Viewcatchers
PROIECTE DE AMENAJARE

Apartament amenajat în doar două luni jumate numai cu piese premium, fără cerințe de la proprietari

publicat pe 24 mai 2023

    Un apartament de lux nu înseamnă doar materiale premium și obiecte de mobilier făcute la comandă. Într-o astfel de amenajare în care fiecare lucru este într-adevăr o bijuterie, atât calitatea și execuția lucrărilor, cât și funcționalitatea spațiului contează cel mai mult. Rezultatul final trebuie să fie la fel de frumos atât în prima zi cât și peste un an, doi sau chiar cinci.

    Apartamentul are o suprafață de 75 metri pătrați, care se împart într-un open-space ce cuprinde livingul cu zona de luat masa și bucătăria, două dormitoare, o baie și o cameră tehnică. Apartamentul dispune și de o terasă generoasă de 50 metri pătrați. Echipa Inzaz Line, coordonată de Andra Simanovszky, s-a ocupat de proiectul amenajării, al cărui rezultat final este un apartament de lux, în stil modern. Obiectele și materialele de calitate nu intimidează locuitorul, ci îi oferă un spațiu cald și intim în care se poate simți ca acasă.

    Echipa Inzaz Line a preluat proiectul cu apartamentul semi-finisat.  A fost nevoie să se modifice poziția instalațiilor electrice și sanitare pentru a obține o amenajare cât mai funcțională. Partea de climatizare a reprezentat cea mai mare provocare din punct de vedere estetic. Și-a dorit o abordare diferită și de aceea a ales să coboare tavanul cu 20 centimetri pentru a ascunde tubulaturile și aparatajele aferente aerelor de condiționat și a elibera spațiul. Formarea acestor scafe ascunse a permis și instalarea iluminatului ambiental fără nicio problemă.

    De asemenea, au abordat unitar amenajarea. Paleta de culori este centrată în jurul nuanțelor neutre de gri, a accentelor calde date de lemnul de nuc, completate de texturi premium precum alama și marmura.

    Open-space-ul generos se deschide la capătul holului de intrare într-un spațiu luminos, cald și funcțional care îndeplinește toate nevoile. Zona de zi se desfășoară în buzunarul din stânga și este mobilată eficient, fără exces de corpuri. Compoziția cromatică este una echilibrată. Colțarul în tonuri de gri deschis completează armonios nuanțele închise de lemn din zona media. Aceeași textură de lemn este folosită și la placarea pereților din zona media și canapelei pentru a crea unitate și simetrie în design. Accentele de negru din spatele televizorului și de la comoda de sub el, împreună cu măsuțele de cafea, aduc contrast în spațiu și un plus de eleganță.

    Livingul și bucătăria sunt legate printr-o treaptă de acces către balcon. Pentru a transforma acest element de construcție dintr-unul anost într-un estetic, arhitecții de la Inzaz Line au ales să-l îmbrace în microciment negru pentru contrast, dar și pentru durabilitatea îndelungată a materialului. Banda LED din partea inferioară dă impresia de plutire și înrămează întreagă treaptă și zona media din living. Astfel, echipa Inzaz Line a transformat un dezavantaj al acestui spațiu într-un element elegant ce conturează și leagă subtil cele două spații între ele.

    Bucătăria se desfășoară pe două laturi, în tonuri de gri deschis, accente de negru și sticlă fumurie. Pentru a crea un spațiu luminos, coloanele încastrate în nișa laterală sunt compuse din corpuri închise și corpuri tip vitrină cu fronturi din sticlă fumurie care permit luminii să pătrundă în toată profunzimea spațiului. Cealaltă latură conține zona de gătit, cu plita, cuptor și chiuveta amplasată în fața ferestrei. Blatul negru tip marmură este folosit și ca panou antistrop și creează o compoziție armonioasă cu nuanțele neutre de gri.

