DESIGN INTERIOR

VIDEO 7 idei de amenajare a bucătăriei din tururile Lovedeco

publicat pe 13 apr. 2020

  Începem săptămâna cu șapte idei pentru amenajarea bucătăriei din tururile pe care le-am filmat. Fie că te gândești să faci niște mici modificări în locuința ta, ori pur și simplu vrei să arunci un ochi la alții acasă, am selectat pentru tine câteva bucătării moderne, toate diferite, din care să te inspiri.

  1. Idei pentru amenajarea bucătăriei de la Sorin Stratulat

  Această bucătărie open space, amenajată stil Nouveau French, spune povestea unui ambient relaxant, reconfortant și intim. Proprietarul și-a dorit ca spațiul în care locuiește să fie unul în care atunci când închide ușa să se poate detașa complet de lumea exterioară. Tocmai de asta, pe lângă cromatica uniformă, sunt câteva detalii la care ține foarte mult și care schimbă complet atmosfera în casă.

  În primul rând, mirosul. Atunci când nu inundă toată casa cu aroma bunătăților pe care le gătește (și din care echipa Lovedeco s-a înfruptat), folosește un difuzor pentru uleiuri esențiale. Iar vazele cu flori de sezon sunt prezente peste toy.

  Cel mai mult ne place insula de bucătărie, care servește și ca spațiu de lucru, și ca loc de luat masa.

  2. O bucătărie în nuanțe naturale dotată cu de toate

  amenajarea bucătăriei sorina fredholm
  Mobila a fost făcută pe comandă

  Sorina Fredholm a ales ca în apartamentul ei din zona Gării Basarab să dărâme pereții bucătăriei, devenind astfel un open space generos, unit cu living-ul. Este antreprenoare de wellness, profesoară de yoga și promotoare a unui stil de viață sănătos, așa că petrece mult timp gătind tot felul de mâncăruri și smoothie-uri vegane, proces pe care îl documentează în detaliu pe Instagram. Nu-i de mirare că bucătăria a fost o prioritate în amenajarea locuinței. Mobila de bucătărie a fost făcută pe comandă de Atline.

  3. Amenajarea bucătăriei în stil scandinav

  amenajarea bucătăriei în stil scandinav
  Plantele sunt pata de culoare din această bucătărie all white

  Încă dinainte să cumpere casa în care locuiește, Sînziana Pop de la Visuell știa clar că nu va face rabat de la un lucru: frigiderul SMEG. Acesta a dictat apoi întreaga cromatică a camerei. Tot mobilierul este alb, iar accentele de culoare sunt date de plante.‘’Oricând mă căutați mă veți găsi în bucătărie. Sunt foarte rare momentele în care părăsesc bucătăria. Dintotdeauna am iubit această cameră din casa mea și din casa oricui. Mi se pare locul cel mai cozy’’, spune Sînziana.

  4. Joc al contrastelor într-o bucătărie în care se gătește zi și noapte

  bucătărie - home tour
  Mihai și Miruna creează și scriu despre rețete pe blogul Mihai Gătește

  În această bucătărie din Piața Romană, cromatica a pornit de la ilustrația în nuanțe de turcoaz și portocaliu, pe care chiriașii, Mihai și Miruna Marcu, au adus-o ca prim element decorativ. Este o bucătărie practică, care vede aproape în fiecare zi câte un preparat spectaculos. Toate elementele sunt organizate astfel încât în momentul în care Mihai gătește, să aibă ușor acces la cele necesare.

  În această organizare au fost incluse și borcănașele cu mirodenii așezate în câteva lădițe din lemn achiziționate din IKEA, pe care le-au vopsit în culori puternice, astfel încât să se potrivească cu restul elementelor.

  5. Minimalism și artă lipită pe pereți

  amenajarea bucătăriei în stil minimalist
  Foto: Teo Ungureanu

  Aparent o culoare pretențioasă, alegerea albului în amenajarea unui spațiu vine la pachet și cu multe avantaje, pentru că este o culoare versatilă care reflectă lumina și poate fi accesorizată ușor cu orice altă nuanță. Iar această bucătărie all white este cel mai bun exemplu. Irina Moroșanu a ales o variantă simpă de mobilă de la Ikea, care a costat în jur de 2000 de lei.

  6. Minimalism și pragmatism într-o casă pasivă

  amenajarea bucătăriei stil minimalist casa pasiva
  Și-au dorit ca bucătăria să nu fie izolată de restul casei.

  Costin și Mihaela locuiesc într-o casă pasivă din București. Asta înseamnă că nu au un sistem de încălzire cu centrală și calorifere, că nu trebuie să deschidă geamurile ca să aerisească și că plătesc mult mai puțin la gaze și întreținere decât pentru o casă obișnuită.

  S-au concentrat pe minimalism și pragmatism atunci când au gândit amenajarea bucătăriei. Și-au dorit o bucătărie deschisă, ca să fie o zonă de adunare și socializare, din care majoritatea pieselor de mobilier au fost făcute pe comandă. Bucătăria a fost una din cele mai costisitoare camere pentru că au investit în aparatură și electrocasnice de calitate. Ne place aerul modern, dar și faptul că este un spațiu foarte aerisit.

  7. O bucătărie mică, dar utilă

  amenajarea bucatariei
  Oricât de mic ar fi un spațiu, în design există soluții pentru orice

  Anca Dumitrescu a reușit să integreze în doar câțiva metri pătrați toate electrocasnicele și mobilierul de care avea nevoie, astfel încât din bucătăria ei mică să nu lipsească nimic. Cele mai bune lucruri: vederea spre Muzeul Enescu și ginul tonic pregătit de Anca.

  Dacă ai un plan bine pus la punct, amenajarea bucătăriei nu-ți va da prea mari bătăi de cap. În design există soluții pentru orice.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  VIDEO 7 idei de amenajare a bucătăriei din tururile Lovedeco