
Un cuplu din Israel și-a amenajat de la distanță apartamentul cu două camere din București
publicat pe 04 apr. 2023Hotărâți să investească în piața imobiliară din România, doi tineri proaspăt căsătoriți și-au cumpărat un apartament nou-nouț în Capitală, în zona Floreasca. Cu 30.000 euro și ajutor de specialitate, și-au amenajat și utilat complet apartamentul, cu dublu scop: închiriere și petrecere a vacanțelor în țară.
O familie cu naționalitate mixtă (ea – româncă, el – israelian) a cumpărat în 2022 un apartament cu două camere (70 metri pătrați) direct de la dezvoltator, cu finisajele gata montate. Intenția de bază a fost să îl închirieze în regim hotelier, iar în subsidiar să locuiască în el în timpul vacanțelor petrecute în România. Amenajarea s-a desfășurat de la distanță, căci cei doi locuiesc în Israel. Pentru ca totul să decurgă fără probleme, au apelat la ajutorul Ancăi Marinescu, designer de interior la Simetrica Design.
Puncte slabe vs. puncte forte
Dezavantajul principal al acestui apartament este amprenta la sol destul de mică. În contra-partidă vine însă înălțimea mare a camerelor, de 2,9 metri, ceea ce face ca aportul de lumină naturală să fie unul substanțial. De altfel, lumina naturală ajută enorm în contextul în care proprietarii și-au dorit multe culori puternice în amenajare.
Conceptul de amenajare are la bază stilul eclectic, adică o alternanță interesantă de vintage, industrial și modern. Primul stil îl regăsim la finisajele tip metal ruginit ale corpurilor de iluminat, pe cel industrial la efectele decorative tip beton aparent ale pereților, la caramida aparentă, la cadrele metalice și micul mobilier cu structură metalică. Stilul modern este reflectat de mobilierul cu linii drepte, de iluminatul tehnic și sticla riflată. Contrastele puternice dintre texturi și mixul de culori creează un ambient dinamic, ce inspiră voie bună.
„Punctul de pornire al amenajării este peretele multicolor din living, decorat cu un tapet de pe society6.com. Acesta este primul produs ales, chiar înainte de definirea conceptului. A rezultat o compoziție cu aer de vacanță, care te îmbie să te aduni la o seară de filme cu prietenii”, spune Anca.
Energia emanată de tapet este completată de cea a canapelei model Richards, de la Divanissimi, printre puținele canapele extensibile pe picioare care este extrem de confortabilă, după cum spune Anca. Companie îi țin două fotolii din piele ecologică și două măsuțe de cafea de la The Home, un covor de la Bonami și mai multe corpuri de iluminat de la Ferroluce.
Alături de zona de relaxare regăsim și o zonă media, mobilată cu o compoziție modernă, din care fac parte un suport TV, din MDF vopsit negru mat, două etajere deschise și o comodă de la The Home. Compoziția subliniază înălțimea spațiului.
Mix de culori și finisaje
Livingul este delimitat de bucătărie cu ajutorul unei peninsule, care reprezintă totodată locul de luat masa. Peninsula împreună cu mobilierul de bucătărie sunt lucrate pe comandă din MDF vopsit, pentru a se încadra perfect în acest spațiu. Blatul este termorezistent, iar zona de contra-blat este placată cu faianță, pentru o întreținere ușoară.
„Am mers pe nuanțe de verde mat, combinate cu lemn rustic pentru zona de blat și placare ceramică tip cărămidă. Placarea ceramică am vrut să fie foarte subtilă deoarece clientul și-a dorit și cărămidă aparentă în zona de zi. Am hotărât astfel să aleg cărămidă aparentă de accent în zona media și un model mai subtil în bucătărie“, completează Anca.
În dormitorul matrimonial regăsim aceeași nuanță de verde folosită la mobilierul de bucătărie, iar pe tavan același accent de vopsea decorativă folosit pe plafonul din living. Acesta reprezintă, de altfel, un detaliu important în crearea unui decor cu note industriale.
