DIY

5 case în copac cu priveliște spre munți și 10 planuri gratuite pentru case în copac DIY pentru copii

  Case în copac – o idee dreamy și un concept care a devenit extraordinar de popular în ultimii ani, mai ales ca opțiune de cazare. Cine n-a avut parte de o astfel de construcție în copilărie își poate trăi visul ca adult, chiar la noi în țară.

  Am căutat, pentru tine, cinci astfel de case în copac, toate situate în zone de munte cu priveliște de cinci stele, spre măreția Făgărașului, a Retezatului sau a Pietrei Craiului. Avem o țară frumoasă și este cu atât mai interesantă când o privești de la înălțime.

  1. Porumbacu Treehouse

  Unde? Porumbacu de Sus, județul Sibiu

  Casă cu vedere la crestele Făgărașului

  Satul în sine este o poveste, deoarece este situat la poalele munților Făgăraș, cu vedere la Negoiu, al doilea vârf ca înălțime din țară, cu o altitudine de 2535 metri. Și când acest peisaj de basm este completat cu o cazare ca-n amintirile din copilărie, tacâmul e complet. Vorbim de două căsuțe în copaci, Garden Chalet și River Chalet. Prima dispune de un dormitor de 35 metri pătrați, cu un pat dublu king size și o canapea extensibilă, cu baie proprie și o chicinetă bine echipată. A doua căsuță are o dimensiune de 48 metri pătrați și conține un dormitor, spațiu de zi și chicinetă.

  Impresionează interiorul și exteriorul din lemn natur și decorațiunile din lemn masiv și ramuri de bambus, perfect alese pentru o casă la înălțime. Iar pe terasele cu vedere la crestele Făgărașului poți savura cafeaua de dimineață sau un vin bun înainte de culcare. Ambele căsuțe au capacitate maximă de patru persoane.

   

  2. Complex Harmonie

  Unde? Predeal, județul Brașov

  O casă urcată pe trunchiul unui copac

  Căsuțele din complexul Harmonie, unul care mai conține și vile fancy, așezate pe pământ, au o panoramă excepțională către Munții Bucegi, Munții Piatra Craiului și Pârâul Rece, fiind situate într-un cadru liniștit, lângă pădure.

  Casele în copac au multe elemente care te atrag să petreci o noapte la înălțime. În primul rând, sunt construcții ecologice în armonie cu natura, din lemn cald și piatră naturală. Apoi, interiorul acestor căsuțe este mai romantic decât ai putea visa cu ochii deschiși, cu paturile joase, perdelele albe fluturânde și cada vintage așezată lângă spațiul de dormit.

  Complexul conține trei case în copac și un așa numit Observator, fiecare cu un design unic, spațioase, intime și beneficiind de tot confortul după care tânjești chiar și-n mijlocul naturii.
  Casele în copac atrag și prin facilitățile moderne de care dispun: paturi confortabile, grup sanitar propriu, sistem de încălzire și jacuzzi relaxant, de unde poți privi spre stele și spre munte.

   

  3. Boletus Eco Cabins

  Unde? Plopi, județul Cluj

  Vedere la pășunile alpine

  Situate în Munții Apuseni, una dintre cele mai frumoase destinații turistice europene, colibele ecologice din satul Plopi îți oferă relaxare în mijlocul naturii, dar îți cer să lași la ușă toate cuceririle lumii moderne. Aceste căsuțe așezate pe coline și înconjurate de pășuni alpine te invită la o escapade fără electricitate, semnal la telefon și net. O întoarcere la origini și o provocare să te bucuri doar de natură, singurele modalități de a te descurca în întuneric fiind torțele și lanternele pe care proprietarii le oferă oaspeților.

  Este vorba despre două căsuțe cu aspect rustic necizelat, construite cu materiale ecologice precum lemnul, îmbrăcat în interior cu tencuială din lut. Tehnic, nu avem de-a face cu o construcție în copac, ci de una suspendată pe o terasă din lemn, dar efectul este același: de cazare în vârful lumii.

  Căsuța mică, de 9 metri pătrați, conține un pat de stejar spațios, învelit cu o pătură tradițională groasă, un șemineu și ferestre îndreptate spre natură. A doua căsuță, de 12 metri pătrați, dispune de două paturi, pături groase, un șemineu și ferestre cu aceeași priveliște de vis. Toaleta se află în exterior, lângă căsuțe, iar dușul este amenajat într-o construcție separată, aproape de locul de dormit.

