LIFE

VIDEO 7 idei de întâlniri romantice în casă, pe timp de pandemie

  Izolarea în doi pe timp de pandemie este ca un test. Fie că vorbim de cuplurile vechi și stabile, cu ritualuri casnice bine stabilite, fie de cele noi, care învață cu această ocazie lecția de conviețuire…  un pic prea devreme. Dar asta nu înseamnă că nu puteți fi creativi și organiza întâlniri romantice acasă, încât să vă bucurați la maximum de timpul petrecut împreună.

  Chiar dacă maratoanele de seriale și de gătit sunt primele activități de cuplu care-ți vin în minte, nu trebuie să te limitezi la acestea. Inspiră-te din ideile noastre de dating indoor și fă ca o zi să nu semene cu alta, în perioada în care #staiacasă!

  1. Picnic romantic in house

  Știm, în această perioadă a anului, cu temperaturi numai bune pentru stat afară, tu și iubitul/iubita ați fi plănuit o escapadă la iarbă verde. Un picnic fancy în parc, la o margine de pădure sau chiar pe malul mării. Dar pentru că acasă ești cel mai safe, transpune ideea ta de picnic în spațiul locuinței tale. Dacă ai un set de picnic, cu coș din nuiele, păturică și veselă din plastic, ai rezolvat mai mult de jumătate din ecuație.

  În cazul în care deții un balcon sau o terasă generoasă, așază decorul de picnic acolo. Altfel, merge și într-un spațiu mai liber din living. Întinde pătura de picnic sau o față de masă mai groasă, așază pe ea două suporturi pentru servit masa, de preferat din bambus, și pune în farfurii tot ce ai de gând să mâncați. Picnicul indoor are un avantaj: poți mânca pe veselă de bucătărie și poți bea din pahare de sticlă, căci totul are loc în casa ta. În loc de scaune folosește perne decorative sau taburete din ratan, iar pentru un plus de autenticitate, așază coșuri din nuiele în jur, just for fun.

  2. O excursie la mare, doar că de pe balcon

  întâlniri romantice acasă - sport
  Simte-te ca la mare de la tine din balcon

  Restricția de călătorie extinsă până pe 15 mai înseamnă anularea unui 1 Mai tradițional, petrecut la mare. Nu lăsa, însă, ca această zi să semene cu celelalte din perioada de izolare și surprinde-ți persoana iubită cu o excursie până în… Los Balcones.

  Scoate de la naftalină tot kit-ul tău obișnuit de plajă și imaginează-ți că vă pregătiți pentru o baie de soare la Vamă sau la Corbu. Întinde pe balcon o rogojină sau o saltea gonflabilă, umflată în prealabil, completează cadrul cu o măsuță și o umbrelă de soare. Poți investi chiar și într-un șezlong ușor pliabil, pe care-l poți comanda online de la magazinele de profil, la prețuri începând de la 75 de lei. Ai deja cadrul de pe plajele particulare din România. Tu poți pregăti o salată de fructe, în timp ce partenerul tău face niște cocktailurile răcoroase. Sau invers. La plajă trebuie să fii mereu hidratată. Nu uita de crema de protecție și spor la bronzat! Asta dacă nu plouă.

  3. Spa în doi, nu mai departe de propria baie

  întâlniri romantice în carantină
  Poți să te simți ca la spa, chiar și la tine acasă

  Dacă te gândeai de mult să pregătești o baie romantică, de cuplu, dar ai tot amânat din lipsă de timp și chef, în perioada asta chiar este indicat să spargi rutina. Este foarte simplu, nu ai nevoie decât de cadă, un spumant parfumat de baie și de niște lumânări mici, aprinse și așezate pe margine, pentru atmosferă. Evident că poți îmbogăți cadrul romantic și cu niște pahare de vin sau de prosecco, o muzică relaxantă din playlistul telefonului (așezat la o distanță de siguranță față de cadă) și de vibe-ul potrivit. Pentru ca ritualul să fie chiar de acolo, când ieșiți din cadă îmbrăcați halate albe, ca de hotel, sau, în lipsa lor, înfășurați-vă în prosoape groase de bumbac și continuați seara romantică cu câte un masaj.

  4. Boardgames în doi… pe dezbrăcate

  intalniri romantice acasă jocuri
  Tu de când n-ai mai jucat Remi sau Macao?

