Apartamente cu 3 camere

Un apartament ca o oază luxuriantă, cu tapet cu flori imense, catifea și detalii prețioase

  Un apartament de trei camere din zona de nord a Bucureștiului, unde un tapet cu flori supradimensionate și culorile pastelate creează o eternă primăvară și încălzesc spațiul.

  În 2017, o piteșteancă cu afaceri în domeniul modei și-a cumpărat un apartament cu trei camere în București, pentru perioadele când vine să își viziteze copiii, aflați la facultate în Capitală. Dorința ei a fost să își amenajeze apartamentul asemenea unei oaze de relaxare. Visul i-a devenit realitate fix de ziua ei, pe 31 mai 2018, sub îndrumarea designerului de interior Magdalena Ancu.

  amenajare tapet cu flori
  Biblioteca este lucrată pe comandă, după schițele designerului

  Magdalena a preluat apartamentul exact așa cum a fost predat de dezvoltatorul imobiliar: cu vopsea lavabilă albă, parchet și uși, iar asta n-a fost neapărat de ajutor. „Parchetul are o culoare gălbuie și multe noduri, care îi dau o notă rustică. Mi-a fost greu să îl includ în contextul elegant dorit de proprietară, cum la fel de greu mi-a fost să integrez și ușile închise la culoare. Acestora din urmă le-am asortat câteva elemente de decor în aceeași nuanță și am rezolvat elegant problema”, povestește ea.

  Peretele din living îmbrăcat în tapet cu flori e piesa principală a amenajării, elementul de care decorul avea nevoie pentru a fi exact pe temperamentul proprietarei: vesel, energic, mereu cu primăvara în suflet. În dormitor, câteva tablouri cu siluete feminine completează profilul proprietarei, o mare pasionată de modă.

  Un alt indiciu care duce cu gândul la primăvară sunt culorile pastelate, regăsite în dormitor. „Prin culorile folosite am încercat să aduc emoție spațiului, să creez o amenajare care spune o poveste. Am alăturat elemente feminine (canapea cu tapițerie din catifea, mânere din cristal) și accente metalice (vaze cu finisaj cupru, fluturi deco din inox), am folosit un paravan traforat cu motive clasice, totul pentru a da personalitate spațiului”, adaugă designerul.

  În doar patru luni, Magdalena a transformat apartamentul într-un “pansament pentru suflet”, așa cum îi place proprietarei să îl numească, într-un spațiu care într-o zi o încarcă cu veselie cât pentru o săptămână. Amenajarea a presupus un buget de 35.000 euro

  Resurse
  Bucătărie: accesorii mobilier – Zara Home, H&M Home; electrocasnice – Gorenje; chiuvetă și baterie – Franke; alte finisaje – mozaic Appiani

  Living: fototapet Wall&Deco, prin DHD Amenajări Interioare; canapea – EverArt; masa și corpuri de iluminat – Mobexpert; măsuțe cupru – The Home; pernuțe și decoratiuni – Zara Home, H&M Home; lampadar – The Home; covor – Mobxpert

  Dormitor: vopsea decorativă – San Marco; pat și scaun – Valenteo Sofas; fluturi, tablouri, corpuri de iluminat – Mobexpert; decorațiuni – Zara Home; oglindă – Evambient

  Tips&tricks pentru amenajare de la Magdalena Ancu

  • Folosește culori îndrăznețe. Înainte de a decide schema cromatică potrivită, gândește-te la atmosfera pe care vrei să o creezi. De exemplu, nuanțele de albastru sunt liniștitoare, cele de roșu sporesc energia, iar cele de verde dau senzația de prospețime.
  • Atunci când alegi un fototapet, fii atent la calitatea printului. Imaginile mai puțin clare deranjează privirea și nu vor avea efectul dorit. Foarte important este și să alegi un model care se asortează perfect stilului de amenajare.
  • Vrei o casă practică și spectaculoasă în același timp? Găsește echilibrul între liniile drepte și formele curbe, între culorile pastelate și cele întunecate, între finisajele metalice și tapițeriile de catifea.
  • Pentru a crea o amenajare care să iasă din banal, creează efecte scenografice prin folosirea fototapetului cu aspect de pictură murală și a luminilor. Combină lumina generală, dată de lustre, candelabre etc, cu cea de accent, dată de veioze, lampadare, aplice.

  Foto: Ovidiu Codreanu

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Magdalena Ancu.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Un apartament ca o oază luxuriantă, cu tapet cu flori imense, catifea și deta...