DESIGN EXTERIOR

9 șeminee pe lemne pentru decoruri de iarnă perfecte

  Cine nu visează să se cuibărească într-un loc cozy și cald atunci când e frig afară? Iar șemineul e un element puternic în orice stil de amenajare, care completează un decor de iarnă perfect.

  Am făcut un tur virtual în magazinele online în căutarea șemineului ideal și am găsit găsit zece șeminee pe lemne, potrivite pentru mai multe tipuri de case și gusturi.

  Tipuri de modele de șeminee pe lemne

  Ok, ai decis că îți dorești un șemineu pe lemne. Mai înarmează-te cu puțină răbdare, căci munca de documentare încă nu s-a terminat. Există mai multe tipuri de șeminee, care diferă în funcție de felul în care emană căldura în cameră.

  Considerat o sursă alternativă de căldură, șemineul deschis este poate cel mai romantic model. Însă e și cel mai migălos. Trebuie supravegheat constant, pentru că arderea lemnelor nu poate fi controlată și pot sări bucăți de jar încins prin casă. În plus, acest tip de șemineu consumă foarte mult lemn.

  Șemineul cu focar produce cantități mari de căldură într-un timp scurt, fiindcă se folosește de fluxul aerului pentru a încălzi încăperea.

  Șemineul cu convecție folosește aerul din jurul elementului de încălzire, care circulă prin conducte și grile de ventilație. Și acest tip de șemineu pe lemne încălzește un spațiu în scurt timp.

  Acestea sunt câteva dintre principalele modele de șeminee pe lemne, iar prețul lor variază în funcție de mai multe criterii, cum ar fi amplasarea șemineului, dimensiunea încăperii, tipul de materiale utilizate, tipul coșului de fum, cum este distribuit aerul și alte opțiuni suplimentare care diferă de la locuință la locuință.

  Am ales zece modele de șeminee pe lemne de lângă care nu o să vrei să te mai dezlipești.

  Modele de șeminee pe lemne moderne

  Un șemineu pe lemne este un element care transformă orice living într-un spațiu cu adevărat deosebit. Nu trebuie să fie doar un obiect decorativ, ci îl poți considera o sursă importantă de căldură alternativă, pe lângă sistemul de încălzire a casei sau blocului.

  1. Șemineu pe lemne cu poliță decorativă și spațiu de depozitare

  1 modele seminee pe lemne Colt Rustic
  Șemineu de Colt Rustic CS11 – Șeminee Chazelles – preț 1940 euro

  Șemineul de Colt Rustic este echipat cu focar pe lemne și decorat cu piatră Mauzens. Include și un spațiu de depozitare a lemnelor pentru a-ți fi cât mai simplu să îl reîncarci. Este un model clasic care-ți fură ochii și deja ni-l imaginăm într-un decor tradițional, cu-n tavan pe grinzi de lemn.

  2. Șemineu pe lemne minimalist încorporat în perete

  2 modele seminee pe lemne Albero
  Șemineu Albero – emag- preț de la 5947 lei

  Șemineul de perete Albero este unul din modelele de șeminee pe lemne ușor de integrat într-o locuință. Mai ales când decorul e unul minimalist sau chiar industrial.

  Are o ușă din oțel rezistentă la temperaturile foarte ridicate, creată astfel încât să reducă depunerea de funingine pe geamul din sticlă al șemineului, asigurând efectul de „sticlă curată”.

  3. Șemineu pe lemne simplu, fără ramă

  3 modele seminee pe lemne Prity AM W12
  Șemineu Prity AM W12 – Calor – preț 1819 lei

  Alege un șemineu pe lemne simplu, fără decorațiuni, dacă vrei să ocupe cât mai puțin spațiu în locuința ta. Așa, poți reduce considerabil și costurile acestuia. Modelul Prity AM W12 trebuie așezat pe o podea stabilă orizontală, fără niciun obiect în jur la o distanță mai mică de 80 cm.

  4. Șemineu pe lemne cu ramă pentru colțul camerei

  4 modele seminee pe lemne Bistrita
  Șemineu Bistrița – semineu.ro – preț 2099 euro

  Modelul de șemineu Bistrița funcționează prin convecție și include decorarea acestuia cu piatră naturală Ellada Crem și Ellada Natura. Este potrivit amenajărilor în stil clasic și a fost creat astfel încât să se potrivească în colțul unei camere.

  5. Șemineu pe lemne cu pereți de sticlă înalți

  5 modele seminee pe lemne A-Caminetti Crystal
  Șemineu A-Caminetti Crystal – emag – preț 19330 lei

  Șemineul cu pereți din sticlă are un focar cu trei laturi vitrate, iar ușa se deschide prin glisare, vertical. Îl poți monta în perete sau chiar pe podea.

  6. Șemineu pe lemne clasic pe fundal de piatră

  6 modele seminee pe lemne piatra
  Semineu Rustic pe Lemne CS21 – Șeminee Chazelles – preț 4280 euro

  Realizat cu piatră în stil Burgundy, este echipat cu focar din fontă și buiandrug de lemn. Este un model potrivit spațiilor decorate în stil rustic sau clasic.

  Șeminee mici de interior și exterior

  În casă, șemineul oferă căldură și lasă o impresie greu de uitat printre musafiri. Totodată, nu trebuie să te limitezi doar la interior atunci când alegi unul dintre multele modele de șeminee pe lemne.

  Dacă ai o grădină sau o terasă mai mare, un șemineu pe lemne de exterior poate fi vedeta amenajării. Astfel, nu mai trebuie să-ți limitezi timpul petrecut afară nici iarna.

  Dacă îți dorești să alegi dintre modele de șeminee mai mici, mai simple – fie pentru interior sau exterior, continuăm lista cu modele.

  7. Șemineu mic de interior

  7 modele seminee pe lemne Prity K1
  Șemineu Prity K1 – Dedeman – preț 590 lei

  Modelul Prity K1 poate fi utilizat cu trei tipuri de combustil – cărbune, brichete sau lemn natural și netratat. Ca să protejezi podeaua, ai grijă să montezi o suprafață stabilă și rezistentă la foc în fața acestuia.

  8. Șemineu ce dispune de cuptor

  8 modele seminee pe lemne Ferroli Mirano C
  Șemineu Ferroli Mirano C – Dedeman – preț 1544 lei

  Ferroli Mirano C încălzește camera prin radiație și convecție și poate fi alimentat cu lemn sau cărbune. În partea superioară, șemineul dispune de un cuptor, astfel că îl poți folosi și la copt, și la ambianță.

  9. Șemineu decorat ca sobele de altădată

  9 modele seminee pe lemne Prity FM RK
  Șemineu Prity FM RK – Dedeman – preț 3054 lei

  Modelul din imagine este decorat cu teracotă de culoare albă și are în componență un cuptor mic. Creează atmosferă de poveste și prin căldură, dar și prin mirosuri care ademenesc oameni la un loc.

  Indiferent care dintre aceste modele de șeminee pe lemne ți-a făcut cu ochiul, un astfel de obiect în living sau în grădină este util și creează o atmosferă plăcută în orice casă.

  Ca să-ți faci viața și mai frumoasă iarna, încearcă una dintre metodele Lovedeco pentru a scăpa de frigul de afară.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  9 șeminee pe lemne pentru decoruri de iarnă perfecte