Un apartament de 62 metri pătrați din Cluj e amenajat în așa fel încât pare dublu, iar cheia e mobilierul multifuncțional
publicat pe 05 aug. 2021Sentimentul pe care îl ai atunci când deschizi uşa la noua ta locuinţă poate fi descris ca fericire. Chiria nu mai este o grijă. Poţi să vopseşti pereţii în câte culori vrei, să-i găureşti, să-i dărâmi sau să-i ridici (dacă îţi permite structura, bineînţeles). Poţi să cumperi canapea galbenă pentru living, să plachezi tavane cu lemn şi să ai bucătăria în alb şi negru. Aceasta sunt lucrurile, plus multe altele, care se regăsesc în apartamentul unui cuplu proaspăt căsătorit din Cluj-Napoca.
Amândoi sunt tineri, amândoi sunt pasionaţi de sport. El de fotbal, ea de fitness. Gaming-ul este o activitate comună, iar arta o pasiune pe care o împărtăşesc. Dorinţa cea mai mare a fost ca apartamentul să fie modern, funcţional şi fun. Pe scurt, au vrut o locuință care să le vină ca o mănuşă. Pentru asta au apelat la arhitecta Cindy Gal din Cluj-Napoca, care i-a ajutat să-şi vadă visele îndeplinite.
Apartamentul are 62 metri pătraţi şi este împărţit într-un open space compus din living şi bucătărie, un dormitor, o baie şi hol. Spaţiul a fost nefinisat, „la roşu”, aşa că nu au existat restricţii în ceea ce priveşte designul. Proprietarii au dorit să aibă un apartament bine organizat, cu spaţii generoase de depozitare, ceea ce a rezultat într-o casă în care fiecare colţişor este utilizat la potenţialul său maxim.
„Toate spaţiile au fost gândite unitar”, spune Cindy, pentru a crea un design armonios şi o atmosferă plăcută. Diferitele materiale, culori sau texturi se repetă dintr-o cameră în alta, iar geometria simplă şi liniile curate ale mobilierului şi obiectelor de iluminat ajută la crearea unui spaţiu aerisit şi modern, cu accente din stilul industrial.
Cheia succesului: mobilier multifuncţional
Dulapul alb din hol leagă zona de intrare cu zona de birou din living. Acesta incorporează cuierul pe latura scurtă, iar latura lungă ascunde imprimanta și zone de depozitare din podea până în tavan. Acestea se termină elegant într-un blat de birou din lemn pentru două locuri, o bibliotecă și un perete finisat cu vopsea magnetică neagră pentru notat idei, rețete sau mesaje.
Holul se continuă în partea opusă, spre baie, cu o altă zonă de depozitare. De data aceasta, mobila este neagră, pentru a indica schimbarea funcţională. Zona tehnică se află în spatele acestor uşi: ghenă, tablou electric, maşina de spălat haine şi spaţiu pentru depozitare şi sortare al rufelor.
Trecerea de la un spaţiu la altul se face prin tavanul fals, placat cu lemn masiv, care a fost integrat şi din necesitatea de a masca stâlpul din zona de zi. Intervenţia nu creează însă simetrie, ci împarte încăperea în două zone: cea de lucru, şi cea de relaxare. În oglindă este pardoseala, pentru care s-a folosit același material ca și la placarea tavanului şi a peretelui adiacent.
Zona de zi se distinge de restul încăperilor prin canapeaua de un galben aprins. Împreună cu beanbag-ul gri, măsuţele de cafea din lemn masiv şi zona media, alcătuiesc spaţiul perfect pentru petrecerea timpului liber.
Întrebaţi care este colţul lor preferat, proprietarii au spus: “zona de living cu siguranţă, pata de culoare, locul unde avem vederea spre lac şi în același timp putem viziona serialul preferat. La fel şi zona verde care e capăt de perspectivă din hol, imediat după ce ieșim din cameră în drum să ne savurăm cafeaua”.
