LIFE

5 hoteluri de lux din România cu priveliști naturale care-ți taie răsuflarea

  Când luxul sofisticat sau condițiile de cazare care te fac să-ți dorești să petreci cât mai mult timp în cameră își dau mâna cu un peisaj natural idilic parcă nu-ți pare rău că scoți din buzunar mai mult decât ai vrea, pentru o vacanță de prinț sau prințesă.

  Și nu vorbim de Coasta de Azur sau alte destinații tradiționale „pe lux și opulență”, ci despre unele hoteluri, vile sau resorturi care au răsărit, în ultimii ani, și la noi, amplasate într-un decor natural de cinci stele, la fel ca cele afișate de cazarea în sine.

  Te invităm să te conectezi cu luxul și cu natura chiar și doar vizual și să treci în revistă aceste cazări de la noi din țară, în care te poți simți mai răsfățat ca un nabab. Și, da, în unele chiar îți permiți să stai.

  1. Seascape Villa, Eforie Sud

  Să fii undeva sus, deasupra tuturor, să ai intimitate, piscină sub cerul liber și priveliște la mare de pe o terasă mai generoasă decât suprafața unui apartament cu trei camere. Asta m-a atras când am văzut această vilă de lux listată pe site-urile turistice.

  Cu o piscină pe acoperiș, un lounge comun și o terasă imensă cu vedere la mare și la lacul Techirghiol, această proprietate de pe malul mării are patru dormitoare spațioase, cinci băi, o zonă de luat masa și o bucătărie complet utilată.

  Plaja din Eforie Sud este la mai puțin de un kilometru de Seascape Villa, iar plaja Debarcader, la 17 minute de mers pe jos. Asta dacă vrei să și cobori din colțul tău de rai.

  Preț: de la 1.400 euro/noapte/8 persoane

  2. Wolkendorf Bio Hotel & Spa, Vulcan

  Amplasat la marginea unei păduri, Wolkendorf Bio Hotel & Spa este o piatră rară din localitatea Vulcan, la 11 kilometri distanță de Brașov, în Țara Bârsei.

  Este vorba despre un hotel ecologic de patru stele care oferă facilități de SPA: cadă cu hidromasaj interioară, cadă cu apă termală și cadă cu hidromasaj.

  Camerele luminoase sunt decorate cu bun gust, în culori deschise și cu mobilier din lemn pictat cu motive tradiționale, iar băile cu dimensiune generoasă sunt ornate cu piatră naturală.

  Când te saturi, așadar, de răsfățul din interior, poți să-l încerci pe cel vizual, exterior, cu plimbări în natură sau relaxare în curtea spațioasă.

  Preț: de la 67 euro/noapte

  3. Akasha Retreat, Peștera

  Un loc de unde vezi doar verdele naturii, de oriunde ai privi. Cam asta promite retreatul din satul Peștera, așezat mai exact în Parcul Național Piatra Craiului, la altitudinea de 1000 de metri.

  Locul oferă în primul rând o panoramă spectaculoasă, o terasă așezată la soare, spații de relaxare în aer liber, o saună, o cadă cu hidromasaj și terapii de relaxare, servicii de masaj și chiar și cursuri de yoga, dacă te tentează, în timpul sejurului.

  Din confortul și luxul de patru stele al camerei tale ai o vedere panoramică către Munții Piatra Craiului. Camerele în stil boutique au decor romantic, tonuri liniștitoare, inspirate de natură și vedere la munte.

  Proprietatea organizează activități zilnice, cum ar fi cursuri de yoga, meditație cu ghid, împământare și drumeții. Conceptul retreatului urmărește, așadar, odihna și refacerea completă, fizică și psihică.

  Preț: de la 101 euro/noapte

  4. Atra Doftana Boutique Hotel, Teșila

  Acest hotel de cinci stele de pe Valea Doftanei este un loc atât de cunoscut de către turiștii care-și doresc o experiență completă la munte. Am scris și noi despre Atra Doftana în acest articol. Și cum să nu-ți placă să sari din patul tău confortabil direct în inima naturii, la figurat, desigur?! Să respiri aer tare și curat din balconul camerei tale cu o priveliște răpitoare la superbul lac Paltinu din Teșila și cu vedere la Munții Baiului.

  Situată la doar 100 metri de malul lacului, această pensiune are camere spațioase și decorate ultramodern, pe măsura arhitecturii spectaculoase a cazării, una nemaiîntâlnită în România. În plus, Atra Doftana Boutique Hotel pune la dispoziție un restaurant care serveşte preparate din bucătăria internațională, pentru ca serviciile să fie pe măsura cadrului natural.

  Preț: de la 133 euro/noapte

  5. Amonte Mountain Resort, Muntele Rece

  Amplasat în inima munților, Amonte Mountain Resort este o opțiune pentru cei care vor să se retragă, preț de un weekend sau chiar mai mult, din agitația vieții de zi cu zi. Complexul oferă o panoramă uimitoare la vârfurile munților din jur și este înconjurat de copaci falnici, oferindu-ți o senzație de rupt de lume.

  Situat în satul Muntele Rece din județul Cluj, Amonte Mountain Resort oferă camere cu terasă sau balcon, precum și o grădină frumos întreținută și un lounge comun, cu faimosul ciubăr.

  Complexul este compus din două cabane cu câte trei dormitoare și un bungalou numit Căsuța din copac, cu o priveliște superbă asupra Munților Gilău, care are o capacitate de încă două persoane.

  Preț: de la 384 euro/noapte/10 persoane

  Foto: Booking.com

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  5 hoteluri de lux din România cu priveliști naturale care-ți taie răsuflarea