   

  4. Loft TreeHouse

  Unde? Peșteana, județul Hunedoara

  Toată lumea ta, în copac

  La 15 minute de mers cu mașina de orașul Hațeg, în satul Peșteana, se află o oază de verdeață și de liniște, un retreat rural cu numele de Transylvania Log Cabins. Este oaza soților Timiș, iar cea mai nouă construcție este o căsuță în copac ridicată chiar de către proprietar, în decurs de două luni. Are 20 de metri pătrați, este construită la o înălțime de trei, patru metri față de sol, în stil studio cu baie interioară separată.

  Interiorul are o cameră cu un pat king size, cu o vedere superbă către Munții Retezat, o mini bucătărie, un loc special, la înălțime, unde poate dormi un copil și o terasă unde îți poți savura cafeaua, fără să fie nevoie să cobori din copac.

  În general, oamenii care vin aici își doresc o evadare din rutina zilnică și de la zgomotul orașului și vor să trăiască, măcar pentru o zi, visul copilăriei: acela de a dormi la înălțime, în copac.

  5. Piece of Heaven

  Unde? Râșnov, județul Brașov

  O căsuță doar pentru adulți

  O familie de IT-iști și-a construit în 2017 o căsuță în copac, la 6 kilometri de Râșnov, din dorința de a avea un loc în care să se retragă în afara orașului. Între timp, casa din copac a primit rolul de guest-house, după ce a fost îmbunătățită cu utilitățile de bază. Pe scurt, în căsuță te așteaptă un living/dormitor, o baie și o toaletă, iar în curtea de 1.000 metri pătrați poți face grătar și lua masa într-un spațiu special amenajat.
  Izolată și cu o zonă exterioară proprie, căsuța facilitează distanțarea socială. În plus, gazdele spun că țin cont de toate recomandările: interacțiunea cu turiștii se face în aer liber, iar distanța dintre două rezervări consecutive este de minimum o zi, de preferat două, pentru a exista o perioadă tampon între oaspeții care pleacă.

  Altfel, căsuța din Râșnov e o alegere perfectă pentru cupluri care doresc liniște, intimitate, dar și aventură într-o vacanță la munte. Important! Această locație se închiriază doar adulților.

  Foto: Wildventure.ro, paginile de internet ale cazărilor

  10 planuri DIY gratuite, adunate de peste mări și țări, pentru cele mai frumoase căsuțe în copac

  O ieșire în natură este întotdeauna binevenită, chiar dacă nu îți petreci weekendul într-o căsuță în copac la munte. Cu ceva îndemânare, drag de muncă fizică și proiecte DIY poți să aduci muntele la tine. Ori bine, poate nu muntele, dar căsuța din copac da. The Spruce a adunat zece planuri de construcție de case în copac, unele potrivite pentru copii, altele pentru adulții cu suflet de copil.

  Unele modele au un design simplu și pot fi realizate cu un buget restrâns, în timp ce altele presupun mult mai multă muncă și un buget mai mare.

  Tip: Dacă nu ai copaci suficienți de solizi în grădina ta, potriviți pentru construcția unei case în copac, există o soluție de compromis. Poți realiza o casă pe „picioroange” – niște piloni din lemn solizi. Sfatul nostru este să verifici dacă o poți plasa între copaci, pentru a păstra atmosfera clasică a unei case în copac.

  Când simți că ești gata să pui mâna pe scule și unelte și să treci la treabă – te avertizăm că nu o să fie tocmai ușor, dar rezultatul o să merite efortul – uită-te peste propunerile de aici:

  1. Casa în copac Deluxe

  Dacă îți dorești să construiești o casă în copac fabuloasă, acest plan este perfect pentru tine. Nu te îngrijora dacă-ți lipsesc copacii de suport, poți contrui această casă freestanding oriunde. În exterior montează o scară pentru acces, iar interiorul amenajează-l în funcție de utilitatea noii tale case în copac. O poți amenaja într-un stil jucăuș, cu paturi suprapuse și un decor colorat pentru cei mici sau poți crea un decor confortabil, mai sofisticat, pentru tine.