Mobilarea este minimală, cu un pat tapițat de la Mobila Edion și un dulap cu uși de sticlă riflată. Modelul ușilor asigură o vizibilitate redusă în interior și o direcție industrială decorului.
În baie, hol și balcon finisajele erau deja montate, așa că Anca doar a mobilat și accesorizat spațiile cu strictul necesar. Mobilierul de pe balcon este de la Jysk și IKEA.
Provocări multiple
Lucrarea a venit la pachet cu provocări dificile, începând de la sincronizarea și organizarea echipelor în teren la sincronizarea echipelor externe. „Lucratul cu oamenii nu este ușor deloc și meseria noastră depinde 70% de colaboratori externi și 30% de partea de proiectare”, spune Anca.
Proiectul a fost gata în trei luni neoficial și în șase luni oficial. Practic, a durat mai mult deoarece șantierul era în lucru în momentul în care a început amenajarea: nu erau montate finisajele de exterior și nici cele pentru zonele de circulație. În plus, multe întârzieri au fost generate de faptul că nu era curent tras în clădire, nu erau făcute infrastructura de internet, contractul cu Digi și multe altele.
Câteva prețuri
Bugetul total a fost de 30.000 euro și a permis cumpărarea unor piese high-end. Corpurile de iluminat au costat în jur de 4000 de euro, ceramica pentru bucătărie, de la SSAB, – 30 euro/ metru pătrat, vopseaua lavabilă și decorativă de la Color Smart a ajuns undeva la 4000 lei. Din cauza prafului de șantier a fost necesar să se mai dea o mână de alb în toată casa.
Sfaturi de amenajare de la Simetrica Design:
- Lucrați cu finisaje deosebite pentru plafon atunci când aveți camere cu înălțime mare. Investiția în corpuri de iluminat este o altă recomandare. Verificați mereu autenticitatea produselor de design și stabiliți o relație cât mai transparentă cu arhitectul pentru a puncta cele mai bune soluții pentru buget și pentru voi.
- Luați-vă timp pentru rezolvarea contractelor de servicii atunci când vă mutați într-un bloc nou. Perioada contractuală pentru furnizorii de servicii începe puțin mai greoi în momentul în care vă mutați într-un bloc nou. Interesați-vă din timp dacă furnizorul de servicii are acoperire în zona voastră și luați-vă o marjă de zile în plus.
- Vă recomand serviciul de amenajări la cheie, dar să aveți o echipă în care simțiți că puteți avea încredere deplină.
- Recomand tuturor celor care au apartamente în sistem hotelier să lucreze cu sistemele smart lock de la Nuki. Clientul poate controla din orice locație cine are acces în apartament, sistemul având un bridge care face posibilă monitorizarea de oriunde.
Foto: Sabin Prodan
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail contact@lovedeco.ro și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de designerul Anca Marinescu.
-
Apartamente cu 2 camere
Cum arată un apartament de 48 metri pătrați în amenajarea căruia joacă un rol esențial culorile neutre și lumina naturală
-
Apartamente cu 2 camere
Mobilier pe comandă pentru amenajarea unui apartament de 60 metri pătrați, axată pe spații de depozitare ascunse
-
Apartamente cu 2 camere
Dining în balcon și spații de depozitare pe comandă, într-un apartament de doar 40,5 metri pătrați
-
UTILE
Ce trebuie să știi înainte de a demola un perete intr-un apartament
De la evaluarea structurală și până la obținerea autorizațiilor necesare, uite ce să ai în vedere dacă vrei să spargi un perete din locuință.
-
Sponsored
Amenajarea grupurilor sanitare dintr-o clădire de birouri (P)
Într-o clădire de birouri, grupurile sanitare joacă un rol esențial în asigurarea confortului și igienei angajaților și vizitatorilor. Un design bine gândit al acestora contribuie nu doar la o experiență […]
-
UTILE
3 avantaje majore pentru care ar trebui să alegi încălzirea în pardoseală
Senzația de încălzire uniformă este ceva de dorit.