PROIECTE DE AMENAJARE

O familie și-a dorit ca rozul și movul să predomine în amenajarea apartamentului cu 4 camere

publicat pe 24 aug. 2022

  Un apartament nou dintr-un complex rezidențial din Drumul Taberei a devenit mai luminos grație unei amenajări pe bază de roz și mov. Asta a fost dorința proprietarilor. Teodora Călugăr, cea care s-a ocupat de amenajarea apartamentului, ne-a povestit mai multe despre proiect.

  O familie tânără cu o fetiță de zece ani și-a dorit să se mute într-un complex rezidențial nou unde să aibă parte de casa mult dorită. Tinerii și-au dorit o amenajare modernă a spațiului, plină de lumină și cu nuanțe discrete de roz și mov. Aici a intervenit Teodora Călugăr, de la studioul de design interior care îi poartă numele, pentru a transforma ideea în realitate.

  Teodora a conceput proiectul de amenajare încă din septembrie 2021, când a preluat apartamentul la alb, dar din cauza întârzierilor de pe șantier, lucrările efective au început în ianuarie 2022. Apartamentul beneficiarilor se află în Moghioroș Park Residence, în cartierul Drumul Taberei, are o suprafață de 77 metri pătrați plus balcon și este compus din două dormitoare, un living, o bucătărie închisă, două băi și un hol.

  Amanajarea propriu-zisă a durat undeva la patru luni, spune Teodora Călugăr, proces care a inclus proiectul de design, modificări ulterioare, șantierul în sine, procurarea mobilierului și mutatul beneficiarilor. Teodora a avut ca task de la proprietari să integreze nuanțe de roz și mov cât mai discret în amenajare.

  Pasiunea pentru citit a proprietarilor, integrată în amenajare

  Printre altele, proprietarii și-au mai dorit foarte mult ca pasiunea lor pentru citit să se regăsească în amenajarea noului lor apartament. Pentru asta, Teodora Călugăr a inclus în zona de living o bibliotecă încăpătoare, pe colț, împreună cu un fotoliu pentru citit. Însă în această încăpere, canapeaua este cea care atrage toate privirile.

  „Living-ul a suferit câteva modificări. Are o amenajare modernă, obiectul principal al camerei este canapeaua într-o nuanță superbă de cărămiziu care înveselește camera. Am schimbat culoarea în ultimul moment, chiar în magazin, atunci când o comandam. A fost o decizie bună”, spunea Teodora.

  Un alt punct central al amenajării este dormitorul. Acolo, clienta și-a dorit ca nuanțe de roz pudră și mov să fie motivele centrale ale camerei. „Dormitorul este unul generos în care am integrat și dressing-ul, adică cinci metri lungime de dulapuri. În spatele patului am continuat cu o placare de profile decorative moderne de la XT Deco și cu o oglindă fumurie, ceea ce oferă o armonie a spațiului”, povestește Teodora.

  Bucătăria și băile, provocările în amenajarea apartamentului

  Bucătăria s-a dovedit a fi spațiul cel mai dificil de amenajat din cauza faptului că este cea mai mică încăpere a casei. Teodora a trebuit să facă un compromis și să integreze o masă în acest spațiu.

  „Am ales o masă extensibilă, una dintre cele mai mici mese disponibile pe piață. Masa se extinde și pot să încapă până la șase persoane”, explică ea alegerea. Totodată, a folosit un tapet de la vladila.ro pe peretele opus mobilierului pentru a „împrieteni frumos” cele două părți ale amenajării camerei.

  În momentul începerii proiectului de design, erau deja alese gresia și faianța pentru ambele băi. Astfel că amenajarea uneia dintre băi are o nuanță deschisă, iar în cealaltă apar nuanțe de gri mai închis.

  Bugetul total al amenajării a fost de 25.000 euro, cea mai mare parte din sumă fiind repartizată către mobilierul pe comandă. În această amenajare, Teodora a luat canapeaua și fotoliul de la XXXLutz și patul de la Domicilio.

  Niciunul dintre obiectele folosite în amenajare nu a fost foarte costisitor, ține Teodora să menționeze. Ea a vrut să se încadreze în buget, astfel că obiectele au fost moderate ca preț. „Singurul obiect adus de la vechiul apartament a fost patul din camera fetiței, un pat divan de la IKEA”, completează ea.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Teodora Călugăr:

  • Dacă te pregătești pentru o amenajare, Teodora Călugăr spune că un prim pas spre reușită este să ai încredere în designerul pe care l-ai ales.
  • Apoi, să nu îți fie frică să incluzi în amenajare mixuri de texturi și culori.
  • Dacă ții la utilitate și la partea practică a amenajării, folosește un frigider incorporabil în bucătărie pentru maximizarea spațiului disponibil.
  • Nu în ultimul rând, pentru o ambianță plăcută, folosește corpuri de iluminat cu lumină caldă sau neutră. După caz, cele două tipuri de lumină pot fi folosite împreună.

  Foto: Camelia @zambeste_in_bucuresti

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Teodora Călugăr.  
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  O familie și-a dorit ca rozul și movul să predomine în amenajarea apartament...