest fel. Iar multe dintre ele aleg un baby shower acasă. Tocmai de aceea am pregătit o serie de tips&tricks cu ajutorul cărora să organizezi eficient și corect un baby shower la tine acasă. 

  Trăim vremuri moderne, așa că avem parte și de obiceiuri și sărbători moderne. Aici se înscrie și petrecerea de baby shower care a devenit un trend tot mai popular de sărbătorire a viitoarei mămici și a copilului ei. 

  Originea ideii moderne de petrecere baby shower a pornit în anii 1950, în Statele Unite ale Americii, în timpul perioadei de boom natal. Scopul, în acele vremuri, era de a oferi viitoarei mame toate lucrurile de care ar avea nevoie pentru viitorul nou-născut. Scop care s-a păstrat până în zilele noastre. Un fel de celebrare utilă care să aducă beneficii mamei și copilului

  În prezent, unele petreceri de baby shower se organizează în diverse localuri, cu ajutorul unui planner sau organizator de evenimente, în funcție de nevoi și de dorințe. O astfel de petrecere, într-un astfel de context, poate să fie destul de costisitoare și plină de evenimente neprevăzute. Așa că unele viitoare mame cer expres ca petrecerea de baby shower să le fie făcută acasă. 

  Dacă te afli în situația în care vrei sau trebuie să organizezi o petrecere de baby shower acasă ți-am pregătit o serie de sfaturi utile care te pot ajuta să faci dintr-o astfel de întâlnire o idee de rememorat. 

  Iată, mai jos, câteva tips&tricks prin care să organizezi eficient și corect un baby shower la tine acasă. Și nu uita că viața se schimbă atunci când ai un copil

  1.Baby shower acasă: timing-ul e foarte important

  Cel mai bun moment pentru a organiza o petrecere de baby shower la tine acasă este atunci când viitoarea mamă se găsește la sfârșitul celui de-al doilea trimestru de sarcină. Aceea este perioada în care viitoarea mamă încă se simte confortabilă să facă diverse activități, să participe activ și să se miște fără să-și epuizeze prea mult din energie. 

  În aceeași măsură, odată ce ai setat o zi și o oră, sau măcar o perioadă anume, realizează niște invitații și trimite-le din timp. Ideal ar fi să trimiți invitațiile pentru baby shower cu cel puțin o lună înainte. În felul ăsta toți cei invitați vor avea timp suficient să își organizeze celelalte planuri în jurul acestei petreceri de baby shower, chiar dacă locuiesc cu tine în același oraș sau nu. 

  2.Baby shower acasă: alegerea temei de petrecere

  baby shower acasa shutterstock
  Poți să ieși din convenționalul celor două culori cu alegeri îndrăznețe, dar simple Foto: Shutterstock

  Tema unei petreceri de baby shower este o chestiune foarte importantă, în așa fel încât reușita evenimentului să fie garantată. Nu trebuie să te limitezi în alegerile clasice de albastru pentru băieței și roz pentru fetițe. Însă nici nu exclude dorințele viitoarei mămici. Ar fi indicat să te consulți cu ea înainte și să îi ceri niște sugestii și direcții. 

  În loc să alegi o temă de petrecere baby shower pentru băieți sau fete poți să experimentezi cu culori și decorațiuni în note simple. Less is more întotdeauna, chiar și pentru o petrecere de baby shower acasă. Poți să alegi teme de inspirație, cum ar fi florile de vară, magia sărbătorilor de Crăciun, un anume anotimp, o idee dintr-un serial animat de exemplu, iar de acolo să aduni elemente simple în jurul acesteia. 

  În ceea ce privește elementele de decorațiune, alege-le să fie cât mai simple și de impact, iar efortul pentru punerea lor în practică să fie minim. Doar faci petrecere de baby shower acasă, nu într-un local. Și da, un mic colț cu baloane cu heliu este o idee bună. Sau câteva decorațiuni cu flori sau lumânări. Lucrurile mici au cel mai mare impact. 