  Serile de jocuri cu prietenii pot fi transformate într-o activitate funny de cuplu, într-o perioadă în care este recomandată distanțarea socială. Nu renunțăm să ne jucăm pentru că îmbătrânim, ci îmbătrânim pentru că am renunțat să ne mai jucăm! Și în aceste vremuri, în care toate zilele au început să semene între ele, este bine să spargi rutina cu o mică competiție. Sunt atâtea jocuri care pot fi amuzante chiar și-n doi, începând cu Twister, Scrabble, Jenga, Monopoly, Ticket to Ride, Ghicește Personajul și terminând cu veșnicele jocuri de cărți, pe care le știm de mici. Poți face lucrurile mai interesante, adăugând o regulă care se pretează jocului în cuplu: învinsul trebuie să renunțe la o piesă vestimentară. Dacă n-ai jucat niciodată poker pe dezbrăcate, acum e momentul!

  5. Un partener mai fit e un partener mai fericit

  întâlniri romantice acasă - sport
  Începeți împreună un program de exerciții

  Dacă îți lipsesc zilele în care mergeai la sală, există o soluție chiar și-n izolare. Să aduci sala la tine acasă. Pare ușor de zis și greu de făcut, dar nu e chiar așa. Internetul abundă de programe de fitness în doi, exerciții care se pot executa foarte ușor acasă, chiar și-n garsonieră. E clar că antrenamentul este mult mai amuzant atunci când este mixat cu o întâlnire cu persoana iubită.

  Exercițiile provenind din Yoga și Pilates sunt foarte ușor de executat acasă, pe o saltea specială din cauciuc, așa că provoacă-ți partenerul să țină ritmul cu tine! Dați-vă întâlnire dimineața, înainte de micul dejun, la o oră de cardio așa cum poate făceați și înainte de pandemie. Studiile arată că cei care au un tovarăș de fitness sunt mai ambițioși și mai proactivi decât cei care sunt nevoiți să urmeze singuri o rutină sportivă. Iar dacă ești fan Xbox 360, încearcă să îmbini utilul cu plăcutul cu ajutorul jocului Dance Central, provocându-ți jumătatea la o competiție a ritmului.

  6. Cina la cort

  întâlniri romantice acasă
  Loc de luat cina și de uitat la filme

  Dinamizează relația de cuplu pe perioada de pandemie și cu alte idei de petrecut timpul. Cu cât mai ieșite din comun, cu atât mai bine! Improvizați un cort din cearșafuri și luminițe, în care să vă uitați la filme sau să luați cina. O seară de Karaoke – YouTube te ajută cu versurile hiturilor preferate, una dedicată jocurilor video sau a celor de cultură generală, precum Conquistador, ușor de găsit pe net. Un joc „Adevăr sau Provocare”, așa infantil cum sună el, ar putea fi o porție de amuzament ieșit din comun. Redecorați o cameră, faceți un concurs de prăjituri folosind aceeași rețetă, puneți la cale o ședință foto sexy pentru fiecare etc.

  7. Cine creative în doi

  Carantina pare să ne fi transformat pe toți în niște mici bucătari, iar rețetele sunt la mare căutare pe Google în perioada asta. Așa că învață unele noi.

  Ionela și iubitul ei locuiesc în Munchen, Germania, și au ceva noroc. Norocul de a avea o mică grădină privată în fața apartamentului lor situat la parter, dintr-un imobil cu un etaj. Pentru cei doi, în această perioadă de carantină, acolo se întâmplă totul, mai ales după ce aceștia au investit într-un grătar de exterior. De-acum, le este mult mai ușor să pregătească o masă delicioasă, pe care o iau fie în grădină, dacă este vremea ok, fie în living. Creativă din fire, Ionela încearcă nu doar să înlocuiască preparatele delicioase de la restaurant, ci și decorul de acolo. De aceea, este foarte atentă la detalii precum florile proaspete din vaza așezată în mijlocul mesei, farfurii, tacâmuri și pahare din același set, șervețele colorate în locul rolei obișnuite de hârtie și coșuri împletite pentru pâinea tăiată felii. Și nu uita de lumânările parfumate, must-have în cazul cinei romantice sau a uneia festive.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO 7 idei de întâlniri romantice în casă, pe timp de pandemie