  2. Ascunziș DIY la înălțime

  O colecție întreagă de fotografii, planuri și instrucțiuni scrise te vor ajuta să construiești o casă din copac perfectă pentru orice copil. Pe blogul The Handmade Home găsești planul întregului proiect, indicații cu privire la materialele folosite și un exemplu de decor vesel și colorat. În plus, căsuța este pe piloni și nu este foarte înaltă, așa că cei mici vor fi în siguranță. Poză de referință.

  x

  3. Casa în copac pentru jucăuși și jocuri de tot felul

  Cu un buget mediu, cei de la Made With Happy vin cu o sugestie simplă și simpatică de realizare a unei case în copac – ori mai precis o casă plutitoare, un loc perfect de joacă pentru copilul tău pe timpul verii. Casa are un regim redus de înălțime și poate fi amenajată după cum vă doriți. Spațiul poate fi umplut de jocuri, de un birou vesel care va face temele mai atractive, o tablă de scris pentru desen sau un loc special amenajat pentru micii artiști. Ce copil nu și-ar dori să-și petreacă zilele calde într-o căsuță doar a lui?

  x

  4. Casa în copac ușor de construit pentru puști activi

  Planul celor de la Popular Mechanics este pentru o casă în copac simplă, dar distractivă, potrivită pentru copiii activi, cărora le place să petreacă timp în natură, să escaladeze sau pur și simplu să citească o carte mai aproape de nori. Această căsuță este, de fapt, o platformă, însă înălțimea ei oferă experiența unei case în copac în toată regula și intimitate.

  5. O casă în copac descoperită

  Tot o platformă, această casă în copac este locul ideal pentru relaxare în sezonul cald atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Este foarte ușor de realizat, materialele nu sunt deloc costisitoare, iar spațiul este perfect pentru montarea unui hamac confortabil.

  6. Casa din copac modernă

  Dacă ești în căutarea unui plan modern de construcție al unei case în copac, sugestia Dornub este exact ce cauți. Căsuța are o formă atipică și ferestre de diferite forme și dimensiuni, având o identitate estetică unică și foarte versatilă. Dacă o izolezi corespunzător, o poți folosi și iarna, nu doar pe timpul verii. Poză de referință.

  x

  7. Căsuța din copac din plăci de gard reciclate

  Makedo vine cu un plan de construcție pentru o căsuță înaltă, cu o structură simplă. Partea dificilă este însă alegerea unui copac – sau a mai multor copaci alăturați – rezistent și prinderea zdravănă a construcției, stabilizarea ei. Pentru acest proiect poți folosi plăci de lemn de gard reciclate pentru pereți, dar și pentru acoperiș.

  8. Planul unei case în copac cu terasă

  Această casă are un plan în formă de A pe înălțime, care include o scară și o terasă micuță. Poți să folosești foi de placaj de 4×8 și o poți construi atât într-un copac, cât și freestanding, pe piloni. Planul de construcție Outdoor Life include diagrame detaliate, instrucțiuni și o listă de materiale.

  9. Casa în copac cu topogan și leagăne

  Acest model de casă în copac le va face copiilor tăi copilăria mai frumoasă. Planul include o terasă de mici dimensiuni, scări, un topogan și un set de leagăne atașat, fiind deci un întreg centru de entertainment pentru cei mici. Poză de referință.

  x

  10. Fortul din copac

  Ultima propunere vine din partea lui Ron Hazelton, gazda unei emisiuni de amenajări DIY care are, în prezent, 23 de sezoane, fiind lansată în 1999. Hazelton explică și aplică într-o serie de videoclipuri ușor de urmărit pașii de construcție a acestui model de casă în copac, care este, în final, simplu de asamblat și sigură pentru copiii tăi.

  Știm că astăzi există pe piață o mulțime de căsuțe în copac freestanding gata realizate, însă îți garantăm că realizarea unui astfel de proiect va fi o amintire plăcută pentru tine și cei dragi ție. Te sfătuim să nu alegi calea ușoară și să faci chiar tu o căsuță în copac. Poți chema în ajutor câțiva prieteni, pentru că n-o să te mințim, proiectul nu o să fie tocmai ușor de dus la capăt. La final, însă, satisfacția va fi foarte mare, iar copii tăi vor fi fericiți.

   

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  5 case în copac cu priveliște spre munți și 10 planuri gratuite pentru case ...