  3.Baby shower acasă: folosește pahare, farfurii și ustensile de unică folosință

  Ține cont mereu că faci o petrecere acasă. Pe cât de importantă e organizarea de dinainte, pe atât de important trebuie să fie și efortul de după. Să speli vase după ce toată lumea pleacă de la petrecerea de baby shower nu e un lucru de dorit. 

  De aceea, indicat este să folosești farfurii, pahare și ustensile de unică folosință. Alege unele care sunt în tema petrecerii și ușurează astfel procesul de curățenie de după petrecerea de baby shower acasă. 

  4.Baby shower acasă: ce meniu să alegi

  baby shower acasa shutterstock
  Meniul de baby shower trebuie ales și funcție de preferințele invitaților Foto: Shutterstock

  Meniul petrecerii de baby shower acasă este, iarăși, o parte importantă a reușitei evenimentului. Un bufet suedez e întotdeauna o idee grozavă, mai ales dacă alegi acele finger food care să fie ușor de mâncat de către toți invitații. Nu e nevoie să așezi multă mâncare la masă pentru că petrecerea de baby shower nu e un botez. 

  Sandviciuri cu diverse umpluturi, salate, mini-pizza, croissante umplute, platouri de fructe și câteva opțiuni vegetariene sunt idei de explorat pentru meniul de petrecere baby shower acasă. Deci ține cont și de preferințele invitaților. 

  Dulciurile sunt și ele importante, așa că nu le omite de pe listă. Brioșe, mini tarte, mini savarine, cannoli, iată câteva deserturi pe care le poți pune în meniu. Desigur, toate acestea pot fi comandate și așezate într-un colț al camerei, de unde se face servirea preparatelor. 

  5.Baby shower acasă: ce cadouri să ceri

  baby shower acasa shutterstock
  Viitorea mămică trebuie să ceară cadouri utile ei și copilului Foto: Shutterstock

  Regula pentru orice baby shower este că viitoarea mămică primește cadouri utile ei și viitorului copil. De la diverse hăinuțe sau diverse accesorii, până la electrocasnice și ustensile care să facă mai ușoară viața viitoare mămici. 

  În cazul petrecerii de baby shower acasă e important ca mama să facă o listă cu dorințe și obiecte necesare ca invitații să știe ce să îi cumpere și să nu îi ia același cadou. Nu uita că partea cu deschiderea cadourilor poate fi un moment plăcut al petrecerii. Așa că stabilește cu invitații când se deschid cadourile. 

  6.Baby shower acasă: e OK să existe câteva reguli

  Fiecare casă vine cu regulile ei. Așa că și o petrecere de baby shower se supune regulilor casei unde este găzduită. Sigur că pot exista și altfel de reguli, cum ar fi dorința viitoarei mame de a nu vorbi despre anumite sentimente pe care le experimentează în sarcină. Toate acestea le poți comunica expres invitaților pentru a nu exista momente neplăcute. 

  Sfaturi extra pentru o petrecere reușită de baby shower acasă: 

  • Implică viitoarea mămică în deciziile importante legate de petrecerea de baby shower acasă. Acordă o atenție deosebită gusturilor ei, dorințelor, dar și lucrurilor care nu îi fac neapărat plăcere. O surpriză e de dorit, dar e mai bine să eviți surprizele nedorite. 
  • E posibil să nu ai în casă atât de mult spațiu pentru a acomoda o mulțime de persoane pentru petrecerea de baby shower. Nu trebuie să cumperi mobilă nouă ca invitații să aibă unde să stea, ci trebuie să gândești smart și eficient. O idee în acest sens ar fi un aranjament cu perne pe podea. 
  • Nu uita că poți să trimiți invitații online. E un mod mai prietenos cu mediul și mult mai eficient de a primi un răspuns. 
  • Dacă e primul tău baby shower ține cont că trebuie să imortalizezi momentul. Așa că viitoarea mămică poate să ceară acest cadou invitaților ei. 

  Sperăm că sfaturile ți-au fost utile. Nu rămâne decât, odată aplicate, să le dai mai departe. Iar apoi să te bucuri de petrecerea de baby shower acasă.

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO 3 lucruri pe care nu știai că le poți face cu un televizor în amenajar...