Apartamente

VIDEO Apartament în zona Basarab, amenajat cu idei din toată lumea

  Nume: Sorina Fredholm, antreprenoare de wellness
  Oraș: București, zona Gării Basarab
  Tip de locuință: apartament cu trei camere
  Suprafață: 115 metri pătrați
  Stă aici: de opt ani, proprietar
  Împarte casa cu: soțul ei, Mikael Fredholm, și cățelușa lor, Tokyo

  Când pășești pentru prima dată în apartamentul Sorinei Fredholm, te învăluie lumina naturală, prezentă în aproape toate colțurile casei. Traversezi un hol lung și ajungi în camera de zi, unde e și o bucătărie open space dotată cu de toate.

  apartament sorina fredholm lovedeco
  Sorina își petrece cel mai mult timp în bucătărie, gătind tot felul de mâncăruri vegane

  Antreprenoare de wellness, profesoară de yoga și promotoare a unui stil de viață sănătos, Sorina petrece mult timp gătind tot felul de mâncăruri și smoothie-uri vegane, proces pe care îl documentează în detaliu pe Instagram, unde a strâns o comunitate de peste 24 de mii de urmăritori. Nu-i de mirare că bucătăria a fost o prioritate în amenajarea locuinței.

  Ea și soțul ei, Mikael, au căutat aproximativ doi ani până au găsit apartamentul din zona Gării Basarab, la câțiva pași de Piața Victoriei, pe care l-au cumpărat la gri și l-au amenajat împreună. „Inițial, avea o bucătărie mult mai mică și închisă”, ne-a povestit ea. Faptul că au dărâmat pereții și au unit-o cu livingul a creat un spațiu mai mare și a permis luminii să intre prin ferestrele înalte din tavan până în podea, care acoperă tot peretele din sufragerie.

  tur de casa sorina fredholm living si terasa
  Livingul are acces către o terasa spațioasă și cozy

  Pentru că apartamentul este la ultimul etaj, livingul are deschidere și către o terasă spațioasă, unde Sorina își ia micul dejun și își bea cafeaua alături de Tokyo, în diminețile călduroase. Au așezat acolo câteva plante și au amenajat un spațiu de luat masa cu prietenii.

  Din cele trei camere din compartimentarea inițială, au rămas dormitorul și livingul cu bucătăria open space ca spațiu de locuit propriu-zis. A treia cameră servește acum drept spațiu de depozitare.

  Pentru amenajare, ea și Mikael s-au lăsat inspirați de călătoriile lor. Au adunat diverse obiecte din locurile pe care le-au vizitat, printre care covorul din living luat din Maroc, rama oglinzii din baie cumpărată din Paris, și multe dintre decorațiunile din bibliotecă. Au lucrat cu specialiști pentru a face mobila pe comandă (însă au și cumpărat diverse piese de designer), iar în final, au obținut un cămin funcțional, luminos și plin de personalitate.

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: Cred că este o combinație de stiluri, aș putea să spun eclectic.
  Inspirație: Ne inspirăm cel mai mult din călătorii și din revistele de decorațiuni.
  Elementul preferat: Bucătăria, pentru că acolo îmi petrec cel mai mult timp acasă și îmi place că am spațiu, este eficientă și îmi oferă cam tot ce am nevoie să gătesc cât mai bine.
  Cel mai bun lucru iarna: Lumina. Și, oricum, acesta este motivul principal pentru care am ales apartamentul, pentru că avem niște geamuri foarte mari, din tavan până jos, în podea, și asta mi-a plăcut și m-a atras cel mai mult la el.
  Cel mai bun lucru vara: Terasa.

  apartament sorina fredholm living
  Cele două scaune Barcelona Chairs din living au fost cele mai scumpe și au fost primite cadou

  Cel mai mare răsfăț: Cred că cel mai mult au costat cele două fotolii Barcelona Chairs.
  Dacă printr-o magie ai putea schimba ceva la casa ta: Mi-aș dori să am un dormitor mai mare. Inițial, am spus că nu este nevoie, pentru că este o cameră în care petreci destul de puțin timp, cel mai mult atunci când dormi. Dar, da, mi-aș dori să am un dormitor mai mare, mai spațios, poate și un dressing mai mare.
  Ce personaj de ficțiune crezi că s-ar simți cel mai bine la tine acasă: Monica din Friends. Știu că ea era bucătar, îi plăcea să gătească și cred că da, am putea să gătim ceva împreună.
  Ce înseamnă acasă pentru tine: Acasă pentru mine înseamnă Tokyo, cu siguranță, dar apartamentul acesta chiar respiră, așa, casa pentru mine.
  Dacă ar fi să-ți descrii casa în 5 cuvinte, acestea ar fi: Este un apartament luminos, cald, simplu, modern și eficient.
  Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: Cred că este foarte important, atunci când îți alegi o casă, să o amenajezi și chiar să o construiești într-un stil al tău și să te gândești exact cât de eficientă este și cum vei folosi fiecare spațiu. Cred că este foarte important să nu rămâi cu spații la care nu pui suflet sau nu au viață.

  Resurse: mobila de bucătărie a fost făcută pe comandă de Atline, patul din dormitor a costat aproximativ 2.000 de euro și a fost cumpărat de la Santarossa Italia, iar lampa Arco Light a fost cumpărată online și a costat aproximativ 1.500 de euro.

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO Apartament în zona Basarab, amenajat cu idei din toată lumea