Bucătăria este compactă şi multifuncţională. Stilul modern se regăseşte în fronturile simple, vopsite în alb şi negru mat, în blatul de lemn şi mânerele gola. Decorativa gri cu aspect de beton folosită în restul apartamentului apare şi aici, pe panoul antistrop şi este protejată cu sticlă.
Dormitorul este amenajat în același limbaj stilistic. Rama patului este aliniată cu înălţimea sertarelor de la dulap şi noptiera montată pe toata lăţimea peretelui. Scafa pe post de tăblie a rezultat din dorinţa de a masca un alt stâlp prezent în apartament. Zona dintre pat și perete a fost accentuată cu decorativa gri folosită şi în restul apartamentului şi un corp de iluminat suspendat.
Baia a dat cele mai multe bătăi de cap. Deoarece scurgerea de la toaletă era pe lateral, iar vasul de toaletă nu a fost propus suspendat, a fost necesar să fie gândit un mobilier care să incorporeze atât instalațiile sanitare, cât şi lavoarul şi spaţiile de depozitare aferente. Procesul a fost unul obositor, dar rezultatul final este unul frumos, funcțional și elegant.
Detaliile fac diferența
Arhitecta Cindy Gal a gândit amenajarea până în cele mai mici detalii. Nu lipsesc întrerupătoarele negre, pereţii finisaţi cu vopsea pe care poate scrie cu creta, sistemul audio încastrat în tavan, uşile filomuro cu clanţe negre şi corpurile de iluminat adaptate fiecărui spaţiu.
Banda LED accentuează trecerea de la un material la altul (de exemplu, în dormitor sau hol). Şina luminoasă leagă zona de intrare de zona cu biroul. Corpul suspendat deasupra mesei din bucătărie oferă intimitate şi căldură.
Implementarea proiectului a durat aproximativ un an şi şase luni, iar amenajarea i-a costat pe proprietari aproximativ 30.000 euro. Canapeaua (1000 euro) şi mobilierul făcut integral pe comandă plus accesorii şi electrocasnicele incorporabile (aproximativ 13.000 euro) reprezintă costurile cele mai mari.
Tips&tricks pentru amenajare de la Cindy Gal
1. Cadrele simple şi volumele clare ajută la conturarea spaţiului şi permit abordarea unitară a amenajării.
2. Albul ajută la păstrarea spaţiului aerisit şi permite folosirea unor accente de culoare îndrăzneţe, precum canapeaua galbenă şi accentele de negru din apartament.
3. Foloseşte fonoizolaţie, chiar şi in living. În acest mod te asiguri că vecinii nu îţi bat la uşă când tu te uiţi doar la un film.
Foto: viewcatchers
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail contact@lovedeco.ro și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând.
-
Apartamente cu 2 camere
Mobilier pe comandă pentru amenajarea unui apartament de 60 metri pătrați, axată pe spații de depozitare ascunse
-
Apartamente cu 2 camere
Dining în balcon și spații de depozitare pe comandă, într-un apartament de doar 40,5 metri pătrați
-
Apartamente cu 2 camere
Amenajarea aerisită a unui apartament de două camere din București a durat doar două luni
-
LIFE
Ce semnificație are bufnița în Feng Shui. Unde se pune această amuletă în locuință
Locul în care o pui în casă poate stimula și mai mult puterile amuletei.
-
LIFE
Ce semnificație are elefantul cu trompa în jos. E bine sau nu să ai acest simbol în casa ta?
Prezența lui în casă chiar poate canaliza energiile pozitive.
-
Case
Un cuplu de români și-a amenajat casa de lângă Londra cu mobilier gândit și construit pe cont propriu
Linii clasice și inspirație farmhouse.
Mai terminați cu laudele betoanelor cu suprapreț iar după o lună îți ploua in casa daca nu cade pe tine
John, cred că te-am văzut în comentarii și pe Adevărul. Bine ai venit și aici! Noi vom continua să lăudăm betoane, iar tu vei continua să lași comentarii pe toate platformele.