Apartamente

Apartamentul circular din Piața Romană

  Nume: Mihai Gătește a.k.a Mihai și Miruna Marcu
  Oraș: București, Piața Romană
  Tip de locuință: apartament cu 3 camere
  Suprafață: aproximativ 75 metri pătrați
  Stau aici: din 2016

  Într-un apartament circular și luminos din Piața Romană, Mihai și Miruna Marcu ascultă jazz, gătesc și se bucură aproape în fiecare seară de câte un pahar de vin. Printre toate astea, ne-au primit și ne-au povestit despre „acasă” al lor. 

  În viața de zi cu zi, Mihai este Expert la Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior. Seara, după ce ajunge acasă, își pune șorțul și testează diverse rețete pentru #mihaigateste. Miruna filmează întreg procesul și împreună administrează contul de Instagram cu același nume. 

  Pentru Mihai, bucătăria este spațiul preferat din casă. Aici petrece mare parte din timpul liber, împreună cu Miruna, și au amenajat locul cât mai cozy și eficient. Borcanele cu condimente stau atent așezate în lădițe de lemn, vopsite în turcoaz și portocaliu, culorile primului element decorativ pe care l-au pus aici: tabloul Cacao Lactè.

  Livingul apartamentului, în care încap o canapea mare și confortabilă și o bibliotecă pe un perete întreg, este amenajat într-un stil contemporano-scandinav. În loc de un corp de bibliotecă, au montat polițe direct în perete, pe care le-au umplut cu cărți și amintiri dragi. În restul camerei au încercat să păstreze totul cât mai aerisit: o canapea, o masă mică de cafea și una de dining pe care o montează doar seara, când iau cina. Și un frigider pentru sticlele de vin pe care le savurează împreună. 

  biblioteca - handmade - home - tour
  Proiectul lor de suflet DIY este biblioteca din living. Au cumpărat polițele de la Brico Depot, iar Miruna le-a vopsit în alb

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: Apartamentul tinde spre un stil scandinav. Inițial ne-am ghidat după canapeaua și biblioteca care erau aici, deoarece noi l-am închiriat nemobilat. Am încercat să aducem mobilă care să se potrivească cu ce culori erau prezente atunci, însă între timp am schimbat în totalitate și nu mai trebuie să ne adaptăm. 

  Locul preferat: Cel mai mult timp îl petrecem în bucătărie pentru că Mihai gătește foarte mult și postăm pe Instagram. Locurile preferate sunt bucătăria și canapeaua din unghiul în care ne uităm la bibliotecă, ori din unghiul în care ne uităm la bradul de Crăciun. Și terasa vara.

  Cea mai mare provocare: Nu am avut prea multe provocări cu apartamentul, însă la un moment dat am avut o provocare foarte mare cu un vecin de deasupra care ne inunda baia foarte des, undeva la două luni, dar s-a rezolvat între timp. Ultima inundație a fost cu ciment lichid. În așteptarea vecinului de a rezolva problema, cred că a rezolvat-o de tot cu ultima inundație.

  Cel mai bun lucru iarna: Pomul de Crăciun. Dă o atmosferă cozy în casă împreună cu luminițele.

  Cel mai bun lucru vara: Cel mai frumos element din casă, vara, este terasa. Cu siguranță acolo stăm cel mai des. Acolo luăm și cina și micul dejun sau bem un pahar de vin seara. Sufrageria se mută pe terasă.

  Ce spun prietenii: Ne spunea un prieten că anotimpul perfect pentru apartamentul nostru este iarna, când este bradul de Crăciun și luminițele. Dacă și ninge un pic afară, are și locul pe canapea în care ne-a spus că exact acolo îi place să stea, lângă brad și să se uite la toată lumea.

  Trei obiecte care nu trebuie să lipsească din casa cuiva: Luminițele, lumânările. Lumina mi se pare că este foarte importantă. O saltea confortabilă – nouă ne-a ajutat tare mult somnul și starea de bine. Al treilea obiect care nu ar trebui să lipsească este muzica. Mihai când gătește ascultă jazz și cumva continuăm și seara tot în nota aceasta.

  Cel mai mare răsfăț: Cel mai mare răsfăț din apartament este canapeaua din living. A fost cel mai valoros lucru din casă și a costat 3000 și ceva de lei.  Nu aveam în gând să o luăm pe asta, deoarece eram setați să cumpărăm altă canapea, dar am ajuns la Ikea și fiind istoviți de la atâta căutat, ne-am așezat pe aceasta și ni s-a părut că este confortabilă ca un pat.

  Proiectul DIY preferat: Proiectul preferat de care ne-am ocupat noi este biblioteca și rafturile din bucătărie. Biblioteca am făcut-o împreună: Mihai a montat polițele, iar eu le-am vopsit cu acrilic. Sunt niște polițe simple luate de la Brico Depot.

  Instrumentul din bucătărie care îți face viața mai ușoară: Aragazul. O plită și un cuptor bun fac mai toată treaba într-o bucătărie.

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Apartamentul circular din Piața Romană