DESIGN INTERIOR

8 moduri super creative prin care poți camufla ţevile din casă

publicat pe 08 sept. 2021

    Dacă nu ai o amenajare industrială în care ţevile să aibă rol decorativ şi să se integreze natural în încăpere, s-ar putea ca acestea să devină mai degrabă un obstacol din punct de vedere estetic, spun designerii.

    Așa că am vorbit cu designerul de interior Iulia Văculişteanu de la Designful despre mascarea țevilor din casă, și am aflat de la ea opt trucuri interesante și creative prin care poți distrage atenția de la țevi. 

    1. Mascarea țevilor din casă: foloseşte-te de cromatică

    mascarea tevilor
    Cuprul este cea mai inspirată nuanţă pentru ţevi

    Poţi vopsi ţevile într-o culoare care să fie în contrast cu restul amenajării, astfel încât acestea să poată fi confundate cu niște decorațiuni. Ca să capete chiar mai multă unitate, poţi relua această culoare şi prin alte elemente din cameră. Iulia recomandă nuanţa lucioasă a cuprului, o alegere clasică şi sigură pentru ţevi, care aduce și efect artistic.

    2. Alternează textura

    mascarea tevilor din casa cu sfoara
    Cu puţină creativitate, poţi realiza chiar un colţ verde cu flori în jurul ţevii.

    Iulia propune ca alternativă „îmbrăcarea” ţevilor cu diferite texturi deosebite, care să nu aibă un aspect atât de dur: „pot fi îmbrăcate în iută sau în bambus tratat (cel mai adesea ţevile mari). În acest caz, devin un element important de decor”, explică ea. Adaptează textura la stilul casei tale: dacă spaţiul este boho chic, poţi camufla ţeava în sfoară, dacă încăperea este mai degrabă în stil scandinav, poţi alege un material organic precum bambusul. 

    3. Camuflează-le prin obiecte de mari dimensiuni

    mascarea tevilor - integreaza un dulap pe toata dimensiunea camerei
    Un dulap până în tavan va ascunde ţeava

    Se poartă dulapurile înalte până în tavan pentru că sunt practice şi nu fragmentează vizual peretele. Dacă ai suficient spaţiu încât să montezi un dulap în dreptul ţevii, acesta va acoperi cu totul elementul inestetic. Designerul de interior mai recomandă ca alternative și o oglindă (din aceea mare pe un stativ), o plantă decorativa înaltă, o comodă înaltă sau chiar riflaje.

    4. Transformă-le în corpuri de iluminat

    Cu o simplă ghirlanda luminoasă aşezată în jurul ţevii, fie vertical sau orizontal, aceasta primeşte altă identitate, spune Iulia. La fel de bine poţi adăuga un braţ suplimentar ţevii, de care să ataşezi un sistem electric şi un abajur în stil industrial. De preferat este ca lumina să fie difuză, caldă şi plăcută, potrivită pentru iluminat decorativ. Ca să completezi colţul, poţi adăuga şi un fotoliu pentru lectură. 

    5. Mascarea țevilor din casă: agaţă plante

    O altă propunere este să transformi ţeava într-un suport pentru plante. Uite ce spune Iulia: „poţi face din ele un stativ pentru a agăţa diverse ghivece cu plante. Pentru cele verticale se pot pune inele cu poliţe pe care să fie poziţionate diverse ghivece. De cele orizontale pot fi agăţate diverse ghiveche pe suport textil (tip macrame)”.

    6. Transformă-le în decorațiuni amuzante împreună cu cei dragi

    Dacă ai un copil mic, ţeava poate fi convertită uşor într-un obiect decorativ pe gustul lui. Ce spui să vopseşti ţeava din dormitorul lui în alb şi roşu, ca o acadea enormă de Crăciun? La fel de bine, poţi colora ţeava în culorile curcubeului, împreună cu cel mic. Ar putea fi un proiect DIY distractiv pentru amândoi.

    7. Construieşte o etajeră

    Integrează sau alătură ţeava unei etajere cu aspect industrial

    Ţeava poate fi integrată într-un proiect mare. Multe etajere au ca suport tije de metal, care le ofere un aspect industrial. Poţi integra ţeava într-o etajeră înaltă, fără a pune însă presiune pe ea, ci doar la nivel de decor. Aşa vei bifa şi un efect estetic, şi unul funcţional cu un efort minim.

    8. Converteşte-le în suport de umeraşe

    Nu aşeza umeraşe cu haine grele pe ţeava din cameră

    Dacă ţeava este orizontală şi trece prin dressing sau dormitor, e clar. Poate fi cu succes un suport de umeraşe, cu condiţia ca acestea să fie foarte uşoare, pentru a nu deteriora materialul. Un umeraş cu o bluză de mătase, unul de eşarfe şi câteva pentru pantaloni la dungă sigur nu vor produce niciun defect.

     

     

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments