DESIGN INTERIOR

Cum amenajezi un living modern și ce decorațiuni să alegi

  Ca să amenajezi un living ca-n filme, nu ai nevoie de ferestre din podea până-n tavan și zgârie-nori pe care să îi admiri, odată ce ai dat la o parte draperiile. Un living modern își poate găsi locul în orice casă din România, dacă știi cum să integrezi câteva elemente specifice acestui stil de amenajare. Află care sunt ele și și cum poți amenaja un living modern.

  Amenajările moderne au la bază minimalismul, asezonat cu câteva decorațiuni deosebite – o vază mare, din sticlă, așezată într-un colț al camerei sau câteva tablouri cu rame aurii. Începi amenajarea cu mobilă în alb și negru și adaugi câteva accente puternice de roșu. Un lampadar, perne decorative sau o pătură care să-ți țină și de cald când ai nevoie, de exemplu. Inoxul și sticla sunt materialele de bază, dar nici lemnul nu e de neglijat. Uite câteva sfaturi inspirate din articolul celor de la The Spruce, ca să amenajezi un living modern, fără să renunți la confort.

  Nuanțe naturale și mobilier practic

  Stilul modern poate fi abordat din mai multe unghiuri, în funcție de preferințele tale. O variantă practică este să menții o paletă cromatică deschisă, în care să predomine albul, în combinație cu nuanțe de bej și crem. În cazul ăsta, pata de culoare poate să fie reprezentată de accesorii– o vază sau câteva perne decorative. Mobilierul trebuie să fie practic, în linii drepte. Dacă încăperea este mică, folosește mobilă care are mai multe roluri, cum ar fi o bancă pe care o poți transforma în spațiu de citit, dar sub care poți depozita și diferite lucruri necesare.

  living modern
  Alege nuanțe asemănătoare pentru piesele de mobilier și pune accentul pe decorațiuni

  În locul unui dulap clasic poți să optezi pentru mai multe etajere pe care să le unești. La Ikea găsești foarte multe exemple de produse simple, care pot fi combinate după bunul plac, în funcție de spațiul de care dispui. Sunt practice și se potrivesc de minune într-un living amenajat în stil minimalist, scandinav sau modern.

  Accentele futuriste, un must într-un living modern

  La polul opus, poți să amenajezi un living modern cu piese futuriste, în forme atipice, combinații de materiale inedite și culori puternice. Alege o masă de cafea din sticlă sau una cu picioare foarte subțiri. Combină finisajele mate cu cele lucioase și joacă-te cu nuanțele. Ca să obții un rezultat final plăcut estetic, alege o culoare de bază deschisă pentru pereți și pardoseală, precum și pentru piesele de mobilier de dimensiuni mari. Apoi, decorează camera cu elemente în culori foarte puternice, dar limitează-te la trei-patru culori, ca să nu încarci încăperea. Nu știi ce culori să alegi? Citește acest ghid de alegere a culorilor potrivite pentru casa ta.

  living modern
  Pernele decorative sunt o modalitate simplă de a adăuga o pată de culoare încăperii

  Atunci când amenajezi un living în stil modern nu trebuie să investești în accesorii și mobilă scumpe, ca să obții efectul dorit. Mobilierul în linii drepte – scaune, fotolii și mese cu picioare subțiri sunt caracteristice acestui stil de amenajare, iar accesoriile din inox sau sticlă completează încăperea.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cum amenajezi un living modern și ce decorațiuni să alegi