LIFE

Vacanța din țară: 5 resorturi de glamping din Brașov, Argeș, Buzău și Prahova

publicat pe 30 iul. 2020

  În acest episod, ne adresăm iubitorilor de vacanțe la cort, dar care își doresc și condiții de pensiune. Propunem glampingurile, un sistem de cazare în corturi de lux, echipate cu tot ce ai nevoie. Am găsit pentru tine cinci astfel de oaze de liniște și de bine, în peisaje naturale care-ți taie răsuflarea.

  1. Sunrise Glamping Retreat

  Înveți să te trezești cu munții în față

  Unde? Brăduleț, județul Argeș, undeva între dealuri, dar cu munții în față. Asta îți propune glampingul răsărit în această comună așezată la poalele masivului Făgăraș.
  Corturile fancy nu îți răpesc senzația de dormit sub cerul liber, înconjurat de natură, însă și somnul este unul de calitate atunci când în cort te așteaptă confortul unei pensiuni. Distanța dintre cele opt corturi de lux este suficient de mare încât să nu interacționezi cu ceilalți vecini dacă nu vrei.

  Nu ai nevoie de saci de dormit, căci fiecare cort e dotat cu paturi cu saltele confortabile, lucru care face diferența între un cort normal și cele propuse de glampinguri. Unele corturi dispun și de o baie proprie, chiar în interiorul lor.

  Și chiar dacă zona este destul de wild, proprietarii garantează o siguranță deplină în interiorul complexului.

  2. Ursa Mică Glamping Resort

  glamping românia
  Glamping România: peisaj superb și corturi la înălțime

  Unde? Ciocanu, județul Argeș, la o altitudine de 1200 metri, între masivele Piatra Craiului și Bucegi, la 49 kilometri de stațiunea Predeal. O cazare care îți oferă o priveliște verde din toate părțile, căci toate cele 12 corturi impermeabile din resort au vedere spre panorama spectaculoasă a Pietrei Craiului.

  Un cort are 3 m înălțime și este amplasat pe o platformă din lemn, astfel încât nu există contact direct cu solul. În fiecare cort sunt sobe și paturi cu saltea premium, din spumă poliuretanică, lenjerie de pat, prosoape și halatele de baie. Fiecare cort dispune de articole de toaletă gratuite și de uscător de păr și oferă acces la o baie comună, cu cadă cu hidromasaj. Masa îmbelșugată, cu un meniu bio tipic zonei, poate fi servită în interiorul resortului și este inclusă în prețul cazării.

  Platforma fiecărui cort are o suprafață generoasă și are rol de terasă pentru privit stelele și servit cafeaua.

  3. Green Camp

  Cu cortul între munți și râu

  Unde? Vadu Oii, județul Buzău. Undeva la mijlocul distanței dintre Brașov și Buzău, în zona celebrei localității Nehoiu. Aici e un alt glamping din România, amplasat într-o poieniță idilică. Ideea este aceeași: să dormi sub cerul liber, dar în corturi de lux și-n paturi confortabile.

  Situat între munți și râu, glampingul are o capacitate generoasă de cazare: 12 corturi de două persoane și patru corturi care pot acomoda până la patru persoane. Fiecare cort are o terasă proprie mobilată cu șezlonguri și masă. În plus, resortul îți oferă și un restaurant, și grupuri sanitare utilate modern.

  Pe lângă cazarea de tip glamping, la Green Camp poți încerca experiențe unice plinde adrenalină, precum rafting pe râul Buzău, tură cu caiacul pe lacul Siriu sau drumeții montane.

  4. Wegloo

  Acoperișul transparent îți permite să vezi stelele

  Unde? Azuga, județul Prahova. Un camping de cinci stele cu cazări în igloo-uri de lux, în Azuga, la poalele munților Bucegi. Unic pentru România, Wegloo este o cupolă geodezică de ultimă generație, cu acoperiș transparent.

  În plus, Wegloo este primul glamping din România care dispune de grup sanitar propriu, în incinta cortului. Un cort care mai deține și un pat de dimensiuni king, o sobă pe lemne, în caz că vrei să înnoptezi aici și în zile mai răcoroase, un Smart TV cu acces la Netflix și Wifi gratuit. Fiecare cort are o terasă cu un jacuzzi gonflabil, șezlonguri, un loc de servit masa și un balansoar.

  Facilitățile din acest glamping de pe Valea Prahovei, unul dintre cele mai luxoase din țară, justifică prețul destul de ridicat al unei nopți într-un astfel de igloo.

  5. Dragonfly Gardens

  Un camping în inima orașului

  Unde? Brașov. Acest glamping propune ceva diferit: o experiență la cort, sub cerul liber, dar într-o grădină urbană. Ai ocazia unui astfel de experiment chiar în centrul orașului Brașov. Aflat la cinci minute de mers cu mașina de stradă principală din orașul de sub Tâmpa, Dragonfly Gardens Urban Glamping Brașov este oază urbană în adevăratul sens al cuvântului.

  Sunt corturi în care pot dormi confortabil două persoane, într-un pat de 140×200, prevăzute cu electricitate, masă și scaune și grup sanitar și bucătărie, în exterior. N-ar fi ideal să înlocuiești apartamentul tău de la bloc cu un cort fancy, în mijlocul naturii, pentru o mai bună distanțare socială?

  Corturile de lux sunt amplasate într-o grădină frumos întreținută. În interior, te așteaptă un pat confortabil, iar micul dejun este servit pe terasa din lemn pe care este amplasat cortul.

  Foto: Wildventure.ro, Facebook, Booking.com

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Vacanța din țară: 5 resorturi de glamping din Brașov, Argeș, Buzău și Pra...