    În cele două dormitoare, spațiul restrâns a fost o provocare. Pe lângă patul de două persoane, cele două încăperi trebuiau să cuprindă o zonă de depozitare și zonă cu televizor. Pentru a rezolva problema, Andra a îmbrăcat peretele cu ușa în corpuri de depozitare în care a încadrat o nișă pentru televizor. Pentru a o scoate în evidență și aduce și plus de eleganță în acest apartament de lux, ea a placat peretele din spatele televizorului cu o foaie de alamă. Datorită suprafeței vitrate mari din ambele camere, acest material reflectă plăcut lumina naturală în întreaga încăpere.

    Mobilierul este alb, cu accente de lemn și auriu. Ușile din ambele încăperi sunt mascate în decor, fie prin placarea lor cu riflaje sau prin vopsirea lor în alb pentru a da impresia de continuitate între dulap-perete-ușă.

    Peretele din spatele paturilor este placat cu tăblie tapițată cu catifea și riflaje pe care sunt montate corpuri de iluminat cu accente de auriu. Aceste elemente creează un punct de focus în ambele încăperi.

    Baia este singura încăpere finisată în alb și negru. Andra a ales să folosească ceramica tip marmură, albă cu accente de negru, atât pentru pardoseală cât și pentru pereți. Zona dușului este îmbrăcată complet în negru pentru a crea un punct de focus și a da profunzime spațiului. Restul accesoriilor și obiectelor sanitare sunt fie negre sau albe, iar piesa de rezistență este lavoarul free-standing realizat complet din același tip de ceramică regăsită în restul băii.

    Pornind de la ideea de unitate și continuitate în design, echipa Inzaz Line a optat pentru o pardoseală specială care se regăsește în toată casa, mai puțin în baie. Pardoseala folosită este tip SPC (stone plastic composite), „un tip de pardoseală de vinil de lux care are în combinație piatră (de obicei calcar) și plastic (de obicei clorură de polivinil sau PVC),” spune ea. L-a ales pentru durabilitatea sa, pentru rezistența la apă și modul ușor de întreținere.

    Un proiect bine organizat

    Și atunci e posibil să te întrebi: cât durează ca să aduci la viață un astfel de proiect? Două luni jumătate, de atât a fost nevoie pentru a implementa proiectul.

    Un timp atât de scurt cere o foarte bună organizare atât în faza digitală cât și în faza de șantier. Este nevoie să iei decizii la rece și să anticipezi probleme înainte ca ele să apară pentru a putea găsi o soluție. De asemenea, termenele de livrare (pentru finisaje) și de execuție (pentru mobilier) joacă și ele un rol important. În cazurile cele mai fericite, durează aproximativ șase săptămâni livrarea ceramicii. În cazurile mai puțin fericite poate dura și câteva luni, în funcție de producția în fabrică. Dacă nu vrei să aștepți, atunci alege finisaje care sunt deja pe stoc sau în depozit. În cazul mobilierului realizat pe comandă depinde foarte mult de producători și de disponibilitatea acestora.

     

     

    Tips&tricks pentru amenajare de la Inzaz Line

    • Succesul unei amenajări reușite începe cu certitudine de la un plan cuprinzător și funcțional. Vă recomandăm să studiați bine fluxurile unui spațiu și toate contextele pe care acesta le formează.
    • Pentru o compoziție armonioasă apelați la jocuri de volume și nu excludeți înălțimea. Ea ajută la formarea triunghiului vizual și a centrului de interes dintr-o încăpere.
    • Este important să urmărim un limbaj comun între elemente pentru ca ele să comunice între ele și să creeze un fir unitar al poveștii vizuale. De exemplu, să folosim aceeași textură peste tot, indiferent de funcțiunea spațiului.
    • Acolo unde există posibilitatea apelați la un diriginte de șantier care să poată să urmărească evoluția șantierului. Este extrem de important pentru a obține o amenajare de calitate.
    • În momentul în care alegeți finisajele, țineti cont de durata lor de viață si de cât sunt de potrivite în contextul pe care îl aveți.

    Foto: Viewcatchers

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments